Доставките на Amazon с безпилотни самолети ще бъдат тествани във Великобритания

anmazon-drone-trial-uk-2

Amazon намери нов партнор за задвижването на своята услуга за доставки Prime Air в лицето на британското правителство и ще започне тестови полети със своите собствени безпилотни самолети. Споразумението ще позволи на Amazon да изпробва технологиите, стоящи в основата на доставките с безпилотни самолети – дръзко намерение, което компанията обяви за пръв път през декември 2013 г.

Скоро след обявяването на плана процесът по неговото осъществяване се забави значително, тъй като съответните власти в САЩ не позволиха на търговския гигант да изпробва доставките в реална среда, камо ли да стартира услугата в какъвто и да е мащаб.

През миналия месец Федералната авиационна администрация на САЩ въведе законови поправки за търговските полети, но те не бяха от голяма полза за Amazon по няколко причини. На първо място все още остава незаконно пилотите да управляват безпилотни самолети, които се намират извън полезрението им. Освен това е забранено безпилотните самолети да преминават над населени места, а пилотите нямат право да управляват повече от един самолет едновременно.

Британското правителство обаче подхожда по различен начин. Управлението за гражданска авиация на Великобритания ще позволи на пилотите Amazon да управляват повече от един безпилотен самолет едновременно и отвъд своята зона на полезрение както в селските райони, така и в по-големите предградия. Ще бъдат изпробвани и сензорите на безпилотните самолети, за да се изчисли колко успешно могат да бъдат предотвратявани сблъсъци с други обекти.

Тестовите полети ще позволят на британското правителство да разработи правила относно използването на безпилотни самолети в сферата на логистиката и ще приближи технологията до провеждането на безопасна и мащабна демонстрация.

„Искаме да дадем път на иновациите, които възникват от развитието на тази технология, като направим безпилотните самолети част от общата авиационна система по безопсен начин,“ заяви Тим Джонсън, директор в Управлението за гражданска авиация на Великобритания. „Извършените от Amazon тестови полети ще ни помогнат да изградим своята политика и бъдещ подход.“

Amazon се обърна към британското правителство с молба да изпробва своята технология през миналата година. Горе-долу по същото време стана ясно, че компанията е тествала своите безпилотни самолети на тайно местоположение в Британска Колумбия, Канада – на по-малко от километър от границата със САЩ. Изглежда, че компанията е твърдо решена да намери път през бюрокрацията – дори ако това означава да се насочи към чужбина.

anmazon-drone-trial-uk-1

Превод: Memoria de futuro

Източник: newatlas.com

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни