Ген. Радев: В безсилието си ГЕРБ се превръщат в дилъри на страх

first_about_rumenradev

Нека да видим какво става в лагера на нашите опоненти, обзети от паника след разгрома на първия тур. Това заяви за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ на БНР ген. Румен Радев.

Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив. Те загубиха в големите градове. Те изобщо загубиха в градовете на България. И нещо много по-страшно за тях – загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора. Предполагам, че вече сте виждали и разбивката на „Галъп“. Там има интересни таблици и интересни данни. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни млади хора.

Според Радев се усеща пълното политическо безсилие на противниците му, които, в опита си да излязат от ситуацията, се превръщат в дилъри на страх.

Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз. Те забиват този пирон в съзнанието на хората. Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи. Това го заяви и г-жа Нинова. Слушах и пресконференцията на ДПС – няма никакъв, явен дори, намек за подкрепа към мен. Те ще гласуват за промяната, каквото и да значи това. Но нека видим данните. Г-жа Цачева в смесените региони, ако видите данните от ЦИК, има два пъти повече гласове от мен.

При данните от Турция Цачева също води пред Радев, както и при различните от българския етнос в социологическите разбивки, отчете той и оцени като дилърство на страх и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България:

Дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие. Даже не генерал Радев, а как го казваха – червения генерал. Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с много рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е. Така просто звучи несериозно.

България има ясна евроатлантическа ориентация и това никога, абсолютно никога не е била поставяно от мен за някакво разглеждане. Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме. А трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат. И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще. Напротив, видяхме какво мислят младите за нея. 

Според Радев страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия:

Защо трябва еврофилията непременно да означава непременно русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно „враг с Русия“. За мен това е нездравословна позиция.

Румен Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като отдавна компрометиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност. Той допълни, че страната ни има собствена авиация, а заплаща съвместните дейности по Air policing.

Кандидат-президентът припомни, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Благодаря, че тя приема, каза Радев.

Ген. Румен Радев отвърна и на критиките относно липсата му на политически опит:

Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат. Имам опит как се работи всеотдайно за България.

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Къчо Карамасуров каза:

    Радев НЕ Е ПАЗАРУВАЛ( като разбойкьо с чужди пари Пост и ЧИН от М.В.Р. (ТАКА И НЕ СЕ РАЗБРА КОЙ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ И КАК Е ПОЛУЧИЛ …ЧИН-а, от който после е произвеждан нагоре, та до сега-ТОВА Е НИЩОЖНО , ПРЕСТЪПНО !!!) , НИТО Дипломата Му е ФАЛШИВА като цецки-ната , НЕ Е ПОЗЬОР И ВРЪЗКАР ! Макар, че не гласувах за Тях на ПЪРВИЯ Тур, ЩЕ ПОДКРЕПЯ НЕГО , ЗАЩОТО Е РЕДОВЕН , в сравнение с Онея…Двамата ФАЛШИВИ герб-ясляци !!http://s-media-cache-ak0.pinimg.com/…/67d8d737bd5ddf3eb6cdf…

    • Евстати Крушев каза:

      Къчо Карамасуров : Казаното е вярно с козметични поправки. Борисов е номенклатура на руският комунист Зюганов. В разработката му има много голямо еврейско и турско участие. Титлата генерал е прибавена заради влиянието върху простолюдието. Това БСП елиминира, чрез Радев. Титлата доктор е просто поднесена и подарена. Тя дори не е купена. Малцина са обърнали внимание на просташкото заявление на ББ, че бил „доктор на науките“. В този момент и подарителите и останалите им колеги замълчаха гробно.

  2. Мариета Петкова‎ каза:

    Управлява ни МАФИЯ, това вече стана ясно на всички. След целия този цирк и крясъци, заплахи и рекет от страна на ГЕРБ и всички управляващи покрай тях, които захвана дори и местната власт, още повече се убеждавам, че нищо добро не ни чака. Хора бдете ! Мафията иска да направи Цецка – майката президент и главнокомандващ на въоръжените сили. При тази сложна международна обстановка не трябва да допускаме повече мафията ГЕРБ ! Прийомите за заплахи, лъжи и тормоз са напълно присъщи и взаимствани от мафиотските босове от времето на ранния Бойко Борисов. Нека всички на 13.11.2016г излязат и гласуват ПРОТИВ МАФИЯТА ГЕРБ И ТЯХНАТА МАЙКА ! Да живее България !

  3. Turn Me Loose каза:

    Доналд Тръмп е 45-ият президент на САЩ !

    Статутковото се срина да се готви BG – Мафията

    https://www.youtube.com/watch?v=gkeG4uPG-Lo

  4. Сиромах каза:

    Няма те ли поне малко достойнство?! Не става дума за доблест!

    Вие сте доктор. Нали така? – Имате научна степен? Но сте „прост“, както се гордеехте в началото. За това ще се опитам да ви го обясня простичко.

    Г-н Борисов, в очите на 90% от българския народ вие сте посмещище! Гол цар!

    Наистина ли не осъзнавате това?

    Плашите, че ще „Спрете“ – едно, второ, трето; ще ни вземете, отнемете, лишите…

    Г-н Борисов, вие ни взехте всичко! Вече няма с какво да ни уплашите!

    Излезте от екраните, г-н Борисов, спрете да пелтечите, да се гънете, да се вайкате. И се скрийте, за да не си гледате срама.

    Защото нас ни е срам да ви гледаме срама! Нищо, че и ние сме „прости“.

    Вие успяхте да обедините нацията, г-н Борисов, това ви го признавам: Имате СЪВКУПНАТА НЕНАВИСТ на целия оцелял при вашето управление остатък от народ!

    Съмнявам се, че някога в историята ни някой е постигал такъв успех.

    Вие, г-н Борисов бяхте просто проект. На „Господарите си“. А всеки проект има начало, период на изпълнение и КРАЙ. И след него идва НОВ проект. Става дума за т. нар. „жизнен цикъл“. Попитайте ПР-ите си, те ще ви го обяснят.

    Та вашият жизнен цикъл бе до тук г-н Борисов. Заедно с този на клакьорите около вас.

    И бягайте, г-н Борисов! Защото скоро не на едно място ще поникне Грамада!

    И с всеки хвърлен камък българите ще викаме: ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕКО! (Методиев Борисов)!

    Не знам Галена какво ви пее, но Джон Бон Джоуви казва: „Този живот не ти дава нищо, което не може да си вземе обратно!“

    За това БЯГАЙТЕ, г-н Борисов! Защото СЪБИРАМЕ КАМЪНИ!

  5. агент 007 каза:

    Спешно съвещание в хотел „Берлин” свикал олигархът Делян Пеевски. Оставката на Борисов и прикачването на кръга #Кой към победителите били темите за обсъждане.

    Мултимилионерът от съмнителни сделки и кредити привикал в леговището си медийни издатели, магистрати и няколко доверени ченгета. Там са и депутати от движението, които през последните години са в най-тесния кръг на олигарха. Медийните шефове вече получили заповед да критикуват управлението на Борисов, но „с ръкавици”, докато се иясни ситуацията. След това можело да му „отрежат” главата на премиера. В същото време изданията на Кой получили казания как да ухажват победителите и роководството на БСП.
    Източниците ни твърят, че при Борисов бил изпратен посредник да преговяра за медийна подкрепа на ГЕРБ в следващите месеци, но срещу огромна сума. Имало намеци и за компромати, които можело да сринат Боирсов, ако не приеме офертата на #Кой.
    Събралите се поискали гаранции от Пеевски, че прокуратурата няма да започне да разследва съмнителни сделки и далавери, в които са замесени. Те припомнили на депутата думите на ген. Радев, че ще приложи румънския модел в България. Намирали сме начин да дресираме и по-големи „пилоти” в държавата от Радев, успокоил ги Пеевски. Той гарантирал, че положението е под контрол и докато главен прокурор е Сотир Цацаров, неприятности с държавното обвинение нямало да има. Същото се отнасяло за Финансовото министерство и НАП, докато там командват Владислав Горанов и Бойко Атанасов.

  6. лев-два каза:

    Хубава ли беше операта, генерале, дето я гледахте, докато Бойко Борисов два пъти за едн ден отиде до Харманли? Защо така замлъкнахте напоследък, не участвате в съвещания да не си изцапате ореола, да не падне рейтингът? Но на БСП-мероприятие отидохте. От Москва мина ли вече инструктажът?
    Май този ще удари един голям шамар на народа!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни