Хаос в Бразилия след отстраняването на Дилма. Съседни страни отзоваха посланиците си

111

Масов хаос и акции на протест избухнаха в редица бразилски градове, след като Сенатът отстрани окончателно президента Дилма Русев чрез импийчмънт.

По улиците излязоха както привържениците, така и противниците на Дилма. В Сао Пауло участниците в демонстрациите против импийчмънта влязоха в сблъсък с полицията, която е употребила сълзотворен газ. В отговор към полицаите полетяха камъни, бутилки със запалителна течност и дори самоделни бомби.

Протестиращите разбиха офис на банка, след което блокираха път с чували с боклук и ги запалиха.

По-рано горната камара на парламента на Бразилия изпрати държавния глава в оставка. Процедурата по импийчмънта започна, след като в най-голямата бразилска петролна компания, която навремето е била ръководена от Русев, бяха разкрити големи финансови машинации. Русев бе обвинена в укриване на реалния дефицит в бюджета на страната по време на преизбирането си на поста, преди две години.

В хода на гласуването сенаторите в хор изпълниха държавния химн. До следващите президентски избори през 2018 година страната ще бъде ръководена от 75-годишният вицепрезидент Мишел Темер.

В някои съседни държави оставката на Русев бе пределена като държавен преврат. Венецуела, Боливия и Еквадор отзоваха посланиците си в Бразилия./ Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Дарина Кирова каза:

    Това е нормално. И всички знаем, че този,който поема поста е подлога на САЩ и това е благодарение на САЩ, защото Дилма Русеф приобщи Бразилия към БРИКС.Но вие Мемория, давате информация и за нещо ново- Държавите около Бразилия- Венецуела, Боливия и Еквадор , определят това като преврат и знаят, че идва техния ред. Това е САЩ се стремят да завладеят света по най- арогантния начин.Помислете само – САЩ държава на 200-300 години унищожава планомерно и масово държавите от Близкия Изток и Северна Африка, които съществуват от хиляди години, дори преди новата ера. Следващите са европейските и Южна Америка – държави,които имат история. Има ли събудеи? Затова ще има хаос в Бразилия. Те този филм на САЩ агресора са го гледали

  2. Росица каза:

    Съгласна с мнението на Дарина. Само не разбирам, защо толкова много хора вече знаят това, дори и в Европа, дори и известни личности и комици от Щатите ги подиграват за това, а никой нищо не прави, ние като общество нищо не правим.

  3. Гео каза:

    Защото не са ни достатъчни страданията сигурно. Съзнанието на човек се пробужда чак когато силно го заболи.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни