Изборът ни на 9 юни

През януари 2021 г. публикувах тук своя текст Нощта дойде“. Тогава знаех, че дълго време няма да има какво ново или различно да ви кажа. Още повече, че този текст обобщаваше всичко, писано и публикувано в Мемория в продължение на няколко години. Синтезираше точката на проумяване, до която бях стигнала самата аз в своя прочит на света. Ако искате, припомнете си това есе. То съдържа почти всичко, което имам да ви кажа и днес.

Казвам „почти“, защото три години и половина по-късно, в световен и национален план, нещата очаквано ескалираха още повече. В своя грозен разпад Западът достигна фазата на своето окончателно морално разложение. Само слепият не би го видял: десетки хиляди избити и осакатени деца в Газа, умиращи от глад и жажда хора, обстрелвани и разрушени градове, вкл. болници, училища и хуманитарни конвои. В Украйна – водене на цинична прокси война срещу Русия със стотици хиляди жертви, абсурдно за проумяване насилствено събиране на младежи по улиците и безмилостно хвърляне на младите им животи директно в лапите на смъртта на огневите линии. Престъпна Зелена сделка, унищожаваща индустрията, енергийната независимост и природата на Европа и България. Погром над семейството и индоктриниране на децата ни от невръстна възраст с пошлост, похот, порнография и разврат – до пълната им дезориентация в един болен и изроден свят. Бяс. Развързани Бесове вилнеят в една изчерпана и деградирала Европа, която ритуално разпори тъканта на своята културна и цивилизационна същност и извика чужди племена да я населят и оплодят със своето семе.

Но най-страшното – вече наистина замириса на Голяма война. На истинска война, към която Западът тласка Европа и света.

Пиша ви днес, защото в неделя на 9 юни изборът на всички европейци е съдбовен. Затова и изпълнявам своя дълг да ви призова. Излезте и гласувайте против войната. В Европейския парламент, който отдавна е прояден от патологични метастази, трябва да влязат нови хора – различни от гумените глави, водени на къса каишка от световния хегемон и слугите му. Нужни са хора, които все още носят паметта за човешката нормалност. Мъже и жени, които смело се изправят срещу либералния фашизъм и все още милеят за национален суверенитет и просперитет. Хора, които поемат риск в името на своите деца. Примерите не са само в страните на Орбан и Фицо. В цяла Европа се пробужда осъзнатата съпротива срещу либералната лудост.

Затова ви призовавам – игнорирайте апатията си в неделя и отделете половин час за бъдещето и съдбата на вашите деца. Гласувайте за партиите и личностите, които имат смелостта да се противопоставят на евроатлантическото безумие.

Споделям ви без колебание своя фаворит за европейските избори. Петър Волгин от листата на Възраждане е моят категоричен преференциален избор. Този призван журналист водеше неотклонно битката си пред очите ни повече от две десетилетия. Уволняван, заплашван, охулван – въпреки всичко той остана верен докрай на чувството си за справедливост и не измени на своите принципи и убеждения. Не се промени и не се уплаши. Винаги оставаше на своя пост в защита на свободата и истината, каквото и да му струва това. Вярвам, че ще продължи достойно тази битка и в леговището на либералния звяр – Брюксел.

За националния парламент – излезте и гласувайте за партиите, които категорично се противопоставят на въвличането на България във войната. Моят избор остава Възраждане, защото от своето създаване тази партия последователно и непримиримо отстоява принципите на националния суверенитет и е почти единствената парламентарна политическа сила, назоваваща нещата с истинските им имена.

Трябва да срутим Сглобката. Защото това не е просто сглобка, а здрава конструкция, изградена и поддържана от родното и чуждото задкулисие и доказваща ежедневно своята некомпетентност, некадърност, престъпност, слугинаж, безхаберие, алчност, цинизъм.

БСП също трябва да остане в парламента, защото винаги е работила усърдно в посока на социалните политики и се е разграничавала от евроатлантическия вой, призоваващ за европейска война срещу Русия.

На тези, които не вярват никому, ще кажа – има голямо зло и по-малко зло. Излезте и гласувайте против Голямото зло, за да си дадем време, докато от недрата ни излезе и укрепне нещо читаво и силно, което ще разпознаят мнозина.

Помнете – Голямото зло иска да останете вкъщи, за да си осигури отново властта и парите.

Не бъдете глупци. Излезте и гласувайте за мира и човешката нормалност.

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

  1. Кирил Иванов каза:

    Глас за Волгин вкарва в ЕП един послушко на КК, дето го познава само майка му

  2. Нико каза:

    „БСП също трябва да остане в парламента, защото винаги е работила усърдно в посока на социалните политики и се е разграничавала от евроатлантическия вой“ Само припомням – БСП остави плоския данък от 10% . При нейния президент влязохме в НАТО ……Толкоз за старицата……Тя е история

  3. Master каза:

    Възраждане ме изненадаха приятно с доста читава листа от кандидати. Повечето се появиха в по-свободни медии като тази на Карбовски, други участваха в предизборните дебати.
    Волгин е обигран, със сигурност вещицата Урсула и банкянския Толуп ще се препотят, задава се нова европейска група, дето няма да е послушна като сегашните и ще стопира голяма част от либералните безумия. Тук също. Битката за нормалността започва и ще я спечелим, просто защото другата кауза е обречена. Капиталът се опитва да смаже хората, но просто ще изгори в една кървава война, а накрая ще има отново трибунали за подпалвачите.
    Историческите уроци ще се повтарят, докато бъдат научени от всички, явно по трудния начин. Новият фашизъм и омраза ще бъдат победени отново и надявам се изкоренени по-добре, отколкото след ВСВ.
    Живеем в интересни времена.

  4. Жоро каза:

    Слава Богу, най-накрая, след 35 години“преход“, се появи необременена от идеята за кокала политическа сила, с достатъчен интелектуален капацитет и кадрови ресурс, които да и позволят да поеме управлението на страната.
    Ако застаряващият, смаляващ се балкански юнак вземе, че се посъбуди за момент и утре отиде до урните, за да пусне правилната бюлетина, може и да успеем за последния влак.
    В противен случай, едва ли ще съумеем да издържим кой знае колко дълго на още от същото.

  5. Пешо от Черешките каза:

    >>>Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa TЪПИ зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ<<<

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни