Осатанели

от Мартин Карбовски

Аз не знам дали съм прав. Изпитвам превелико съмнение дали мислите ми са последната инстанция тия дни.

Но не ме свърта да ви кажа, това, което сърцето говори. А то е, че светът се е стеснил до концентриран грях. Че светът се е о-сатана-ил. Отглаголно прилагателно.

Осатанаили са се всички. Царе, папи, патриарси, дребни мужици и домакини. О-сатаняване, това е когато сатаната те докосва с плаща си и те изпълнява с увереност, но без благодат.

Осатанено е училището. Осъзнах, че без Бог училището е ферма.

Осатанени са медиите. Осъзнах, че всеки, който побутва “мнението” на хората, не е човек.

Осатанени са манастири, небостъргачи, курорти и аптеки.

Осатанели са политиците. Те всеки ден бълват нови понятия, целият понятиен апарат сякаш се произвежда в анти-храм, в подземията на аб-нормалното.

Осатанели са хора, които са умни, нужни и важни за света и държавата ни. Но континентът и идеологията ни са осатанели – бедните са бедни, а извратените са богати и финансирани.

Преди не беше така – бедните бяха бедни, а богатите – богати и ТОВА БЕШЕ ПРОБЛЕМ.

Днес бедните и богатите се обичат и искат да се съюзят срещу ИЗВРАЩАВАЩИТЕ.

Но не става дума за различните сексуално, а за ИЗВРАЩАВАЩИТЕ, които от всяка операция на пола печелят пари и територия – територия на извращението, територия на влиянието, територия на насилието и безправието.

Осатаняването ще ни наложи нови принципи – много умни хора ще залитнат по извращението, както при други леви идеи. Но другите, ние, трябва да не чакаме да търпим и трябва да започнем да се изправяме пред безбожната идея на о-сатаняването. На цената на собствените ни кожи.

Всеки етап на човечеството, подчинен на модерни идеи и осатаняване е завършвал в скръб и страдания, и болка.

Днес осатаняването разполага с технология за заличаване. Дали е ядрена, дали е медийна, дали е икономическа или е технологична, ние трябва да знаем:

Всеки човек, комуто е въодушевена човешка същност, трябва да се изправи срещу о-сатан-яването.

Огледайте се. Това вече не е експеримент. Това е пришествие. Нека не ви е страх.

Спрете го.

Източник: Лентата

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

 1. Безименна каза:

  Някои може да сте се осатанИЛИ, но други, колкото и да ни осатанявЯВАТ, не сме. И „осатанИЛИ“ не е „отглаголно прилагателно“, а минало деятелно причастие.

  • Фен Христинов каза:

   Това поразително ми напомня на нещо. Преди няколко дни Гласове препечатаха статията на Карбовски от Лентата и почти веднага се появи някакво мнение, което претенциозно и горделиво заявяваше възражения към граматиката на автора. Свършени, несвършени, деятелни, страдателни причастия … уффф, забравил съм обясненията за тях, добре поне, че не съм забравил факта на съществуването им, ама аз все пак да попитам: Това ли е всичко, което забелязахте в тази статия? На мен тази верига – име, съществително, глагол, причастие ми стана интересна, дори сипмпатична! Христина справедливо е оценила и съдържателната страна, май дори на едно-две места има лееееко пунктуационно шлайфане :)))

 2. totogaming promo каза:

  Thank you very much for the information

 3. Рубльов каза:

  Повече от година – ни дума, ни вопъл, ни стон. Що така, да не ви секна кремълското дар-слово? Или секнаха копейките нещо? ;-)

  • Шекелев каза:

   оди си прегледай очите, че не виждаш датите нещо, па и мозако си прегледай, за твое добро мислим.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни