Обама пред ООН: Башар Асад трябва да подаде оставка

2015-09-28_175906

„Аз предвождам най-голямата военна сила на Земята и няма да се поколебая да я приложа за защита на моята страна или на някой съюзник“, заяви Барак Обама в речта си пред Общото събрание на ООН.

САЩ , както и досега, смятат, че Башар Асад трябва да подаде оставка като президент на Сирия. В същото време САЩ осъзнават, че не могат да решат проблемите на света сами, допълни американският президент.

Санкциите срещу Русия не изразават желание на САЩ да се завърне в ерата на „Студената война”, каза Обама. Той заяви, че Съединените щати са готови да си сътрудничат с всяка страна, включително с Русия и Иран, за справяне със сирийската криза.

По-рано днес в централата на ООН беше открита общата политическа дискусия, която е главното събитие на годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Ключът към разрешаването на конфликта в Сирия е в ръцете на Руската федерация, САЩ, Саудитска Арабия, Иран и Турция, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. Той подчерта, че кризата в Сирия е извън контрол заради „дипломатическата парализа“ в Съвета за сигурност на ООН. Той призова ЕС да „направи повече“ за подпомагане на бежанците и обявяви за недопустимо изграждането на стени за предотвратяване на миграционните потоци.

 

Цеца Христова / Memoria de futuro

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни