Ангел Джамбазки ексклузивно от Страсбург: Гласуваха турският език да стане официален в ЕС

dsc_0001

Ангел Джамбазки ексклузивно от Страсбург за Мемория

Днес Европейският парламент (току-що) сътвори чутовен скандал. Гласува и призова в доклада, засягащ Турция, за признаване на турския език като официален език на ЕС. Само около 65 човека гласуваха против.

Ето го и конкретния гласуван текст, извадка от резолюцията:

„Оригиналният текст, приет днес:

52. Приветства инициативата на президента на Република Кипър г-н Никос Анастасиадис турският език да стане официален език на ЕС и настоятелно призовава страните да ускорят този процес.“

13009944_10154894771604897_1664151140_oТова е положението. ЕП гласува препоръка турският език да стане официален в ЕС. Весели самоубийци.

Твърдя, че това е пряка заплаха за националната сигурност на Република България. В дългосрочен план е заплаха и за останалите държави – членки, но това си е техен проблем.

Щом са решили да се самоубиват – тяхна воля.

Убеден съм в едно. Когато този текст стигне до Съвета, България трябва да наложи вето. Безусловно и безапелационно.

Не може да има никакво оправдание и никакво обяснение за каквато и да е било позиция, различна от тази, която предлагам.

Останалото ще е национално предателство. По учебник.

angel djambazki

Още от автора: Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки е български политик, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат от 2014 г.

  1. Недялка Камбурова каза:

    Баш от Кипър!!!!! Да видим кипърците ербап ли са сега…

  2. Никола Гешев каза:

    Кипърците играят собствената си игра, свързана с обединението на острова и опита на гърците там да се покажат като по-добри и конструктивни.
    Сегашния Кипър не го притеснява турският, тъй като северната част с турското си население, така и така са извън контрола им, а, ако се обединят, то тогава признаването на турския като официален ще е неизбежно. Т.е. към настоящия момент Кипър нищо не губи, а демонстрира отвореност.
    Интересно обаче дали самата Гърция ще подкрепи тази напълно ненавременна и излишна инициатива, тъй като в Беломорска Тракия има немалко турско малцинство.

    В цялата кипърска интифа ние сме в ролята на collateral damage…
    Роля, която напоследък играем често, но пък винаги с голям мерак.

  3. Петър Иванов каза:

    Вече е време да се омитаме от този гнусен и унищожителен със своите двойни стандарти и нисък морал ес !!!

  4. Веселин Иванов каза:

    На одавна са ни доли на Турция незнам защо чак сега го разбираме и трабва да се тотвим за идващото БОГ да ние на помощт.

  5. Мария каза:

    ЕС както някогашната Римска империя най-вероятно ще се раздели на Източна и Западна част. Западната играе по свирката на Вашингтон, техен си проблем, но ние нямаме работа с тях. Ако са решили да се потурчват и изобщо поислямчват, ние не сме длъжни да се съобразяваме с безумията им. От известно време все по-ясно се очертава нашата референтна група – Вишеградската четворка. Разбира се трябва да възстановим и съюза с Русия – една ядрена държава трябва да има зад гърба ни, ако искаме да не ни бъде наложен със сила (Вашингтон) исляма.

  6. Скоронатурски каза:

    както в природата има хищници и жертви така и силните държави контролират по слабите.
    Лошото е че никои не защитава България
    Ако не се отделим ще ни изтрият и не езика а и имената ще ни сменят.Жалко но факт

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни