Учебникът по Родинознание вече може да се отпечата от всеки

2016-09-01_225505

Като продължение на интервюто в Мемория с Костадин Костадинов и поради големия интерес към неговия Учебник по Родинознание за деца от 1 до 4 клас, предоставяме нова информация от автора за това как можете да се сдобиете с учебника.

kostadinСлед като тиражът на  учебника по Родинознание беше буквално разграбен за по-малко от 4 дни, започнах да получавам предложения и питания от всички страни за издаване на втори тираж, за парична помощ, за пускането му в продажба в търговската мрежа (дори и на символична цена) и т. н. По отношение на последното бях и съм категоричен – учебникът е безплатен и винаги ще бъде такъв. Неслучайно го пуснах за свободно теглене в интернет. За паричната помощ благодарих на стотиците българи, които ми я предложиха, но я отказах, защото не искам да давам възможност на нечистоплътни противници на това начинание да клеветят каузата, за която е създаден учебникът. Що се отнася до втория тираж, там е най-лесно – до няколко седмици ще успя да събера средствата за него.

Но има няколко важни въпроса. Аз ще издам още 5000 бройки. Те вероятно също ще свършат толкова бързо, колкото и първите 5000. После какво? Още 5000? В България тази година ще има 64 000 първокласници – пак няма да са достатъчни. Ами децата от втори до четвърти клас? Те са общо около 220 000. Ами за следващата година? Нещо също толкова важно – ами хилядите българчета от чужбина? Аз изпратих стотици учебници навън, в страни от Европа, Африка, Северна и Южна Америка, но пак са крайно недостатъчни.

Затова реших да направя нещо друго. Пускам за теглене в моя блог още един файл – този, който занесох в печатницата, и по който беше отпечатан учебника. Ако вие искате да направите дарение на някое училище, ако сте училищно настоятелство, ако сте българи в чужбина и искате да имате този учебник за местната българска общност, то решението е във ваши ръце. Изтегляте файла, отивате в най-близката печатница и отпечатвате толкова бройки, колкото искате, или колкото можете да си платите – със същото качество, като оригинала от първия тираж. Така на практика всеки, който пожелае, ще може да го има.

Учебникът е ваш. Пазете го и го предайте на нашите български деца. Защото той е създаден за тях.

Изтегли книгата за печат ТУК

Още от автора: Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов е роден във Варна. Завършил е Балканистика и Право във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В момента е общински съветник във Варна и директор на Регионален исторически музей – Добрич. Списва блога си от февруари 2010г – http://kostadin.eu/.

  1. Няма значение каза:

    Благодаря за файла. Свалям го моменталически :-). Смятам да го дам на няколко приятели на които децата им ме разбират на български, но ми отговарят на английски :-(.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни