На 11 юли най-после либералното сборище ще превземе България

След изборите на 11 юли джендър идеологията в България ще мигрира официално от неправителствения сектор в правителствената политика и с това ще се катализира целенасочен, необратим и ускорен процес на морална и нравствена обществена деградация, подобно на останалите западни общества. И трите партии/коалиции, които се обявяват за противници на статуквото – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, са инструментариумът на крайния либерализъм, който се изроди в новия тоталитаризъм на 21 век.

Необходима е абсолютна мобилизация на цялата мислеща част от обществото, за да дадем последен отпор на либерал-фашизма, който не признава нито национален и държавен суверенитет, нито етнос и пол, нито каквито и да е традиционни цивилизационни ценности и устои – както на обществото като цяло, така и на отделната личност.

Безсрамното интервю на Слави Трифонов пред френския вестник Монд е последната сигнална ракета към всички наивници, които все още сънуват Дългия като поредния национален месия. „Къде си вярна ти, любов народна“ остана само на концертната сцена и пред поклонниците му лъсна циничното лице на поредния либерален слуга, зовящ за единна европейска държава, за да се спрат лидери като Орбан, които искат да защитят децата си от патологията на Западна Европа. От болестта, прояждаща не само съзнанието на съвременния човек, но и фундаменталните екзистенциални устои на човешкото съществуване.

Това, което идва, е възможно най-зловещият сценарий за България. Той е по-зловещ дори от мафиотското управление през последните години. Защото Борисов грабеше с пълни шепи, но не посмя да пипне в архетиповия фундамент на българина, усещайки инстинктивно, че това ще бъде краят му.

На идващите след него не им пука въобще. Те са умни, красиви, наднационални, космополитни, безполови модернизми, които довършват без никакъв свян останките на великата Западна цивилизация.

В Мемория са изписани и преведени тонове текстове и слова за това. Актуализирахме и обобщихме внимателно всичко преди изборите на 4 април.

Лично аз нямам какво да кажа повече. Тук можете да препрочетете всичко, ако имате нужда от размисъл или огледало преди вота на 11 юли. Нищо не се е променило от април насам, напротив – събитията през последните месеци само потвърдиха тезата и анализа, които разгърнахме в Мемория.

С днешна дата единствената парламентарно представена, читава и традиционна партия с прилична програма, противопоставяща се на безумието на либерал-фашизма, е БСП. Единствената партия с адекватна и ясна програма за социална политика и справяне с бедността. И не само. Тъжно или весело – това е положението. В текстовете си преди последните парламентарни избори мотивирано анализирах ситуацията в България и я разгледах като част от глобалните процеси. Затова наистина нямам повече какво да кажа. Изписано е и е тук, а днес продължавам да стоя зад всяка своя дума

Убедена съм също, че Възраждане трябва да влезе в парламента, за да се види какъв е нейният потенциал на реалната политическа сцена. Всяка антилиберална партия ще бъде безкрайно ценна в очертаващото се либерално сборище, което ще превземе Народното събрание и властта на 11 юли.

Това е.

Мислете днес, защото след 11-ти ще бъде късно.

Не просто късно, а за много дълго.

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено на доброволен принцип и чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да поддържаме активна дейност, можете да ни подкрепите чрез формата по-долу или да се свържете с нас на moc.g1718266992bairo1718266992mem@t1718266992catno1718266992c1718266992.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Диана Димова каза:

  Следя Вашите текстове, когато попадам на тях, и ги запазвам. Съгласна съм с Вас.
  Непоносима е мисълта, че хората се поощряват /даже насилват/ да мислят по един и същи начин, макар и това да е начинът на най-цивилизованата западна част на обществото.
  В това има нещо абсолютно лицемерно и зловещо перверзно…
  Къде остана призивът към толерантност към различията?
  По каква причина се налага да изтрием специфичните качества и нрави на отделните народи? Няма ли светът да стане скучно и невдъхновяващо място ако няма тази тръпка от срещата с други култури, макар и различни и неразбираеми за нас…
  Май ще се окаже, че БСП е най-нормалната партия в момента…

 2. Румяна Близнакова каза:

  Може ли да ми дадете покана за приятелство. Благодаря.

 3. Д-р Свилен Георгие каза:

  Джордж Оруел: „Бъдещето е ботуш върху човешкото лице“

 4. Maria Magdalena каза:

  E, ot tova po-nazadnichavo izkazvane ne biax chula. Nazad, kum BKP. Bravo.
  Bulgarite imat dostatuchno mozuk v glavite , za da se protivopostaviat na jenderizma, no niakoi demokratichni promeni ne biva da se spirat.
  Sujaliavam, no niamam kiriliza v momenta.

  • Свилен Цеков каза:

   Maria Magdalena, то и в главата Ви липсва „кирилица“, а има само „латиница“. Не е в клавиатурата проблемът, а в продажничеството, което дреме вътре, в човека. Твърдите, че „BKP“ е назадничава партия…а я си задайте въпрос и си отговорете, коя от наличните партии е напредничава и кое за Вас е напредък? Стига с тия клишета и наричания кой е добър и кой-лош. В Библията пише – по делата им ще ги познаеш. В този смисъл, аз не съм напълно съгласен с авторката за БСП, тъй като не мога да съдя по делата ѝ. Тази партия от години реално не е упражнявала власт. Не мога да съда и по делата на „Възраждане“, макар като родолюбив българин техните водещи политически принцири, тези и програми да ми звучат приемливо и примамливо. Мога да съдя донякъде за „ВМРО“, които, макар да бяха в коалиция с „ГЕРБ“, своевременно алармираха обществото и съдействаха за блокирането на „Истанбулската конвенция“, икуменизма и даването на „зелена светлина“ за започване на преговори със Северна Македония, за присъединяването ѝ към ЕС, преди тя да е изпълнила договорните си задължения по договора за приятелство и добросъседски отношения с Р България. Това са все важни за мен въпроси и затова по-скоро аз съм склонен да дам положителна оценка на „ВМРО“, съдейки по делата им. Тъй като те нямаха никакви шансове в парламентарните избори, обаче, заради негативите, понесли от коалицията си с „ГЕРБ“, аз дадох своя вот за „Възраждане“, по логиката, която посочва и авторката на статията. Просто има нужда от присъствието и възпиращото действие на национално ориентирана партия в Парламента, като противовес на цялата войнстваща либерастия, към която ми се струва, че принадлежи и БСП, или поне кръгове в БСП, чието влияние не е за подценяване.

 5. Георги Съйков каза:

  Драга Магдалена, днес 13.07 вече е напълно ясно,че българите имат мозък не повече от Вас!

 6. Марима каза:

  Не го преживяват толкова тежко. За да ви разберат-явно имат нужда от житейски опит. Мислене на килограм, клише, заучени опорки поднесени със свежо чувства за хумор кара повечето комплексирани хора да се присъединяват с охота към умения красивитет. Уви, ще се опомнят, но късно, чрез житейски опит, а не чрез мислене, наблюдение, логически изводи…по трудния начин.. 🤷‍♀️

 7. kleerkast kopen каза:

  Thanks.

 8. Николай каза:

  Една седмица в Украйна се води война. Настръхнал е целият свят .Вие мълчите .Защо?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни