Кунева обвини Орешарски за двойките на седмокласниците

8e94208aa64f9f083c12b39eb341fa78

„Предупреждение за слабите резултати на седмокласниците тази година е имало още преди няколко години – през лятото на 2013 година. Тогава випускът се е представил много зле на националното оценяване след четвърти клас“, заяви пред БНТ министърът на образованието Меглена Кунева и припомни, че по това време премиер е Пламен Орешарски, като допълни: „Няма следа тогавашният министър да е взел мерки“.

„Тази година настоящите четвъртокласници са с много добри резултати и аз очаквам, че ако задържим това ниво с необходимата грижа и настоятелност, ще имаме добри резултати в 7 клас“, каза Кунева и подкрепи думите си със следната статистика: двойките при учениците, които сега са в 4 клас, са под 5 %, тройките са под 10 %, а 2/3 са петици и шестици.

Според Кунева е ясно, че има проблем с българския език. „Освен това е ясно в кои области на страната има проблеми. Например в Сливен и във Видин, т.е. районите, където живеят деца, за които българският не е майчин език“./ Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Лакотавакан каза:

    ‘Айдеее,отпочна се и от северозападна България. Алоооо, досега смятах, че Видин е разположен на река Дунав, но се оказа, че бил в Родопите! Гледам картата и се „дзверя“ – не е там. О, не, той бил в Румънско… влашки се говорело… Гледам пак пуста карта… не е в Румъния, бре!!! Някога говорих с един румънец в Испания и той се ядоса, че някакви българи му говорели на влашки, а той нищо не им разбирал. Много пъти съм разговарял със сърби… на видинчани те казват „брате бугаре“ или подобно… Някога, но все пак скоро де, в този град имаше английска гимназия, там, освен английски, който се изучаваше по програма, се говореше чист български, имаше реална гимназия…там се преподаваше и се говореше чист български, имаше математическа гимназия…там освен че побъркваха децата с цифри и закони…се преподаваше и говореше чист български… Имаше техникуми…виж ти, странно, там също се говореше на чист български…НА МАЙЧИН ЕЗИК!!! Но…трябва да се проверят всички възможности, нали така? Та…напуснах континента и се пренесох в Индия… Гледах, гледах…така де „дзверих“ се половин час и… а бе и там Видин не намерих!!!?
    Омръзна ми и накрая взех, че пак го потърсих по поречието на река Дунав. Ей го бре…„седи“ си там, беден захвърлен, оплют, но… Е В БЪЛГАРИЯ!!! И майчиния език е БЪЛГАРСКИ!!!
    А БЕ, НИЕ, ВСИЧКИ, ПОЛУДЯХМЕ ЛИ?!!!?

  2. Лакотавакан каза:

    Много се извинявам на „Memoria de futuro“ и за допуснатите правописни грешки, но много се ядосах…!

  3. Тодорова каза:

    „Кунева разкри шокираща тайна за слабите резултати на седмокласниците“ – заглавие в интернет, от статията ще цитирам следното:
    „Това се дължи на четвъртокласниците на Орешарски, категоричен е образователният министър
    Предупреждение за слабите резултати на седмокласниците тази година е имало още преди няколко години – през лятото на 2013 година. Тогава випускът се е представил много зле на националното оценяване след четвърти клас, каза днес в предаването „Още от деня“ по БНТ министърът на образованието Меглена Кунева. Провокирана от водещия Димитър Цонев, тя припомни, че по това време премиер е Пламен Орешарски и допълни: „Няма следа, тогавашният министър да е взел мерки“.
    Преди да покани госпожата в студиото си, Димитър Цонев трябваше да се подготви, това е задължително за водещ, който уважава себе си. Сашо Диков не можа да реагира нито на снопа с пръчки на хан Крум, нито на Ал. Малинов и Съединението. Цонев трябваше да знае фактите, с които да я забие, а те са документирани в историята :“през 2013 година изпитът за 4 клас беше на 9 май, изборите – на 12 май, а правителство беше назначено на 29 май “ Иначе излиза като завера между двамата – да пуснат поредната манипулация и безсрамна лъжа. Марин Райков и един никому известен министър на образованието подготвиха изпита, но и те нямат вина. Едва ли има българин, който да не знае чии са вините и защо се стигна дотук. Мадам ще си гушне парите и ще изпълни поредните поръчки, знае се чии, с които българското образование ще бъде досъсипано.

  4. Terminator каза:

    Абе тая пръмовата снаха съвсем ли е изтрещяла, че дрънка глупости за майчиния език във Видин. Аз съм от онзи край, на 63 години съм и никога не съм чувал във Видин да се говори влашки. Служил съм в Сливен и Ямбол ама и в тези два града не знам да е имало друг език освен български. Остава и Лом да го прекара между Сливен и Видин в който една доста голяма част от населението са цигани а нали е на Дунава и щом е до Румъния по нейната логика ще излезе, че българския не е майчин език и в Лом. Не може да бляботи една очевадно напълно неразбираща от нищо комунистическа снаха глупости. как ли биха я посрещнали сегашните учители от Ломската гимназия „Найден Геров“ която съм завършил и аз преди 46 години и която е с над 100 годишна история. Та причината за незнанията на децата не са майчиния език не са учителите а некадърните чиновници в МОН во главе с техния министър, които за 25 – 26 години опростачиха образованието и направиха това което не е направила и Османската империя с българското образование!

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни