Путин закъсня за общите снимки в Париж, за да не се види с Ердоган

12311839_10208227064782720_1714160821_o

В Париж днес започна работа световната конференция на ООН за климатичните промени, в която ще вземат участие ръководителите и представители на правителствата на почти 140 страни. Целта на срещата на високо равнище е да се приеме ново многостранно споразумение за климата на планетата, което след 2020 г. да замени Протокола от Киото.

Държавите се надяват да се споразумеят за намаляване на емисиите на парникови газове с цел предотвратяване на климатичните промени, а също да инициират събирането на до 100 милиарда долара годишно, с които да се подпомагат развиващите се страни в борбата им с изменението на климата.

Въпреки това, много експерти и журналисти смятат, че екологията ще отстъпи на втори план и напред ще излезе политиката. Срещата на върха във Франция се провежда на фона на неспокойната обстановка в света, и в частност инцидента със сваления руски самолет Су-24.

51215d2c9948893c7c9e0fb4c172c320__660x370Някои от световните лидери вече пристигнаха в Париж и взеха участие в официалната церемония за общи снимки на участниците. Докато политиците се снимаха, самолетът на руския президент Владимир Путин тепърва захождаше за кацане. Това даде на репортерите повод за дебат, дали организаторите на срещата не са се погрижили специално пътищата на Владимир Путин и Реджеп Ердоган да не се пресекат. Имаше и предположение, че президентът на Русия нарочно е закъснял, за да не се засече с турския си колега.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не се планират преговори в кулоарите между Путин и Ердоган. В същото време той не изключи евентуална среща на руския президент с президента на САЩ Барак Обама./ Memoria de futuro

Източник: lifenews.ru

 

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни