Ген. Радев: От кризата не се излиза с еврофондове и строежи, а с ценности и достойнство

0000312799-article2

За първи път в тази кампания заявявам ясно и категорично, че ние се борим за победа и с кандидат като генерал Румен Радев ние можем да спечелим тази победа. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов след заседанието на Националния съвет на партията, на което беше потвърдена номинацията на ген. Румен Радев за кандидат-президент, предаде Агенция „Фокус”.

Ген. Румен Радев заяви на пресконференцията след заседанието: „Ще работя за това българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава и тази държава има лице и гръбнак навън“, предаде БТА. Според него в сегашната ситуация е важно да се акцентира върху образованието, сигурността, здравеопазването, духовността и културата. „От цялата тази морална и ценностна криза, в която е изпаднало обществото, не се излиза само с пари и механичен сбор на еврофондове, проекти, строежи“, коментира той. От криза се излиза с ясни ценности, с достойнство“, подчерта ген. Радев.

„Във външнополитически план ще работя за балансирана външна политика, така че България да може да участва активно във формирането на европейската и международната политика, но на базата на позицията на своя национален интерес; да продължава да бъде активен член и на ЕС, и на НАТО, но със все повече реални способности“, заяви ген. Радев.

Попитан къде се намира Русия в неговите приоритети той заяви, че България е реален член на НАТО и ЕС, но не трябва сами да си създаваме врагове, особено в лицето на един такъв енергиен колос, военна мощ, каквато е Русия. „Трябва да търсим баланс, трябва да търсим добри отношения и гаранция за нашата сигурност с всеки един съсед“, допълни ген. Радев.

Той заяви, че във вътрешнополитически план ще работи за ясно разделение на властите – законодателна, изпълнителна, съдебна, което е гаранцията за демокрацията в една държава и за нейния просперитет. Според ген.Радев едно общество е силно, когато има хармония между всички сектори. „За мен националният идеал е България да бъде една просперираща държава, която да гарантира условия за труд, условия за развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка“.

Ген. Радев заяви, че е отговарял и на неудобни въпроси в рамките на дискусиите. За мен неудобните въпроси са помощ, карат ме да мисля по различни проблеми, един президент не трябва да е тясно профилиран, коментира той. Ген.Радев благодари на Иван Костов, който тази сутрин му направил голяма реклама, като казал, че няма да гласува за него. Той ми направи страхотна реклама като каза, че няма да гласува за мен. Виждате как наши политици с лека ръка лепят етикети. След като е военен, значи по презумция е прост и за него няма място в едно такова сложно нещо като политиката. След като го издигат БСП и АБВ, значи е с комунистическо съзнание и той ще ни отдалечи от Евопа, ЕС и НАТО и ще ни хвърли в тъмните прегръдки на Азия. Такива хора налепиха етикети с цени на нашата индустрия, на нашата енергетика, на БГА „Балкан“ и ги разпродадоха за жълти стотинки“, каза той.

Попитан има ли вече идея за това кой кандидат за вицепрезидент ще предложи, ген. Радев заяви: „Обмислям. Не мога да кажа име“.

На въпрос за семейното му положение ген. Румен Радев заяви: „Женен съм, с деца. Първа дама – ще видите, ако му дойде времето“.

0000312819-article2

Коалицията с БСП е равноправна“, увери Георги Първанов. „Аз правя четвърта кампания с АБВ. Да сте ме чули да казвам на предишни избори, че ще спечелим? Не съм го казвал. Казвал съм, че ще се представим убедително, достойно, добре и всякакви други нюанси. За първи път в тази кампания заявявам ясно и категорично, че ние се борим за победа и с кандидат като генерала ние можем да спечелим тази победа“, заяви той.

По думите му добрата номинация е 30% от спечелването на изборите, работещата коалиция е още 30%, а силната кампания са останалите проценти. „Тоест, ние сме свършили една трета от работата си с номинацията, но от тук нататък наистина трябва да направим ефективната коалиция“, подчерта Първанов. „Имаме различия. Например на „Позитано“ са против президентската република, ние сме за, но за този мандат подобен проблем не стои. Ние влизаме в кампания, при която ген. Радев ще работи за президент при сега действащата конституция. Когато някога опрем до Велико Народно събрание, ние ще държим на своята позиция, но това едва ли ще стане в близките 4 години“, отбеляза още той.

Memoria de futuro

Източници: Агенция „Фокус“, БТА

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Илиана каза:

    Може и да съм скептична, но няма нито една партия, на която да имам доверие или да уважавам. Така че, не приемам нито един неин кандидат.

  2. лакотавакан каза:

    А бе защо не може да ми излезе от главата мисълта, че вече се знае кой ще ни бъде президент, макар и все още да не се знаят имената на всички кандидат-президенти…

  3. ЙОРДАН МАЛДЖАНСКИ каза:

    Явно ,че пак ще ни хранят с вяра.Генералчето казва ,че ще работи българина да има достойнство и да се чувства горд ,че живее в тази държава.За да го направи трябва да знае какви са проблемите на нацията ,а това няма как да го забележи управлявайки самолета.Военните са изолирани от обществото ,и е им осигорено всчко от държавата така ,че да не мислят за нищо.За да предложиш решения на проблемите , трява да си провокиран от тези проблеми и да имаш някакво ниво на компетентност в дадена облас от реалната икономика .С такава подготовка и с такова мислене генералчето няма как да се похвали, и ще ни залива с партиини приказки които не предлагат нищо реално.Трябваше някой да му каже ,че България вече не може да изхранва собствена армия защото селата са обезлюдени и имаме глад.Трябваше да знае,че глада е оръжие и народа е във война със собсвените си оправници .Така като главнокомандвашт армията трябва да каже ЩЕ СПРЕ ЛИ ТАЗИ ВОЙНА ИЛИ ЩЕ Я ПРОДЪЛЖИ ДО ПЪЛНОТО ЛИКВИДИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.Колкото до приказките му ,че ще работи „тази държава да има лице и гръбнак на вън“ за народа не зачи нищо ,защото за всичко което се случва народа плаща с БЕДНОСТ,ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА ,МИЗЕРИЯ и НЕВИЖДАНО ДО СЕГА СОЦИАЛНО РАЗСЛОЕНИЕ НА НАЦИЯТА, и това генерала няма как да го забележи прелитайки със самолета си.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни