В света се налага нов либерал-фашизъм

Снимка: Европейски парламент

 

Интервю на Христина Христова, гл. редактор на Memoria de futuro в „12+3“ по БНР. Цялото интервю в звуковия файл – ТУК.

Резолюцията на Европейския парламент за свободата на ЛГБТ хората няма юридическа стойност, а е пиар и част от политиката на мейнстрийма за формиране на едно ново глобално обществено съзнание. Политиката на налагане на диктата на малцинствата над мнозинството набира все по-голяма скорост. Тя обаче бърка дълбоко в културния и в цивилизационен фундамент на обществата и на човека отделно“. Това коментира пред БНР Христина Христова, главен редактор на електронното издание „Memoria de futuro“. 

По думите ѝ става дума за налагане на един нов либерал-фашизъм.

Виждаме как Западът деконструира самия себе си. Това, което тълкуваме като мейнстрийм, като геополитически и чисто политически действия, има своите корени в една тенденция на разпад на западната цивилизация, която изчерпа себе си и бяха подменени фундаменталните ѝ културни и цивилизационни кодове. Политическите елити се променят, самата геополитическа структура се променя… Започва новият световен ред – концентриране на материалния ресурс в този прословут 0,1% от богати наднационални елити и разрушаване на всичко останало, създаване на едно владеене на цялото човечество. За да няма съпротива в обществата, социалната тъкан трябва да бъде разкъсана, хората да бъдат объркани, да им се промият представите за пол, раса, семейство, социални общности“.

В предаването „12+3“ Христова допълни:

„Важна е ролята на мислещите хора, те избират да имат ясен поглед пред лицето на бездната, пред която летим. Те са решили да платят цена, за да останат с ясен поглед. Това са хората, които продължават да говорят, да пишат. Съпротивата срещу този краен либерален тоталитаризъм е видима и постепенно става все по-осезаема. Важно е мислещите хора да продължават да помнят и да отстояват хилядолетните принципи на хомосапиенс, да продължават да будят хората“.

По думите ѝ всички десни партии в България са прегърнали идеите на новия либерален тоталитаризъм, докато лявата БСП проявява умерено мъдро и консервативно поведение.

Източник: БНР

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено на доброволен принцип и чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да поддържаме активна дейност, можете да ни подкрепите чрез формата по-долу или да се свържете с нас на moc.g1721075636bairo1721075636mem@t1721075636catno1721075636c1721075636.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Фен Христинов каза:

  Споделям възгледите на Христова по тази тема. Либерастията и джендърството са опасни, вредни и чужди на естествения ред. Изключително горд съм с българските жени, които не се подадоха на мощната манипулация и облъчване на обществото под благовидни поводи и с фалшиви аргументи. Идеологията на джендъра е продължение на агресивния и човеконенавистен краен феминизим на ултрарадикални женски кръгове, които търсят с фалшива мотивация унищожителен исторически реванш заради мъжкото превъзходство. Нищо не е било спестено на мъжа и неговото т.н. превъзходство е вървяло ръка за ръка с „правото“ да е пушечното месо на историята.
  Всички 5 жени от българския КС гласуваха против ИК. Поклон, български жени, български майки! Тази отрова няма място в нашата страна. Всичко, което имаме ние, това е Майка България, която трябва да браним такава, каквато е завещана от предците ни.
  Чест прави и на Христова, че държи жив интереса по темата. Независимо дали е ерудирана и добре образована или просто е природно интуитивна, българската жена е призвана да не предава фронта. Истината е, че само на вас можем да разчитаме, мили момичета. По тази тема точно вашето мнение тежи далеч повече и това прави вашето становище дважди по-важно. Пък и на нас май вече успяха да ни отрежат топките (масово явление при европейските мъже). Мъжът може и да е бил творец на историята и видимия и нетленния свят, но жената е творец на Човека и мъжа. Българска майко, моля направи необходимото и продължавай да раждаш и възпитаваш мъже. Ти си последият редут, който не трябва да се предава.

  В предната статия на мушката беше И. Христов. Той и Станишев, да кажем условно и Йончева не са кадри на Нинова, имали са някаква собствена биография и светлина. Какво да кажем, обаче, за Пенкова и Витанов?? Те са обратното на първите трима! Типични ниновски парашутисти. Отвратително, дразнещо явление. За да няма грешки, току-що проверих протоколите на гласуванията от 11.03. Няма грешка – и петимата гласуват еднакво. Е, всеки да си носи последиците. Витанов заявява някакво присъствие, забалежим е, взе ярко отношение по повод на политическата криза у нас през 2020 г. Точно на обратния полюс е Пенкова. Др. Нинова, обяснете моля на безпросветната публика, откъде г овзехте това чудо?! След като безрезултатно обиколи няколко партии, които не бяха на висотата на претенциите и амбициите му, защо точно вие му дадохте пристан?

 2. Стоян каза:

  Попадам на изданието Ви случайно и съм много приятно изненадан за другия ъгъл на виждане и коментар на света и всички събития в него! Без да е опит за корективно мислене, а по-скоро нюанс на всичко изложено в статията, бих споделил, че в социален аспект, икономика на макро и битово ниво и най-важното чисто човешки, обществата търпят революция и тя не е в правилната посока и положителния смисъл на тази дума. Ако преди 60 г. светът се тресеше от разпространението на фашизъм и националсоциализъм, чрез налагане на догми, изтребване и вкарване в концлагери на малцинства и дори цели нации, поради расови принципи, то в днешно време фашизмът е още по-страшен, чрез налагането му поголовно на личностно, индивидуално ниво на абсолютно всеки, без оглед на пол, раса, възраст, държава или политическа принадлежност. По-конкретно, живеем във поголовен фашизъм с налагането на догми като това е добро, а онова лошо, пии и яж всичко от рекламите, има трети пол и това е наред, въпреки, че това са болни хора, да именно болни, не лоши, но болни хора със сгрешена биохимическа лаборатория, неспособни да възпроизвеждат човешката раса? Налагането на стандарти и правила, които лишават личността от основни мисловни процеси е фашизъм, узаконен и дори отричането му се преследва с наказания, като вещици от средновековието и отказ да признаеш, че земята е плоска, а не кръгла!
  Определението либерален-фашизъм е милосърдно определение на липсата и упадъка на морални ценности за младото поколение, липсата на социална програа за ограмотяване и мотивиране на младежта за реализация в личен план, на фона на широкопрокламирана политика за благосъстояние на личността с едно просто определение – богат или беден! Този нихилизъм на върхушката, основно в лицето на политиците е фашизъм по-лош от физическото изтребване на хора и следва да бъде много по-подсъден от всичко друго!
  За жалост или за радост българската нация е сътворена от векове и притежаваме страшни умения за оцеляване при всякакви условия, което качество ни прави адаптивни, но и пасивни на лоши времена и доста, ама доста толерантни към фашизъм, а това е страшно.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни