Дипломати: Brexit е гигантска победа за Путин

img_1466727532_liveblog-image

photo_verybig_113802Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол заяви, че руският президент Владимир Путин е големият победител от резултатите на референдума във Великобритания за излизане от ЕС.

Според него BREXIT e „гигантска победа за външнополитическите цели на президента Путин“.

„Потресен съм от резултатите! Губещите: ЕС, Великобритания, САЩ, тези, които вярват в ползата от единна, силна и демократична Европа. Победител: Путин“, написа Макфол в Туитър.

zx450y250_2571760Същата позиция споделя френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан:

„И сега, победителят е… Владимир Владимирович! Благодарение на гласувалите за излизане на Великобритания! Това беше много умно, самата идея за референдум…“, написа в Туитър френският посланик.

Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Здравка Филева каза:

    Двама се карат – третият печели.

  2. mich каза:

    Даринке, Съветския съюз в какво превърна ГДР и източна Европа ?

  3. Убий Русофоб каза:

    Против Съветския съюз, а за ЕС??? ЕС тотално ни отне своодата и суверенитета. Само губим от ЕС. Къде са тези фондове?Унищожиха ни производството, превърнаха ни в зависими консуматори. Фондовете отиват в джоба на престъпниците в селското стопанство, които нищо не произвеждат. Само АЕЦ и Южен поток не могат да ни платят тези изроди. Губим милиарди на година!!!

  4. Безименен :-) каза:

    Березовски и подобните нему, едва ли могат да се нарекат „руски“ олигарси.

    https://www.youtube.com/watch?v=6CLkdvG3qyY

    Така, че британците си взеха честно и обективно решение, да следват пътя си, като нация и култура. Както го разбират, така. И аз лично ги аплодирам за тоя им ход. Браво! Шотландците са ми симпатични, особено с Мелгибсъновия филм, но едва ли лесно ще стъпят на „сушата“, където ще ги срещне не толкова толерантна германска свера на влияние. Току що видях една кола на чийто номер пишеше, че който не е шотландец е „краб(п)“ :-)))))))). Кажи го това на германец и после им глей сеира ;-).

    Всъщност това не прави точно попбеда за Путин. Тепърва има да се намества политиката ПанЕвропа – Евразия.

    Сега все по-очевадна става ролята на Германия в модела на Хаусхофер :-))). ЕС(ПанЕвропа) означава предимно Германия. Да му мисли Франция, да не припомням м-р Шикългрубер. Така, че подкрепата за льо Пен на Путин е тънка игра ;-).

    Но се пита в задачката каква е ролята на държавите от пояса в който се намира и България ;-))).
    Всеки случай евтин анти-*изъм не върви. Да му мислят тия които се изживяват на политици в България а не могат да разделят на две магарета сеното ;-).

  5. Лакотавакан каза:

    Нищо случайно не се случва в политиката… ей така… Но иначе, колко удобно… ние (ЕС, Брюксел) сме невинни душички и управляваме съвършено, друг ни е виновен… и я, имаме си един – Путин. Интересно…ако го нямаше Путин, със сигурност щяха да си намерят друг „Че Ге Б(в)ара“
    Като обаче чета за реакциите на политиците, се смея от сърце. А бре, хора или там, каквото сте, когато се провежда референдум, има два вероятни отговора – да и не (50% на 50%) Е, сега се случи „не“ – какво му е странното?! Да, не ви излязоха сметките, както го искахте, но … защо се „вряка“ толкова? Референдум, какво да го правиш?!!!
    И… мич, а може би мих, добър ден, духа ли вятър, духа ли…?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни