70% от персонала в европейските летища е от мигранти, част от тях се радикализират

ekspert-incidentyt-sys-samoleta-na-egyptair-e-teroristichen-akt-376358

Инцидентът със самолета на „EgyptAir” е терористичен акт, извършен във въздуха. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Иван Бояджиев, експерт по национална сигурност и антитероризъм, съобщава Novini.bg.

Той поясни, че всички известни досега обстоятелства индикират, че летателната машина е била взривена с не много голям заряд. „Според мен самолетът не се е разбил във въздуха да се разпадне на части, а във водата. Това показва, че взривът е бил достатъчен само да се получи разхерметизиране и оттам самолетът да стане неуправляем. Едно разхерметизиране води първо до смърт на всички пътници вътре, на всички в кабината и след това до разбиване на самолета“, обясни Бояджиев.

Според него много важен е въпросът и какъв е контролът, как се обезпечава сигурността на полетите на френското и египетското летище. „Повече от 70% от обслужващия персонал във Франция, Белгия и дори Германия е от мигранти, някои от които второ и трето поколение. Част от тях са се радикализирали и започват да работят срещу своята собствена държава“, посочи още експертът.

Той коментира, че прекалената демокрация в някои европейски страни е довела до беззаконие и е позволила на терористите да действат необезпокоявано. Бояджиев допълни, че са необходими драстични мерки, за да се гарантира сигурността в Европа.

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Зина каза:

    На летището във Франкфурт наистина служителите по сигурността са черни брадати талибани, които изпитват сякаш садистично удоволствие да карат европейците да си събуват обувките, свалят всичко от себе си, докато по същото време мигранти без никакви документи се намъкват в Германия.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни