Правозащитни съучастници в масово убийство

angel djambazki

Кой ще понесе отговорността за смъртта на невинните жертви на летището в Истамбул?

Една скандална новина се промъкна в информационния поток. А именно – новината, че Ахмед Едноръкия, един от атентаторите масови убийци от летището в Истанбул, е бил пуснат от български съд. Под давлението на правозащитници.

Цитирам електронния сайт Клуб-З, защото този сайт е трибуна на флагманите на грантовата правозащитна дейност и е сред най-активните „правозащитници“ и „приятели на бежанците“, затова заслужава да се цитира по темата.

„Швеция, Украйна и Грузия също са отказвали да екстрадират чеченеца Ахмед Чатаев, сочен за организатор на атентата в Истанбул.“

„Чатаев имаше статут на политически бежанец и се ползваше с всички права като такъв. По време на делото имаше изключителна активност от страна на правозащитни организации. На втора инстанция съдът нямаше думата, защото прокурорът оттегли искането и съдът не се е произнесъл“, обясни адвокат Георгиев.

Според информацията, известна на службите за сигурност, Едноръкият е бил задържан последователно в Швеция, Украйна и Грузия за различни провинения. Всеки път обаче той е бил освобождаван под натиска на правозащитници.

„Той беше много религиозен, поиска ми Коран на руски. Дадох му и молитвено килимче, което му изпрати мюфтията на Хасково“, каза още Веселин Георгиев.

Милият. Религиозният. Бежанецът. Този, на когото трябва да му пазим гражданските права. За да може да убива. За да може да потопи едно летище в кръв.

Чеченецът Ахмед Едноръкия е бил заловен в България. Имало е искане от руска страна за неговото екстрадиране, но е бил освободен от съда, заради „натиска на правозащитни организации“ !?

Тук има две новини.

Първо, очевидно анти-български правозащитни организации оказват натиск върху българската съдебна система и въздействат за освобождаване на такива борци за демокрация и политически бежанци като чеченеца Ахмед Едноръкия. Тук въпросът е един. Колко такива религиозни чеченски божи кравички са на свобода под натиска на анти-българските провозащитни организации?

А кои точно биха били тези „организации“? Кои са техните правозащитни имена? Нещо не ми се вярва да е Съюзът на пчеларите. Или пък Съюзъ на филателистите.

Не знам защо, но все си мисля, че е анти-българският Хелзински комитет. Това име ми хрумва. И задължително ще го проверя. Защото, ако се окаже вярно, то искам да знам какво е оправданието на Красимир Кънев, адв. Илиева, Емил Коен и другите правозащитници. Защото, ако е така, те са помогнали на един масов убиец, ислямист и престъпник да избегне правосъдието и да извърши масово убийство. Ако не са – ще се извиня.

Искам да знам какво ще обяснят тези храбри правозащитници на роднините на жертвите. Какво ще им разкажат за защитата на човешките права. За правото на чеченеца Ахмед Едноръкия да е на свобода и да убива. Масово.

Което за мен ги прави съучастници. Съучастие в масово убийство.

И второ. Потвърди се безспорно нещо, което отдавна твърдим. А именно – че  псевдоправозащитните организации всъщност са прикритие и параван. Че са съучастници на ислямисти и терористи. Че им съдействат и ги прикриват.

Че са безсрамни мерзавци, които съдействат на терористите за пари. Пазят фалшивите им права на „бежанци“, за да могат да убиват. Със защитени права.

Спете спокойно. Правозащитниците бдят за правата на Ахмед Едноръкия.

Още от автора: Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки е български политик, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат от 2014 г.

  1. Веселин Христов каза:

    Дали изпитват угризение на съвестта за загиналите 44 души българският адвокат, прокурорът и съдиите от пловдивския апелативен съд, които организираха освобождението на този гнусен терорист? Едва ли…

  2. Кирил Костов каза:

    Първо редакцията, защо публикувате такива статии? Имате правописни грешки – ИстаМбул още в началото, съюзЪ и т.н. Това дразни.
    Второ, статията е непълна – не сте проучили коя е неправителствената организация. Емоционалните драсканици ги има във всички останали парцали, на вас силата са ви анализите.
    Ще имате много повече тежест, ако цитирате конкретни имена – това е истинската журналистика. Иначе става като клевета – плюе се по БХК, не че ги харесвам и съм им адвокат, но ако не са те и вие олеквате и дори може да ви съдят.
    Иначе по темата – българският съд е с пречупен гръбнак, щом позволява всякакви външни лица и организации да влияят на работата му. Контрастът със съда в Австрия е фрапиращ.

  3. kon4o каза:

    какъв ангел,какъв джамбазки,това не е ли сашо фишев от перник?

  4. Веселин Христов каза:

    Излезе информация, че този терорист е съпричастен с обезглавяване на двамата български шофьори в Ирак през 2004. Не зная дали е вярно, но ако да и това го е знаел нашия съд, просто нямам думи!

  5. сара каза:

    Този защо не се кандидатира за президент? Ерудиран, последователен, говори ясни приказки, според мен има реални шансове да стигне до балотаж. От сега действащия го делят светлинни години.

  6. Тодорова каза:

    След като руснаците успяват да умиротворят Чечения през 2003 година, Чатаев получава политическо убежище в Австрия.Как да не дадеш убежище на една „жертва на кървавия путински режим“, нали? През 2008 година е задържан заедно с други чеченци в шведския град Трелеборг- но е пуснат, все пак е политически бежанец.През 2010 година Чатаев е хванат в Украйна – руските власти официално искат неговата екстрадиция в Русия. Европейският съд по човешките права обаче разпорежда обратното.Идва българското участие в спектакъла. През 2011 година Чатаев е задържан при преминаване на турско – българската граница . Русия отново настоява да й бъде предаден. Само че тук настава нечуван правозащитен вой и Чатаев е пуснат. Бил “ обаятелен и интелигентен“. България отказва да предаде Чатаев на руснаците. През 2012 година Грузия се записва в списъка на страните, които отказват да предадат Чатаев в ръцете на руските власти. И така – до Истанбул. На Русия се отказва, Русия се изолира, санкционира , огражда се с натовски бази. Не могат да простят на Путин, че след пияницата Елцин успя да вдигне на крака Русия, да я стабилизира, да върне силата й. Жалко за жертвите на „Ататюрк“, но какво да кажем за хилядите избити в Сирия, за последните избити в Ирак ? Зад всичко стоят амбициите на една империя на злото да бъде единствена и свръхсила в света – кой храни нашите т. нар. противозащитници ?

    • deepzone каза:

      По това че ти и такива като теб сте в поза партер, но и това вече не е достатъчно за вашите презокеански господари.

      • deepzone каза:

        Вижда се че ги разбираш тези неща. Сигурно е, че си някакъв парцал потомък на активни борци и или нещо подобно. От живковата номенклатура, седерастите бяхте все такива, недоклатена червена номенклатура жадна за власт и пари и швестъри-реститутки като Лучников. Ти си същият чувал с боклуци, лизал си ботушите на съветските другари сега лижеш тези на янките, най-обикновена проститутка. Имаш една голяма уста, но си страхлив роб. Идеална изтривалка ще бъдеш и на анадолските аги, когато се върнат тук след старанията на отрепки като плювналиев. Между другото, също като теб номенклатурен парцал. Отговори ми, не ми пречиш. И чеп за зеле не става от теб…

  7. deepzone каза:

    Не му публикувайте глупостите на този Джамбазки. Само олеквате допълнително. Нека си пише в сайта на Карбовски и други подобни на него. За мен Джамбазки е един кариерист, прави впечатление, че когато трябва да се говори той мълчи, а когато е безопасно да се говори, Джамбазки не млъква. Нека напише нещо за посещението на границата което беше наскоро от бившата лидерка на ПЕГИДА и един холандски крайно десен. Стиска ли ти Джамбазки или не е безопасно за кариерата ти?

  8. Dorie каза:

    For some reason everybody has started to wear &#;0o28Ram2nes” t-shirts, i once heard a guy ask somebody wearing one? “what are the Ramones” too which he replied “it’s a new brand of clothing” -_- On the other hand i wear my joy division tee because i’m a bit obsessed…

  9. Лакотавакан каза:

    Ех, че веселба! Ало, другари, deepzone и Решетков (#), вие на едно бюро ли пишете – един до друг или сте на съседски бюра,но без преграда? В голям цирк, две клоунчета? Весело е с вас! Лош тоз Джамбаски, лош! Пък и не умее да пише, тюх! А пък Кирил Костов взе, че стресна ме! Нахока пуста редакция, пръст размаха… Коя ли ще е таз скрита организация? Егати непълната статия, бря, че и грешки имало!!! Добре е все пак, че има хора като него, че да ни дават съвети, ех… Утре пак ще чета…

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни