Марин Льо Пен: Франция вече не е безопасно място

20150225221152-1

Позицията на Марин Льо Пен остана непроменена след атентатите през месец януари т.г.

В събота, 14-ти ноември, денят след терорисричните атаки в Париж, при които загинаха поне 129 души, Льо Пен настоя, че Франция трябва да възстанови контрола на границите си, да отмени двойното гражданството на участници в ислямистки движения и да затвори салафистките джамии. Три мерки, които тя заяви още след атаките срещу Шарли Ебдо и „Хипер кашер“ в Порт дьо Венсен на 7 и 9 януари т.г.

„Изживяваме кошмар, национална трагедия – заяви Льо Пен от централата на Националния фронт в Нантер (О дьо Сен) – Франция и френският народ вече не са в безопасност, трябва да се приложат спешни мерки.“

Макар че тя се съгласи с мерките на Франсоа Оланд да въведе извънредно положение и да възстанови граничния контрол – „това е добре“ – тя смята, че е от „първа необходимост Франция да наложи контрол на границите си за постоянно“.

Нова ескалация на ислямския тероризъм

В изказване след среща на изпълнителното бюро на Националния фронт, която се проведе по-рано сутринта, председателят на Националния фронт заяви, че атаките представляват „нова ескалация в насилието на ислямския тероризъм“. Колкото и да осъжда френската дипломация, която според нея е прекалено снизходителна към някои страни от Персийския залив, като Саудитска Арабия и Катар (което тя не спомена днес ), Льо Пен предрече преориентиране на френската външна политика спрямо „онези страни, които имат двусмислено отношение към терористичните групировки“.

В заключение на краткото си изявление, което не беше последвано от въпроси от страна на пресата, тя заяви, че уязвимата в момента Франция трябва да се превъоръжи и че „ислямският фундаментализъм трябва да бъде унищожен“.

Йоана Самоила / Memoria de futuro

Източник: Le Monde

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Бай Оня каза:

    Проблемът е в дълбокото непознаване на исляма от западняците, които си го представяха като екзотиката от „1001 нощ“. Те напълниха страните си с тези подчовеци, полуидиоти, защото арабина и мюсюлманина е като циганина и може да се определи само като такъв. Няма мирни мюсюлмани, щом усетят че са силни, действат безпощадно! Западът си е виновен с тъпия си либерализъм и глобализъм. Светът е мултикултурен, няма общочовешки ценности. Дори ние балканците сме по-близко до средиземноморците и се отличаваме от западняците и средноевропейците твърде много, а руснаците пък са съвсем различни както от нас така и от тях, въпреки че принадлежим към абстрактното понятие „хриситянски свят“. Още по-лошо е безумието на нашите политици-тъпанари и либеропедерасти, които тръгнаха да копират безумния западен либерастки гей-толеризъм, и забравиха уроците за 500 годишно ислямско робство под което беше народът ни! Допуснаха исляма да се шири безгрижно из Родопите и да подготвя бъдещите самоубийци-терористи сред помачетата от Рибново, Якоруда и Западните Родопи. Допусна се и безпрецедентното превръщане на гнусните пазарджишки мангали във вахабисти! И псевдодържавата ни е безсилна да стори каквото и да е, защото не е държава, а колониална администрация на Имеперията на Злото – САЩ, която генерира тези процеси. Поддържането на „диктаторските режими“ , всъщност е най-доброто което може да се напарви, защото така се гарантира светска власт и подтискане на исляма! Безумието на САЩ да унищожат светските режими в Северна Африка и Близкия Изток определяйки ги като „диктаторски“ и да поддържа идиотските вахабитски монархии от Саудитска Арабия, Кувейт, ОАЕ, отвориха „кутията на Пандора“. Тези янки са такива глупаци, че с безумната си политика направиха възможен руско-китайския геополитически съюзи, и неистово тикат Европа в обятията на Путин, защото в един момент, всички ще се надяваме на Русия, тъй като тя е единствената велика сила която води разумна политика в момента и реално се бори с изродите от ИДИЛ и ги мачка здраво! Франция се сети да бомбардира – след дъжд качулка! Светът бързо върви към Третата световна война, защото политическият 20 век, трябва да свърши най-после. Живеем в един свят построен след Втората световна война, в която за съжаление не спечели правилната държава – Германия, не победи и Русия (тогавашния СССР), а спечелиха англосаксонските гадове – изметта на германския свят!

  2. мими каза:

    За сетен път сме на грешния бряг…

  3. Валери каза:

    Проблем-реакция -решение

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни