Добра работа, Хилари! Готови сме за твоето апокалиптично шоу

Hillary Clinton and Donald Trump are tightening their grips on the Democratic and Republican presidential nominations.

Мисля, че има добри новини за Америка и американските избори. Вече сме сигурни, че нашият „герой“ Доналд Тръмп и „кървавата“ Хилари ще се борят на финалната права на изборите в САЩ. Това е чудесно! Ще обясня защо.

С тези двама кандидати можем да бъдем сигурни, че имаме всичко, което искаме от близкото бъдеще. И двамата са отлична възможност. Нека си представим САЩ след изборите. Има само две опции, не повече: или Хилари, или Тръмп. И в двата случая ще спечелим, а човечеството може да бъде щастливо.

Нека си представим, че Хилари спечели. Тя не е Обама – тя е нещо много по-лошо от Обама. Зад нея са побеснелите неоконсерватори, които ще направят всичко възможно, за да удължат агонията на американския империализъм. Те ще засилят кървавия хаос в Близкия изток, ще бъдат агресивни и арогантни. Докато всички други осъзнаят, че това вече им е предостатъчно – че са имали достатъчно от САЩ и тяхната хегемония, интервенциите и болната финансова система. Обама изглеждаше като възможност за промяна. С Хилари няма дори далечен изглед за нещо подобно. Тя ще доведе Американския век до решителен край. Прословутото имперско пренапрягане окончателно ще срине Америка; а отмяната на Втората поправка* само ще довърши случая.

Хилари Клинтън означава край на Американското господство над света. Тя упорито ще поддържа стратегията на либералния империализъм, обвинявайки другите и изнасяйки още кървав хаос под формата на цветни революции. Но това ще затрие Америка като държава и нейния народ. Така че точно в този момент ние имаме своя шанс. Падането на Запада е шанс за останалите. Това ще бъде нашият прозорец от възможности.

Патрик Бюканън, между другото, веднъж каза: Америка придоби света, но изгуби себе си. Този път обаче Америка на Хилари ще загуби и света, и себе си. Опитвайки се да запази хегемонията и да удължи живота на системата на еднополюсния свят, САЩ най-накрая ще се срине, защото това, което иска, е просто невъзможно. Това ще бъде агония – много опасно и рисковано време. Но след това най-сетне ще бъдем свободни. Добра работа, Хилари! Готови сме за твоето апокалиптично шоу.

Но какво следва, ако спечели Доналд Тръмп? Какво да очакваме? Тръмп, предполагам, най-после ще остави доброволно света на мира, както и претенциите на САЩ за хегемония. Може би той – поне временно – ще изгуби света, но ще спаси Америка. Ако се съди по декларациите му, Тръмп ще се върне към пред-Уилсъновата ера, към Доктрината „Монро“. Ще се съсредоточи върху вътрешните работи, към запазването на ресурсите за решаване на вътрешните икономически и социални проблеми. А те наистина са огромни. Той ще се бори с истинския враг – този, който е вътре в Америка, а не някъде извън нея. Този враг е съвременният американски политически и финансов Уолстрийт-елит, който отне държавата от американския народ. Ето защо днес някои републиканци – предимно неоконсерватори – подкрепят Хилари, а не Тръмп. Те чувстват, че краят им наближава. Така че ако Тръмп победи, Америка може би ще бъде спасена – не като империя-хегемон, а като национална държава. Америка на американците. Америка на Доналд Тръмп би могла да бъде приятел, съюзник или, най-малкото, една неутрална сила, която се концентрира върху себе си и мисли за собствените си дела.

Така че ние можем да седнем и да се насладим на шоуто. И двамата кандидати са добри за нас – за света, за човечеството. Хилари ще унищожи Америка, Тръмп ще я спаси. Но американският век е в своя залез. И това е освежаваща мисъл.

Нещо е на път да се случи. Нещо е на път да се промени. Така че горе главата и продължавайте напред. Можем да имаме доверие и на двамата.

Превод: Memoria de futuro

*Втората поправка на Конституцията на САЩ защитава правото да се съхранява и носи оръжие.

Още от автора: Александър Дугин

Александър Дугин

Александър Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Професор в Московския държавен университет и ръководител на Центъра за консервативни изследвания в Социологическия факултет. Създател и лидер на Международното евразийско движение в Русия. Старообрядец и мистик. Автор на множество монографии и изследвания, сред които „Основи на геополитиката“, „Абсолютната родина“, „Философия на войната“, „Конспирология“, „Чевтвъртата политическа теория“, „В търсене на тъмния Логос“, „Теория на многополярния свят“ и много други.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни