Революцията „Собчак“

0857ab5c87008f586c687aa0f0fcd60d

Ксения Собчак – кандидат за президент на Русия на предстоящите избори на 18 март 2018

 

2017-12-11_010644Ксения Собчак (род. на 5 ноември 1981, Ленинград, СССР) е руска телевизионна и радио водеща, журналист, обществен деятел, актриса. Дъщеря е на Анатолий Собчак (кмет на Санкт-Петербург 1991—1996) и Людмила Нарусова.

Известна е с няколко риалити шоута – „Дом-2“ (ТНТ), „Блондинка в Шоколад“ (Муз-ТВ), „Последният герой“ (Първи канал), а също така с предаванията „Държавен департамент-2“ (Сноб) и „Собчак на живо“ (Дъжд), водеща е на предаването „Барабака и Сивият Вълк“ заедно със Сергей Калварски в радио „Сребърен дъжд“.

Член на Координационния съвет на руската опозиция (22 октомври 2012 — 19 октомври 2013).

На 18 октомври 2017 г. Ксения Собчак обяви, че ще участва в президентските избори на Русия през март 2018 г.

Ксения Собчак е политическа свръхнова конструкция, изобретена в тайните лаборатории на Кремъл. Тя е всъдеход, способен да премине през всичките тресавища и бездни на разлагащия се руски живот. Тя е царицата, която иска да възседне престола в царството на руския разпад. Нейните поданици бяха откърмени в продължение на повече от двайсет години и се оформиха в две поколения загадъчен бушуващ протестантизъм, изпълнен с ядно отрицание и склонен към всичко отвратително и анормално.

Като талантлив зверовъд, Ксения Собчак организира огромна ферма за зверове, известна като „Дом-2“*, където в стъклени ясли се разполагаха млади момчета и момичета от нещастната руска провинция, в която след разпада на Съветския съюз животът се е превърнал в пасене на каквото и където падне. Тази свободна паша стана телевизионният екран, където Ксения Собчак управляваше инстинктите на провинциални двойки, подбуждайки ги към чифтосване. А след това внимателно, като учен-психопатолог, наблюдаваше техните отношения: скандалите, любовните ласки, разсъжденията за човешкия живот, в който вярата, трудолюбието, честта,  взаимната помощ вече не се ценят, а има само поглъщане и изморителна наслада от своята и от чуждата плът.

880089080

„Дом-2“

 

Ксения Собчак разпространи своето влияние върху цяла Русия, превръщайки една огромна страна в подобие на ферма. Десетки години нейният електорат бе подготвян от такива телевизионни програми като „Нека говорят“, където опитният диджей Малахов, момче от далечна руска провинция, се превърна в черен маг, изкарвайки на екрана най-долните и ужасни инстинкти в човешкото съществуване. Десетки години Русия слуша със затаен дъх людоеди, педофили, осквернители на светините, детеубийци. На Русия се внушаваше мисълта, че тя е държава на непрестанни зверства, държава на извращенията, че в народа повече не присъства молитвата, писането на божествени стихове, почитането на родните могили.

Тези тълпи от бъдещи избиратели ще тръгнат след Ксения Собчак, протягайки към нея ръцете си и призовавайки: „Управлявай ни! Весели ни! Превърни ни в още по-безобразни!“ Към тези тълпи ще се присъединят всичките деятели на шоубизнеса, към които принадлежи самата Ксения Собчак.

Руският шоубизнес е огромна отровна клизма, непрекъснато промиваща стомасите на онази част от руското общество, която вече остана без грам мозък: нейният мисловен апарат се опустошава от времето на перестройката, когато умни и вездесъщи теоретици гонеха от съзнанието на руския народ Дмитрий Донский, Кутузов, Тютчев, Гумильов, Жуков и Гагарин, въвличайки нашия народ в безкрайно оскотяване.

Ксения Собчак в пурпурна рокля, с нейното прекрасно лице, шества по руската земя – и зад нея на огромни пъстри кълба се тълпят нещастниците, заразени от страховити болести и слабоумие. Към тази армия на безнадеждно и неизлечимо болни ще се присъединят изтънчените естети на театралния свят, травмирани от нахлуването на държавата в тяхната света обител, където руската класика се превръща в порно-мюзикъл, а в спектакъла „Анна Каренина“ и тримата се хвърлят под влака: горката Анна, изневерилият й Вронски, влюбил се в своята кобила Фру-Фру, и самата Фру-Фру. Тази разяждаща, мразеща всичко руско среда, има огромно влияние в света на либералната интелигенция. Тя ще се присъедини към Ксения Собчак, превръщайки нейното шествие към престола в едно грандиозно театрално действие.

fullscreen-17db

Ксения Собчак

 

След тази великолепна царица на злото ще се устремят всички политолози с високи чела, подхранвали либералния протест на площад „Болотная“, революцията на Майдана в Украйна, чиято цел е да се разрушат върховете на всичките кули на Кремъл. След Ксения Собчак ще хукнат екзалтираните либерали, които така и не успяха да вкарат във властта онзи надут, за нищо не ставащ, неможещ да върши колективно дело контингент от политици, чийто типичен представител се явява Григорий Явлински, вече покрит с тревата на забвението като надгробна плоча в политическото гробище. Ксения Собчак я поддържат, явно или косвено, богаташите, които ограбват бедната Русия и заграбиха нейното злато, диаманти, нефт, гори и земи. Тези, които изнасят от Русия не само земните блага, но и идеите, творците, умовете, продължавайки да разглеждат Русия като плячка, оглозгвайки я отвътре, създавайки своите несметни богатства сред руските сълзи. Олигархичните кръгове са притеснени от кавгата между Путин и Запада. Тази кавга болезнено се отразява на тяхното състояние и репутация. И те са готови да делят милиардите със своя нов кумир в рокля.

След Ксения Собчак ще тръгне криминалният свят, защото хората от криминалния контингент са своеобразни романтици, които харесват лагерния жаргон, бандитския шансон. Този криминален свят, който е благодарен на Анатолий Собчак, защото след като стана кмет на Ленинград, той лиши този град от победното му име и го превърна в бандитски Петербург. От бандитския Петербург престъпността е плъзнала в цяла Русия. Съблюдавайки бандитските правила за честта, криминалният контингент ще тръгне след Ксения Собчак. Всичките проститутки на Русия ще се юрнат да се кълнат в нея, предполагайки, че и на тях може би е предопределена подобна съдба.

Към нея ще потеглят всичките нещастници и клетници на съвременна Русия. Онези, които стремително обедняват и носят в себе си мрачния протест. И този протест ще намери своето въплъщение в пурпурната мантия и златния венец на възкачващата се на трона царица.  В нея ще се закълнат тираджиите, ограбени от прословутата система на разплащане „Платон“. При нея ще дойдат излъганите хора, които с години обикалят своите недостроени домове. След нея ще тръгнат ликвидаторите на Чернобил, болни от рак деца, които нямат нито копейка за лечение.

1280px-moscow_rally_10_march_2012_2

Ксения Собчак говори на протестен митинг в Москва, 10 март 2012

 

Но в нейната огромна свита няма да дойдат руските войници, които по време на пищните й промоции воюват в Сирия и жертват за Русия живота си в сирийската пустиня. След нея няма да тръгнат военните технократи, които усещат диханието на приближаваща се война и които денонощно строят самолети, танкове и подводници във възкръсналите военни заводи.

След нея няма да тръгне православната църква, върху която либералните среди изливат сквернословия и оскърбления. А кумирът на либералите Александър Невзоров обяви поход срещу руските олтари и светини. И Ксения Собчак изглежда като основателка на нова църква – църквата на мрака.

След Ксения Собчак няма да тръгнат руските писатели-патриоти, низвергнати, влачещи мизерно съществуване – онези, за които все още са живи такива понятия като Святата Рус, победата, държавната идея, безкрайната красота на руската природа и руския език.

Успехът на Ксения Собчак е в нейното зашеметяващо новопроявление, в прекрасния и великолепен скандал, в нейната абсолютна и безгранична безпринципност и всеядност. Тя е като огнена факла, която се откъсва от спукалата се газова тръба и изгаря всичко, съградено от азбест, и като че ли неподдаващия се на изгаряне руски политически живот. Ксения Собчак подпали този политически живот и вкара в него смайващ авангард. С този авангард не е готова да се сражава компартията. С нея не е способен да се състезава и Жириновски, който изразходва своя запас от нови прояви и напомня оскубан петел, подготвян за супа, а той все още кукурига и се опитва да се качи на стобора.

Ксения Собчак пътува из Европа, говори в Харвард, дава интервю на BBC и CNN. Може само да гадаем колко са стрували на държавата тези нейни изяви.

2017-12-11_002721

Ксения Собчак в първото си чуждестранно интервю по CNN на 9 ноември 2017, непосредствено след като обявява влизането си в президентската надпревара: „Русия не е Путин; санкциите срещу Русия са справедливи; Крим принадлежи на Украйна.“

 

Ксения Собчак унищожи като терминатор Алексей Навални, който до неотдавна бе сплотил около себе си много протестиращи хора, недоволни от масовата корупция в близкото обкръжение на президента. Сега синеокият руски хубавец Навални, неловко пошегувал се за Холокоста, е поставен в далечния ъгъл на политическия процес. И всичките му колосални усилия, изобличаването на подлеците, неговите щабове, чрез които вербуваше своите привърженици, – всичко това пропадна. Ксения Анатолиевна Собчак заби своето остро токче в синьото око на Навални.

Ксения Собчак е революция-плевел, инициирана отгоре. Тя е замислена от Кремъл, който предполага, че тази революция е управляема. Това е „Перестройка №2“, която либералите обещаха на Русия. Сега тя се реализира от кремълските политически технолози. Но ще успее ли Кремъл да спре тази революция преди да е станало късно и да се обърне вълната с бушуваща отровна пяна? Или ще се наложи тази революция, по китайски образец, да бъде спряна с куршуми? Или пък тя, като излезе от контрол, ще изпепели бедната Русия, както изпепели Съветския съюз онази първа революция на Горбачов?

А какво прави Владимир Владимирович Путин, който някога е слагал малката Ксения на коленете си, постилайки под нея мушама? Ще успее ли той да постели тази мушама из цяла Русия? Способен ли е да предложи на изтощената нация нещо толкова фантастично и великолепно, което да възпламени изстиналите сърца и да запали в тях слънцето на Крим; ще върне ли на обезверените руски хора надежда за приближаващо се чудо? Ще може ли да намери думи, в които да повярват и да не ги възприемат като поредни обещания? Ще може ли той да направи нещо, спирайки демоничното шествие на Ксения Собчак по руската земя?

kseniya_sobchak

Владимир Путин, Ксения Собчак и Людмила Нарусова, 29 ноември 2003

 

Може би преди изборите той ще отлети в Космоса и там ще се венчае? Но преди него там вече е бил Гагарин и се венча с цяла Русия. Може би той ще си махне единия бъбрек и ще го дари на болно от рак дете? Но такива деца са много, а президентът има само два бъбрека. С какво велико дело трябва да започне той своята предизборна кампания, за да стане възможно в руските хора, превърнати в безсмислени и безчувствени глупаци, да възкръснат отново разумът, волята и божественото месианство, заради което и бе създаден руският народ? Какво трябва да бъде „великото дело“ на Путин? Може би включването в състава на Русия на Донбас, който и до днес се явява едно кърваво петно в руската история?

Адската машина „Ксения Собчак“ се движи по непроходимите тресавища на руския живот. Тази машина беше създадена от гениални конструктори, които, сглобявайки я, пълнейки я с агрегати и електроника, някъде в двигателя (а ние знаем къде е този двигател при Ксения Собчак) сложиха малка бомба за самоликвидиране. И, възможно е, в момента, в който царицата се приближи до трона, където вече я очаква хермелиновата мантия и обсипаната с диаманти багреница, да се случи едва доловимо „бум“ и Ксения Собчак да се превърне в облаче отровна мъгла. Тази мъгла, подхваната от вятъра, ще се понесе над необятната Русия, а учените, изследващи атмосферата, ще открият там повишено съдържание на рутений.

* „Дом-2“ – руско риалити шоу, в което участват млади хора, за да намерят своите половинки

Превод: Снежана Лоза / Memoria de futuro

Източник: Завтра

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да бъдете дарители, можете да ни подкрепите ТУК по БАНКОВ ПЪТ или чрез PayPal.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Александър Проханов

Александър Проханов

Александър Проханов е руски политически и обществен деец, писател, сценарист, публицист и журналист. Член на секретариата на Съюза на руските писатели. Главен редактор на вестник „Завтра“; съчетава крайнодесни и крайнолеви възгледи.

 1. Николай Лишев каза:

  Държавата Русия е изправена пред най-голямата заплаха в историята на съществуването си , пред която Наполеон и Хитлер бледнеят, защото „перестройката“на Горбачов унищожи общностната справедливост, допускайки възстановяване на Капитализма чрез „приватизация“ , тоест – прехвърляне чрез държавна измама на създадената с туда на всички граждани ОЩНАРОДНА собственост в ръцете на няколко избрани от държавната администрация привилигировани индивиди, които нямат никакво участие в създаването й, освен, че нямат и качествата да я стопанисват и управляват и годни единствено да разпродадат сътвореното с общонароден труд, редуцирайки го в средства за лични удоволствия. Това разби вярата на Руския народ в справедливостта на държавата, както и желанието Тя да бъде защитавана чрез саможертва от негова страна, което е основа за саморазрушението й , дори без необходимост от външен фактор. Горното , за съжаление , в по- голяма степен се отнася и за България.

 2. Желю Железов каза:

  Прочетох статията в оригинал, веднага след публикацията й в ел. издание на в. „Завтра”, редовен читател на което съм от години. Познавам доста добре творчеството, естетическите и политическите възгледи на автора й Ал. Проханов. Не е прецизна дадената му тук характеристика: „… съчетава крайнодесни и крайнолеви възгледи.” Проханов, освен че е високо талантлив писател-романист, е искрено вярващ православен християнин, монархист и комунист-сталинист. Тези, от пръв поглед, несъвместими и противоречиви определения, в съзнанието на високо надарени личности могат да се съчетаят в неповторима, логически издържана система, докато в съзнанието на нас, обикновените хора, образуват безобразна еклектична смес.
  Не съм фен на Ксения Собчак, в качеството й на творец и политик. Без да смятам, че е красавица, я намирам за пленителна руска блондинка, която, освен привлекателната си външност притежава и поне две подчертано ценни качества: владее богатството на руския език, на езика на Пушкин и второ, притежава виртуозен начин на говор и прекрасен тембър, което доставя удоволствие при гледането и слушането й.

 3. Фен Христинов каза:

  Изтръпвам при мисълта за размера на проблемите в тази страна.

 4. иванов каза:

  Не се заблуждавайте,Собчак е мюрето на Путин,подставено лице общо казано! Той убива всички свои противници,спомнете си многобройните поръчкови убийства…. Немцов за Путин https://www.youtube.com/watch?v=RmXAdJh4bLU

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни