В света се налага нов либерал-фашизъм

Снимка: Европейски парламент

 

Интервю на Христина Христова, гл. редактор на Memoria de futuro в „12+3“ по БНР. Цялото интервю в звуковия файл – ТУК.

Резолюцията на Европейския парламент за свободата на ЛГБТ хората няма юридическа стойност, а е пиар и част от политиката на мейнстрийма за формиране на едно ново глобално обществено съзнание. Политиката на налагане на диктата на малцинствата над мнозинството набира все по-голяма скорост. Тя обаче бърка дълбоко в културния и в цивилизационен фундамент на обществата и на човека отделно“. Това коментира пред БНР Христина Христова, главен редактор на електронното издание „Memoria de futuro“. 

По думите ѝ става дума за налагане на един нов либерал-фашизъм.

Виждаме как Западът деконструира самия себе си. Това, което тълкуваме като мейнстрийм, като геополитически и чисто политически действия, има своите корени в една тенденция на разпад на западната цивилизация, която изчерпа себе си и бяха подменени фундаменталните ѝ културни и цивилизационни кодове. Политическите елити се променят, самата геополитическа структура се променя… Започва новият световен ред – концентриране на материалния ресурс в този прословут 0,1% от богати наднационални елити и разрушаване на всичко останало, създаване на едно владеене на цялото човечество. За да няма съпротива в обществата, социалната тъкан трябва да бъде разкъсана, хората да бъдат объркани, да им се промият представите за пол, раса, семейство, социални общности“.

В предаването „12+3“ Христова допълни:

„Важна е ролята на мислещите хора, те избират да имат ясен поглед пред лицето на бездната, пред която летим. Те са решили да платят цена, за да останат с ясен поглед. Това са хората, които продължават да говорят, да пишат. Съпротивата срещу този краен либерален тоталитаризъм е видима и постепенно става все по-осезаема. Важно е мислещите хора да продължават да помнят и да отстояват хилядолетните принципи на хомосапиенс, да продължават да будят хората“.

По думите ѝ всички десни партии в България са прегърнали идеите на новия либерален тоталитаризъм, докато лявата БСП проявява умерено мъдро и консервативно поведение.

Източник: БНР

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено на доброволен принцип и чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да поддържаме активна дейност, можете да ни подкрепите чрез формата по-долу или да се свържете с нас на moc.g1638285979bairo1638285979mem@t1638285979catno1638285979c1638285979.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

  1. Фен Христинов каза:

    Споделям възгледите на Христова по тази тема. Либерастията и джендърството са опасни, вредни и чужди на естествения ред. Изключително горд съм с българските жени, които не се подадоха на мощната манипулация и облъчване на обществото под благовидни поводи и с фалшиви аргументи. Идеологията на джендъра е продължение на агресивния и човеконенавистен краен феминизим на ултрарадикални женски кръгове, които търсят с фалшива мотивация унищожителен исторически реванш заради мъжкото превъзходство. Нищо не е било спестено на мъжа и неговото т.н. превъзходство е вървяло ръка за ръка с „правото“ да е пушечното месо на историята.
    Всички 5 жени от българския КС гласуваха против ИК. Поклон, български жени, български майки! Тази отрова няма място в нашата страна. Всичко, което имаме ние, това е Майка България, която трябва да браним такава, каквато е завещана от предците ни.
    Чест прави и на Христова, че държи жив интереса по темата. Независимо дали е ерудирана и добре образована или просто е природно интуитивна, българската жена е призвана да не предава фронта. Истината е, че само на вас можем да разчитаме, мили момичета. По тази тема точно вашето мнение тежи далеч повече и това прави вашето становище дважди по-важно. Пък и на нас май вече успяха да ни отрежат топките (масово явление при европейските мъже). Мъжът може и да е бил творец на историята и видимия и нетленния свят, но жената е творец на Човека и мъжа. Българска майко, моля направи необходимото и продължавай да раждаш и възпитаваш мъже. Ти си последият редут, който не трябва да се предава.

    В предната статия на мушката беше И. Христов. Той и Станишев, да кажем условно и Йончева не са кадри на Нинова, имали са някаква собствена биография и светлина. Какво да кажем, обаче, за Пенкова и Витанов?? Те са обратното на първите трима! Типични ниновски парашутисти. Отвратително, дразнещо явление. За да няма грешки, току-що проверих протоколите на гласуванията от 11.03. Няма грешка – и петимата гласуват еднакво. Е, всеки да си носи последиците. Витанов заявява някакво присъствие, забалежим е, взе ярко отношение по повод на политическата криза у нас през 2020 г. Точно на обратния полюс е Пенкова. Др. Нинова, обяснете моля на безпросветната публика, откъде г овзехте това чудо?! След като безрезултатно обиколи няколко партии, които не бяха на висотата на претенциите и амбициите му, защо точно вие му дадохте пристан?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни