Шоколадите „Киндер“ съдържат канцерогенни вещества

kinder-surprise-2

Експертите от организацията за защита на правата на потребителите Foodwatch идентифицираха в шоколадовите десерти Kinder вещества, които причиняват рак. Същото се отнася за още две марки шоколадови изделия, любими на децата от цял свят.

Става въпрос за така наречените ароматни масла MOAH, съдържанието на които може да се отрази неблагоприятно на здравето на потребителите, пише английското издание на RT.

Foodwatch са изискали производителите на шоколада да изтеглят продуктите си от търговската мрежа, но сигналът им е бил пренебрегнат.

„Производителят е виновен за своята груба небрежност. Вместо да изтегли опасните шоколадови продукти от рафтовете и да уведоми потребителите, той каза, че всичко е било договорено законно“ – коментира Джон Хиг от Foodwatch.

Foodwatch е тествал над 20 различни вида чипс и шоколадови десерти, като в част от тях са открити наситени минерални масла, които имат способността да се натрупват в човешкия организъм и да доведат до увреждане на различни органи и системи с течение на времето. На практика децата са изложени на сериозен риск, уточняват от Foodwatch.

„Няма приемливи нива на минерални масла в храни за консумация“, коментира Хиг, позовавайки се на европейския орган за безопасност на храните

Предполага се, че вредните вещества попадат в шоколада от опаковката, чиято боя може да съдържа масло.

Memoria de futuro

Източник: RT

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Александър каза:

    Благодаря за информацията!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни