Държавата извади бухалка срещу „Хиполенд“ – веригата, която подкрепи протеста

Служители на веригата магазини „Хиполенд“ участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения.

 

Масирана проверка започнаха властите срещу веригата магазини за играчки Хиполенд ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията. Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“ са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки.

Щурмът идва часове след като агенция ПИК публикува текст под заглавие „Хиполенд“ – детмаг или машина за протести“.

Все още нито една държавна институция не е съобщила информация за акцията.

Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, собственикът на веригата Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни“, написа тогава Мариан Колев.

Мариан Колев: Един ден след поста ми за полицията да дойдат три институции…

Всички институции имат право да правят проверки за спазване на закона и правилата. Но един ден след поста ми за полицията да дойдат три институции… ми е малко странно да има такива съвпадения. Така собственикът на веригата за детски стоки Мариан Колев коментира пред OFFNews днешната акция. „Нямам никакви опасения. През годините сме имали много проверки, но досега такава акция с три институции едновременно не е имало. Разбрах от колеги, че са поискали договорите за всички заплати. Нито една от тези институции не се занимава пряко със заплати, а и тази информация я има декларирана“, заяви още той.

Източник: Offnews

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни