Румен Радев: Хаос в правителството, службите обслужват комфорта на управляващите

Президентът Румен Радев отново разкритикува управляващите с изключително остри слова по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ на Гинка от Пазарджик, за която има прекалено много съмнения, че е подставено лице. Хаотичните действия на правителството противоречат на собствените му декларации. Това заяви държавният глава в отговор на въпрос за заявеното намерение държавата да придобие дял в ЧЕЗ.

Той директно обвини службите в държавата, че не работят в интерес на държавата, а обслужват властта на Бойко Борисов. „За мен тревожното е, че службите не сработиха по този казус и вече витае въпросът дали те обслужват държавата или комфорта на управляващите, посочи той. Тревожно е, че демократичните механизми за контрол също се оказват безсилни, допълни държавният глава. Очаквам рационални решения в интерес на България, но това не отменя въпросите защо се стигна дотук“, каза Радев.

По-рано днес Гинка Върбакова отиде в Министерски съвет и след срещата обясни, че там се е запознала с премиера Борисов. Тя приела и да отиде в Чехия където да преговаря с ЧЕЗ за участие на държавата в сделката. Жената от Пазарджик бе разтреперана в компанията на вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов докато говореше пред медиите.

Източник: OFFNewss

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да бъдете дарители, можете да ни подкрепите ТУК по БАНКОВ ПЪТ или чрез PayPal.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни