Родният Плевен отсвири категорично Цачева

izbori

Цецка Цачева изгуби битката за президентския вот дори в своя роден град и избирателен район – Плевен. (Цачева е родом от с. Драгана, но живее и работи в Плевен преди да стартира политическата й кариера в ГЕРБ – бел.ред).

Според изнесените на сайта на РИК – Плевен първи междинни данни от преброяването на всички протоколи на СИК, за кандидата за президент Румен Радев са гласували 30,29% от избирателите, отишли вчера до урните, а своя вот за Цецка Цачева са дали 19,15% от гласоподавателите; за Красимир Каракачанов – 17,21 %; Веселин Марешки – 10,40 %; Трайчо Трайков – 3,79%. С „Не подкрепям никого“ са гласували 4,80%.

За първи път в новата история БСП е първа политическа сила в София. Кандидатът на БСП ген. Радев води в 20 области на страната, включително в Пловдив – с 25.93 на сто, докато избраницата на ГЕРБ е първа само в три областни града – Благоевград, Бургас и Габрово, и изостава до 21.56%.

Цачева печели в родното си село Драгана – 65 души са гласували за нея, а 35 – за Румен Радев.

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. ТИМ каза:

    ВАРНЕНСКИЯТ БРОКЕР ПОКАЗА ИСТИНСКОТО СИ ЛИЦЕ:
    ЩЕ ПОДКРЕПИ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА НА ВТОРИЯ ТУР

    Варненският брокер обяви, че на втория тур ще гласува за Цецка Цачева.Това, за което предупреждавах, се случи – този човек е пуснат на пистата от ГЕРБ, за да обере протестния вот и да го положи в нозете на управляващата върхушка. Който е гласувал за аптекарския бос с илюзията, че протестира срещу системата, е гласувал за Цецка Цачева. Народе, защо продаде гласа си за бензин, кебапче и хапче?

    ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

  2. Няма значение каза:

    http://results.cik.bg/pvrnr2016/tur1/protokoli_pr/15/rik.html

    М-че, Радев е завършил в Долна Митрополия, това не е софийско, пловдивско или варненско окръжие. Така, че лично аз не съм изненадан от подкрепата за него на „дагетата“ ;-). Нормално е да има такава от пловдивско и софийско. Варна не го е виждала и поне аз съм изненадан от гласа за Марешки :-/ ?

    Но пък Марешки показва, какво би се случило при мажоритарна изборна система и проблема на председателите и секретарите на партиите с централи в столицата :-))). Не мисля, че Марешки ще може да разпореди на гласоподавателите си за кого да гласуват на втория тур. Макар и да демонстрира и част от недостатъците на мажоритарната система, прекалено влияние на „успешен“ бизнесмен на местно ниво. Нещо, което не му гарантира успех на национално.

    Народа не се продава за кебапче, показа го Митьо пищова. Виж тълпата го прави, и от тук иде проблема, когато политичетата си отгледат тълпа, за да им е по-лесно. Но когато дойде криза тълпата ти прегризва гръцмуля :-). Да се надяваме, че който и да спечели на втория тур няма да го забрави бързо, бързо. Иначе ще гори не само той но и цялото президенство :-). Което поне за сега лично смятам за много вероятен изход ;-). Може о.р. ген. Радев да ме опровергае, но ще има много трудна игра. Това е видно още от сега.

    П.П. В една от другите теми, където поствах, ви дадох лекция на МИТ професор по математика обясняваща стратегията(безрискова) на брокерите, вероятно не сте и обърнали внимание. Не, че визирах точно Марешки, не знаех че му викат Брокера :-), но се отнася и за него.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни