Доналд Тръмп е 45-ят президент на САЩ

5822d14bc461885d018b4680

Републиканецът Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ. След победата му в щата Пенсилвания той събра 279 от нужните 270 гласа в Избирателната колегия.

„Време е да се обединим като един народ. Обещавам да бъда президент на всички американци. Нашата кампания беше едно велико движение на милиони работещи мъже и жени, подкрепено от всички религии и етнически групи. Всички, които се чувстват забравени, вече няма да бъдат забравени“. Това заяви Тръмп пред своите привърженици минути след победата.

Въз основа на екзит-пола и предварителното броене на гласовете Тръмп печели президентските избори в 32 щата., сред които Алабама, Арканзас, Уайоминг, Западна Вирджиния, Индиана, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Оклахома, Северна Дакота, Северна Каролина, Тенеси, Тексас, Южна Дакота, Южна Каролина, Айдахо, Аризона и Юта. Републиканският кандидат е близо до победата и в щатите Аризона и Мичиган.

Ръководителят на кампанията на Хилъри Клинтън – Джон Подеста, първоначално не призна поражението й, а самата Клинтън не излезе да говори пред поддръжниците си, които се бяха събрали в предизборния щаб на демократите. Подеста предложи на събралото се множество да се разотиде и да се изчака края на работния ден за окончателно изясняване на ситуацията. Малко по-късно Хилари Клинтън призна поражението и поздрави по телефона съперника си с победата. /Memoria de futuro

2016-11-09_100748

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Републиканец каза:

    Честито и дано светът стане по добро място за нас и бъдещите поколения!

    https://www.youtube.com/watch?v=8_nqtKvNZgA

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни