Маса №1

masa1

 

Френският вестник Le Parisien се сдоби със схемата, по която световните лидери са били разположени на Маса №1 за хранене по време на тържествения обяд по случай откриването на срещата на върха на ООН за климата в Париж.

Оказва се, че американскят президент и руският му колега са били настанени далеч един от друг, за да се избегнат евентуални конфликтни ситуации.

Владимир Путин е бил в компанията на китайския президент Си Цзинпин и президента на Бразилия Дилма Русеф. Обама е попаднал в съвсем различен „политически лагер“ – негови съседи по маса са били южноафриканският президент Джейкъб Зума и германският канцлер Ангела Меркел.

На „Маса № 1“ са били също домакинът – френският президент Франсоа Оланд, индийският премиер Нарендра Моди, генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, японският премиер Шиндзо Абе, италианският премиер Матео Ренци и британският министър-председател Дейвид Камерън. В компанията на лидерите на големите световни сили са били поканени и държавните глави на Сенегал, Мексико и Перу.

На тържествения обяд са присъствали представители на 150 държави. Френското изданието подчертава, че служителите на протокола са се опитали, доколкото е възможно, да настанят на достатъчно голямо разстояние един от друг Владимир Путин и украинския президент Петро Порошенко. В противоположни части на залата са седели и лидерите на Израел и Иран.

Представената схема, по която са разположени световните лидери, отчита текущата геополитическата ситуация, заключава вестникът./ Memoria de futuro

Източник: Le Parisien

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. doktorka каза:

    На масата умно са събрали лидерите на Евразия- Путин ,китаеца, индиеца, Дилма Русев. за разкош са им прибавили мексиканеца и японеца. Останалите са мижави и нека са около Обонго. Евразията е бъдещата световна сила. Европа остаря и оглупя като си пусна гладните и жадни пълчища от Изтока. (Бабо Меркел, где така? На дажамия , Мустафа“). Историята се обръща- едно време европейците са завладяли дивия Изток и Америка, сега е обратното- дивия Изток идва гладен и жаден за богатствата на запада. Понимаеш????

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни