Eвродепутатите въведоха инструкции за използване на коледните свещи

candles

В навечерието на Коледа европейските политици оставиха настрана обсъждането на неотложни въпроси и одобриха указанията за използването на коледни свещи. Европейските законодатели многократно са били критикувани за т.нар.“откачени бюрократи от Брюксел“, сред чиито „постижения“ са забраната ресторанти да сервират зехтин в съд за многократна употреба и регулирането на размера на бананите.

Сега слугите на Темида се захванаха със свещите и инструкциите за тяхната употреба. Смисълът на документа се свежда до баналната истина и се редуцира до азбучната истина, че огънят е пожароопасен.

Започна подготовката за Коледа и скоро свещите ще загорят в домовете в цяла Европа. Какво регламентира новият закон? Свещите, които се продават незакрепени, трябва да се поставят в стабилна позиция по време на горенето; необходимо да се сведе до минимум риска от изгаряне – не докосвайте ярко жълтия пламък; количеството на отделените сажди трябва да бъде сведено до минимум; и накрая, външният вид на свещите не трябва да въвежда в заблуждение потребителя относно възможните рискове от използването им.

Разбирайте го както искате.

Попитани за важността на този проблем във време, когато Европа се тресе от кризи, жители на Берлин коментираха, че свещите не са най-нажният въпрос, който политиците трябва да решават. Въпреки това, активисти на кампанията за безопасност на свещите и производители подкрепиха новата инициатива. В същото време голямата част от европейците смятат, че това не е най-ярката идея, „посетила“ брюкселските депутати./ Memoria de futuro

Източник: RT

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Краси каза:

    Идиоти в пълния смисъл на думата. Пропуснали са да добавят, че към всяка свещ следва да има инструкция за ползване най-малко на всички езици на планетата плюс един два междугалактически езика и задължително прахов пожарогасител по възможност „Янтрус“ родно производство. Абе какво ли можем да очакваме от брюкселски зелки!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни