Орбан официално обвини САЩ за организираното заселване на Европа с мюсюлмани

orban04

Президентът на САЩ Барак Обама и САЩ имат интерес от нелегалната миграция в Европа и искат да запълнят континента с мюсюлмани, заяви началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан в четвъртък, цитиран от Associated Press.

Янош Лазар определи родения в Унгария американски финансист Джордж Сорос за предводител на миграционните политики на Обама за Европа и заяви, че „някои американски кръгове“ искат „Европа да бъде разредена … така че Европа и Америка да могат да си сътрудничат без задръжки.“

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че не е знаел за коментара на Лазар, но добави: „Аз не съм сигурен, че заслужава отговор“

Лазар нарече Сорос патрон на бившия президент на САЩ Бил Клинтън и на сегашния кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън, както и поддръжник на Демократическата партия, който е „готов да засили действията си“ срещу Орбан.

„Неотдавна по време на посещението си в Европа, президентът Обама ясно се изказа в полза на миграцията и на нейното значение за заселването, и дори принудителното заселване (на имигранти),“ каза Лазар по време на пресконференция. Обама и Америка „следват много силна промигрантска, и то незаконна промигрантска политика, с цел да се заселят колкото е възможно по-голям брой мюсюлмани в Европа“, добави той.

Виктор Орбан винаги е заявявал, че правителството е против приемането на имигранти от страни извън Европа и че Унгария ще реши демографските си проблеми и намаляващата работна ръка с конкретни политики, като например по-високи субсидии за семейства с деца.

Правителството също така организира референдум в Унгария през октомври срещу плана на ЕС ​​да се заселят бежанците от Италия и Гърция и в други страни на съюза.

Обама и Клинтън нерядко обвиняват Орбан в авторитаризъм, визирайки усилията му да се справи с някои обществени организации, застъпващи се за ромите или за правата на хомосексуалистите. Орбан смята, че някои от тези организации „са платени от чуждестранни агенти.“

Превод: Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни