Канадска фрегата влезе в Черно море за участие в маневри на НАТО

hmcs-charlottetown

Канадската фрегата Charlottetown на 18 юли влезе в Черно море, където ще остане до 2 август. Това се посочва в изявление на Министерството на отбраната на Канада, разпространено до медиите. Фрегатата ще отработва различни маневри с кораби от други страни-членки на НАТО. Освен това Charlottetown ще влезе в няколко пристанища на държави-съюзнички с цел „да се засилят дипломатическите и военните отношения с Канада“.

Влизането на фрегатата Charlottetown в Черно море демонстрира ангажимента на канадските въоръжени сили за укрепване на морския потенциал на страните от НАТО за извършването на съвместни операции и бързо реагиране на кризи и конфликти в морската акватория района на морето“, заяви генерал-полковник Стивън Боус от канадските военоморски сили.

Броят на персонала на канадските кораби от този тип достига 250 души. Те разполагат и с палубни хеликоптери CH-124 Sea King.

Канада започна да изпраща активно свои военни в Европа след избухването на кризата в Украйна през 2014 година. Канадски изтребители CF-18 бяха разположени в няколко бази на НАТО в Източна Европа, а нейни военни инструктори обучават войници в Полша и Украйна. В началото на 2017г,. в рамките на договореностите в НАТО, Канада ще изпрати голям военен контингент в Латвия.

Memoria de futuro

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни