Путин: Давате ли си сметка какво сътворихте?!

putin2

(Обновена)

„Експортът на революции продължава“, заяви от триубуната на Генералната асамблея на ООН руският президент Владимир Путин. „Хората в Близкия Изток искат промяна, но вследствие на агресивното вмешателство, вместо демокрация получават насилие, нищета и социална катастрофа.”

Путин добави: „Под знамената на Ислямска държава воюват десетки хиляди бойци. Терористичните групировки обслужват и политически цели. Имаме работа с много жестоки хора, но не и с глупави и примитивни. Някои се заиграват с терористите, като ги въоръжават. В Ислямска държава участват бойци от много държави, в това число Русия не прави изключение. Не бива да допускаме тези главорези да се върнат в държавите си и да продължат черното си дело.”

Путин потвърди, че Русия оказва военно-техническа помощ на Ирак и Сирия в борбата с терористичните групировки и че счита за огромна грешка отказа от сътрудничество със законната сирийска власт в борбата срещу тероризма. Той определи като лицемерни гръмките изявления за борба срещу тероризма от страна на тези, които използват екстремистите, за да постигнат целите си чрез доставки на оръжие и нелегална търговия с петрол. Владимир Путин поиска сметка от тези, които са създали конфликта в Близкия Изток и са допуснали разпространението на тероризма с думите: „Давате ли си сметка какво сътворихте?!“

От трибуната на ООН руският президент предложи на основата на международното право да се създаде широка международна антитеророристична коалиция, подобна на антихитлеристката коалиция, и в нея да участват и ислямски държави. „Братоубийствената война трябва да спре.”, заяви той. „Предлагаме резолюция на ООН за координация на всички сили, които да противостоят на ИД и на останалите терористични организации. Тогава и потокът от бежанци ще спре. Това е ново, велико преселение на народите и тежък урок за всички нас.“

В речта си Владимир Путин не подмина и темата за Украйна: „Защо НАТО се разширява – няма Варшавски договор, СССР се разпадна? Рано или късно тази конфротационна логика ще доведе до геополитическа криза. Това стана и в Украйна. Финансираният отвън вонен преврат доведе до гражданска война.”

По време на речта на Путин делегацията на Украйна напусна залата на Генералната асамблея на ООН.

12036706_10153563425471181_3109042573453496397_n10-те най-важни изявления на Владимир Путин пред ООН:

1. Ислямска държава не изскочи от нищото, тя беше подхранвана като оръжие срещу неудобни режими.

2. Всички ние не бива да забравяме опита на миналото. Ние, например, помним примери от историята на Съветския съюз. Износът на социални експерименти, опитът да се стимулират промени в различни страни, изхождайки от идеологическата обстановка, често водеха до трагични последици, водеха не до прогрес, а до деградация. Изглежда, никой не се учи от грешките на другите, а само ги повтаря и износът на революции, този път наречен „демократичен“, продължава.

3. Въпросът не е в амбициите на Русия, вече стана невъзможно да се търпи случващото се в света.

4. Ако работим заедно, ние ще направим света стабилен и сигурен.

5. Всички искат да ни поставят пред свършения факт, че правилата на играта са пренаписани в интерес на тесен кръг от определени лица.

6. Обсъжданите в ООН решения или се съгласуват под формата на резолюции, или не. Както казват дипломатите – или минават, или не. Действията на която и да било държава да заобиколи този ред са незаконни и в разрез с Устава на ООН и съвременното международно право.

7. Агресивната външна намеса доведе до това, че вместо реформа на държавните институции, качеството на живот беше безцеремонно разрушено. Вместо триумф на демокрацията и прогреса – насилие, бедност, социална катастрофа. А правата на човека, включително правото на живот, въобще не се обсъждат.

8. Бих искал да попитам тези, които доведоха до тази ситуация – давате ли си поне сметка какво сътворихте? Страхувам се, този въпрос ще увисне във въздуха, защото така и не се отказахте от политиката, в чиято основа лежи самоувереността във вашата изключителност и безнаказаност.

9. Ние всички сме различни и към този факт трябва да се отнасяме с уважение. Никой не е длъжен да се адаптира към един модел на развитие, признат от някого за правилен веднъж завинаги.

10. Предлагаме резолюция на ООН за координация на всички сили, които да противостоят на ИД и на останалите терористични организации. Тогава и потокът от бежанци ще спре. Това е ново, велико преселение на народите и тежък урок за всички нас./ Memoria de futuro

Свързана публикация: Путин в сензационно разкритие: ИДИЛ се финансира от 40 държави, вкл. от Г-20

xw_1154470

По материала работи Цеца Христова / Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Мирослав Иванов каза:

    Това е човек с позиция,която мисли за хората!

  2. Аngelina panayotova каза:

    ПУТИН ВЕЛИКИ

  3. Путин Капустинов каза:

    Моля? Този за кой се мисли, съвети раздава и набеждава. Позовава се на ООн правилата, а пък сам той ги наруши така безцеремонно. Идва ти краят, престъпнико.

    • Valerij каза:

      Pij si redovno hap4etata!

    • Svetoslav каза:

      А ти кой си? Сляп и глупав си със сигурност.По добре иди на някоя планета с твоите господари.От хапчета нямаш нужда защото нама да помогнат,,,и кой си да съдиш Путин,,не си не само на малкото му пръстче защото с него той ще те счупи на две..

    • Антон Иванов каза:

      Да, за престъпниците наистина идва краят.Благодарим ти Вл.Путин! Смел и велик дуржавник.

  4. Алеx каза:

    Не виждам в изказването на Путин нещо не редно освен че на някои люде не им изнася истината !!

  5. цветелина каза:

    Това, което чета ми харесва, но…няма само една страна в даден конфликт. Подмолните течения на политиката и икономическите влияния никога не са еднозначни. Винаги има нещо скрито.. не съм анализатор и нямам достатъчно информация. За мнението си се влияя само от моите чувства и разбирания, а дали знам какво става със света, това е друг въпрос. Изводи мога да правя само от наличната информация, а дали тя е достатъчна за да съм наясно?….

    • georgi каза:

      наличната информация никга не е достатъчна.. А дори да има достатъчно информация, и тя да касае личния ни живот, понякога я асимилираме след години, когато дадени реалности се случат. Но дори да не искаме – Путин говори за реалността от 1945 г – създаване на ООН до днес.И то за всички аспекти. Датата 28.09.2015 г ще се учи един ден, но сега има хора,които не могат да анализират в близко бъдеще дори това ,което се вижда.Друг е въпроса, че в момента сме зависими от управляващите света и БГ

  6. Svetoslav каза:

    А американизмът е педерастия до шия,,,и ти си боклук Павлик Шморозов… поне не мърси името на момчето пръдльо

  7. valentino каза:

    Мисля,че и двете “велики сили“са ужасни и много долни наций,а за нас и нашите съседи, като цяло ще има благоденствие,когато се обикнем,заговорим и направим единен балкански съюз.Нека видим тогава, дали ще ни диктуват и незачитат като народи

  8. Стоян Бабачев каза:

    М дааа Единственното което ми идва на ум е,че Сивите имат мноого големи Правомощия.Това всичко е тяхно дело .ами погледнете само безобразията които сътвориха до момента.Така да се каже мноого си разиграха коня.Ами прави са хората като казват поговорката за баницата…..

  9. Митко Радев каза:

    Ако не бях прочел този коментар тази вечер-И, Ако е вярна статията…бих казал,че съм загубил МНОГО! Но -Ако е истина-ХЕЙ -ХОРА!!! Всички Човешки същества на нашата планета трябва да се замислим-КАКВО ПРАВИМ-КАКВО ИСКАМЕ ОТ ТОЯ ОТРЯЗЪК НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ- КОЙТО НЯМА МЯРКА -ВЪВ ВРЕМЕТО!!!!!! АЗ, НЕ ИСКАМ ДА ПРАТЯ МОЯТА ДЪЩЕРЯ И СИНА СИ -НА ВОЙНА!!!! Да Умират за Хартии-нефт-оръжия от оръжия-Толкова ли е лошо да се насочат -МИСЪЛТА И ТАЛАНТА НА ХОРАТА НАСЕЛЯВАЩИ НАШАТА ПЛАНЕТА -ЗА ДОБРОТО НА ХОРАТА ПО СВЕТА??? На един му трябва -50 грама хляб-НА ДЕН????

    • Гергана Матеева каза:

      Абсолютно сте прав!…Жалко, че сме толкова малко мислещите космополитно….Често си задавам въпроса, защо в този малък отрязък на човешкия живот егоизма и желанието за власт и пари са толкова силни, че не следват никакви правила и трезва мисъл?Кое кара хората да се самозабравят и елеменират факта, че сме за толкова кратко в земния си живот?…Може би „ябълката в Рая“ е виновна?…Усмихнат ден на всички!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни