Ще се осмелят ли БСП и ГЕРБ да посегнат и на Каварна рок фест?!

kavarna-rock

Легендарните Deep Purple на Kavarna Rock Fest 2013 / снимка БГНЕС

Новоизбраният кмет на Каварна Нина Ставрева е отменила новогодишния концерт на Йорн Ланде, с който морската столица на рока трябваше да посрещне новата 2016-та година.

conko-dioИнформацията, публикувана в OFFNews.bg, беше потвърдена за Memoria от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Българската рок група КИКИМОРА и световноизвестният китарист Николо Коцев, който е неин създател, щяха да дойдат за първи път в Каварна, за да създадат грандиозен рок спектакъл заедно с норвежкия роквикинг Ланде. Скандинавският рок-изпълнител Йорн Ланде е един от големите метъл гласове в наши дни и добре познат на феновете си в България и Каварна. Той вече е бил уведомен с писмо, че участието му се отменя.

С решението си новата кметица сбъдна опасенията на хиляди фенове, че в Каварна рокът вече няма да звучи така твърдо и мощно, както през последните 13 години, докато градът беше управляван от Цонко Цонев. Още с избирането на кандидатката на БСП за кмет на града се породиха страхове дали и рок-фестивалът в Каварна ще продължи да се провежда, въпреки уверенията на Ставрева, че фестивал ще има.

nina-stavrevaНина Ставрева беше избрана за кмет на Каварна след безпринципна коалиция между БСП и ГЕРБ за балотажа. След решението си да не се кандидатира за четвърти мандат, Цонко Цонев предложи за кандидат на ГЕРБ заместничката си Галя Иванова. Въпреки че Иванова спечели предварителните избори за кандидат-кмет на ГЕРБ, партийната централа не се съобрази с решението на симпатизантите си и наложи за кандидат Веселин Влаев, който дори не стигна до балотажа. На втория тур се състезаваха Нина Ставрева и Галя Иванова, която се яви като независим кандидат. При почти равен брой гласове на първи тур за двете дами, ръководството на ГЕРБ влезе в безпрецедентна договорка с БСП и подкрепи Ставрева на балотажа. Новата кметица се отблагодари за подкрепата още при сформирането на екипа си, като назначи за свой зам.-кмет председателката на младежката организация на ГЕРБ в Добрич Ивелина Илиева – човек, абсолютно чужд за хората и проблемите на Каварна.

Сега много от феновете на рока и метъла разчитат на влиянието на Цонко Цонев в Общинския съвет на Каварна. Припомняме, че като независим кандидат за общински съветник той събра 12.82%, само с 4 на сто по-малко от цялата партийна листа на ГЕРБ, за която гласуваха 16,79% от избирателите в Каварна.

Цеца Христова / Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Bori каза:

    какъв е проблемът с този рок-фестивал? аз не съм ходила на него и не съм имала желание, виждайки откровените сатанински жестове на участниците, организаторите и спонсорите.
    сатанисти от цял свят се събират на този фестивал,без да са били обезпокоявани досега. най-сетне: КРАЙ и МНОГО ДОБРЕ!!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни