Аз съм туркиня и обичам България

turkyan-duran

от Тюркян Дюран

Арогантността при учредяването на ДОСТ премина всякакви граници на спазването от благоприличие на дипломатичност и етика. Що за безочие е да се домъкнат половината властимащи от Турция под формата на делегация?! Що за безочие и арогантност е да накърниш сувернитета на Република България, изказвайки се „ЧЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ТУРЦИ, РЪКАТА НА ТУРЦИЯ ЩЕ ДОСТИГА ДОТАМ“? Написах го малко по-меко, защото истинският превод е покъртителен.

Още преди три години, когато работих в Турция, по СNN в Турция се водиха спорове между политици и интелектуалци как България да стане икономическа част от Турция. Настръхвах, не вярвах, негодувах, гневях се….само като слушах „просто полемики и спорове“. Сега, като юрист, недоумявам как нашите управляващи допускат подобни изкази?! Какво ще направят, как ще им посочат къде е мястото им, как ще ги накажат за тези изказвания и безсрамна дързост?

Трябва да внимаваме много, особено в този международен деликатен момент, когато Турция си мисли, че държи всички в ръката си, включително и Европа. Амбициите на Турция са огромни – ако не се спре на време, ще стане страшно. Аз съм туркиня и обичам България като своя родина прекалено много, за да стоя безучастна. КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ГО Е ГРИЖА ЗА ТАЗИ НАША ДЪРЖАВА И КОЙ МИСЛИТЕ ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО – НИЕ, НАРОДЪТ!

Източник: Фейсбук

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. румен стоянов каза:

    Уважаема Тюркян,
    (макар, че това едва ли е имато Ви…)

    А В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТУРЦИ…!!!

    – За щастие в България няма турци, а само БЪЛГАРИ-туркофили, затова про-турските партии ДПС и ДОСТ трябва да бъдат забранени…!!!
    А.Доганов и Л.Местанов лъжат, че са турци…, а и ти не си туркиня…!

    – Политическите спекуланти и демагози, като соросоида Иво Инджев, момчетата и момичетата за “вечерно обслужване” на агаряните, от Реформаторския блок, политическата и етническа шафрантия “османеца-агарянин” Кадиев, еничара Методиев и българина-мюсулман Лютви Местанов, КОЙТО ЛЪЖЕ ЧЕ Е ТУРЧИН, са най-голямата заплаха за обществото…!
    – Толерантността или търпимостта е основна българска и християнска ценност…!!!
    За разлика от обществата прилагащи шариата (изискващ обезглавяване, осакатяване, изнасилване и садистични убийства с камъни) българина е толерантен, но не и без насрещното разбиране и приемане на християнските ценности:
    – В своята история винаги сме били толерантни (търпящи различните)… Примерно към българите – насила помюсулманчени (като дедите на Лютви Местанов) и циганите-мюсулмани… Други примери са двете еврейски, арменското, руското белогвардейско и гръцкото преселение (след 1945г.). Толерантността ни, обаче, е несъвместима с разделянето, самоизолирането и неспазнането на законите от “другите, различните” (религиозно, сексуално или и двете)…
    – Интеграция има само когато малцинството участва в обществения живот, като неразделна част от цялото…
    – Политическите еничари и демагозите в протурските организации ДПС и ДОСТ, са най-голямата заплаха за обществото ни…, защото карат насилствено мюсулманите в България да се определят като “турци”…, макар, че държавата Турция е основана едва през 1922г…, а турският език е извислен през 1927г. от персийски, арабски, арменски и български заемки, какъвто е и староосманския…!!!

    – От къде се появиха БЕЛИТЕ мюсулмани, като теб, в България ли…?
    – Всички знаем какво е АГАРЯНСТВОТО… До 1750-та година, в България не е имало мюсулмани дори в османските казарми, защото те били пълни с българи – еничари (пехота) и спахии (конници), а до Г.С.Рековски, ЦЕЛ на българското национално освободително движение е била – Борбата с… Агарянството…, а анадолски цигани просто не е имало…, преселват ги след 1825 г.
    – До 1922 г. територията на днешната Турция е част от Османския бейлик и до превземането и от османците се е самонаричала “Източен Рим”, а след превземането на Константинопол османците се самотитуловат като “Императори на Източен Рим”…!!!.
    – Днешна Тюркия е основана през 1922 г… от Тюркестанския военен окръг на Червената армия, под командването на Тухачевски. Предпоследната 51-ва държава, излюпила се от Османската империя се е самонарекла Турция, от благодарност към Туркестанския военен окръг на СССР, освободил тези територии след окупацията им от гръцки, английски и френски войски…
    (До 1922г., са създадени 50 национални държави…, а освобождението на Кюрдистан предстои…!!!)

    – Наистина е ирония, че “турците” не са измислени в Османския халифат (Осман – грък приел исляма), а от човек с европейски произход. Името му беше Херман Вамбери, – той произхожда „от бедно еврейско семейство“ в Унгария, професор, съветник на султана между 1857-1863 г. Същевременно Вамбери е на служба при лорд Палмерсън в Британското външно министерство и продължава да е английски агент по време на мандата си в двора на султана, когато за пръв път предлага на своите домакини в Истанбул фикцията за “турци” и Пан-туранска супердържава.

    – ТАКА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ, ИЗМИСЛЕНИ В СРЕДАТА НА 19 век – НЯМА…!

    След като в Османския бейлик, по някое време е имало 52 националности и над 100 други етноса. В България никога не е имало преселение на византийци от Мала азия с исламска вяра…! Време е всеки мюсулман в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА:

    – От кои от освободилите се от Османско робство 52 етноса и 500 етнически групи принадлежи…???

    – ТА, КАК БЪЛГАРИТЕ, МЮСУЛМАНИ, СЪС СЪЩОТО ДНК, КАТО НА ХРИСТИЯНИТЕ, МОГАТ ДА ЗНАЯТ ДНЕШНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК И КАК ИЗМИСЛЕН през 1927 година ЕЗИК, МОЖЕ ДА ИМ Е „МАЙЧИН”…???
    .

    • ДЯДО ДАНЧО каза:

      ЗДРАВЕЙТЕ Г-ЖО ДЮРАН,.
      РАДВАМ СЕ, ЧЕ ОТНОВО СТЕ ВЪВ ФЕЙСА И ИЗРАЗЯВАТЕ ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ.
      ПРЕДИ ВСИЧКО СЕ РАДВАМ ЗА ПРЕОДОЛЯНОТО СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ДОБРОТО ЗДРАВЕ В КОЕТО СЕ НАМИРАТЕ. ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ В ЖИВОТА.

    • Ot edin TURCHİN каза:

      Rumen Stoyanov, samnavam se da si Rumen, istinslkoto ti ime ed drugo. Koy na tebe ti dava pravoto da identifitsirash horata. Tova moje samo rasist ili fashist.Faktite s koito boravish sa silno obarkani i neverni. Vijdam kak vatreshno kipish ot omraza i zavist. Nama veche za koga. Kasno e za tebe. İdi obikoli na stop sasednite na Balgaria strani, zapoznay se s komshiite si. Moje pak da ti mine-zlobata.
      Allaha emanet ol!!!

      • Веселин Йорданов каза:

        Не знам какво е последното изречение, споменаващо Аллаха, но препоръката ви този Румен да обиколи комшиите е уместна. Може да му поотмине злобата, макар че ще му стане тъжно, ако е в състояние да възприема нещата обективно, в което малко се съмнявам. Този не е расист или фашист, а просто объркан човек – вижте му „фактите“.

    • Веселин Йорданов каза:

      Абе човеко, откъде ги изрови тези бисери, чак ме е срам, защото и аз съм човек, да ти ги посочвам. Ако не си някакъв провокатор, желая ти скорошно оздравяване!…

  2. Иии каза:

    Кой ли ти вярва?!

  3. Снежанка каза:

    Г-н Р. Стоянов всичко написано от вас е така и всеки човек прочел малко повече история ги знае тези неща. Проблемът идва от непознаване на ИСТОРИЯТА, от голяма част, от слабообразованото население, а това дава возможност за манипулация и подмяна на истината, а от там и на самосознанието.

    • Веселин Йорданов каза:

      Снежанке, частично принципно сте права, че проблемът идва И от непознаване на историята, на което непознаване и вие сте жертва, щом смятате, че „всичко написано от Р. Стоянов е така“. А то поне наполовина не е така. Правилно ви съветва турчина – прочетете нещо ново. Аз бих допълнил – и нещо сериозно, от специализираната литература, не примитивно пропагандната. Вероятно сте искрена и добра жена, бих ви помогнал…

      • К.Петков каза:

        А аз бих добавил „Йорданов“ турчино,да вземеш и ти кат си много,ама много явно са напъваш да минеш за умен да изнесеш факти и да те видим кво четеш и колко е „сериозно“ а не да драскаш кви били фактите на този или онзи(ей от такива тапири дето не си знаят рода 2-3 поколения държавата е на този хал) А за реалните факти и история румен стоянов се е приближил максимално

        • Веселин Йорданов каза:

          К. Петков, лесно оборимата теза на този Румен Стоянов е, че в България турци нямало, понеже държавата Турция била създадена през 1922 г. (всъщност той бърка – през окт. 1923 г.) и уж – също греши – турският език бил „измислен през 1927 г. от персийски, арабски, арменски и български заемки. Обратно – тогава и следващите години турският език е реформиран в опит да се изчисти тъкмо от арабски и персийски думи. И българският, както и други езици са бивали по естествен и административен път обновявани. Питам те аз тебе, уважаеми К. Петков, както питам и Р. Стоянов, имало ли е българи и български език преди 1878 г., когато е нямало българска държава, а нашите още по-отдавнашни предци са говорели архаичен език (виж Паисий, Софроний, Раковски…), който сега трудно бихме разбирали. Аз мисля, че и техният остарял език е наш майчин български. Ти как мислиш, уважаеми Петков? Що се отнася до нашите турци, които ти и Р. Стоянов не признавате за такива по тяхно самоопределение и произход, питам те трябваше да дойдат ДПС, Доган и Местан ли, че да ги карат да се чувстват турци. Сякаш преди тях са се самонаричали агаряни или анадолски цигани! Изразите са на любимия ти Р. Ст.
          Няма да ти диря сериозната литература, нямам време, напъни се и си я намери сам, за да не се излагаш друг път. Само ще посоча, че не се пише „мюсулманин”; бисери са твърденията, че да 1750 г. не е имало мюсюлмани в България; че и еничарите, а даже и спахиите не били такива; че дн. Тюркия (Турция?) била основана от Туркестанския военен окръг и Тухачевски… Да продължавам ли, Петков? Вземи поне ползвай гугъл, преди да се съгласяваш с такива нелепости.
          Не само за тебе, но и за тези, които ще прочетат този текст ще кажа, че нямам нищо общо нито със соросоиди, още по-малко с Иво Инджев, с РБ, с която и да била „шафрантия османец Кадиев”, с ДПС или ДОСТ, противно на желанието ти – чист българин съм с име, което виждаш изписано (не е измислено), знам родовете на майка си и баща си не 2-3, а 5 поколения назад. Обясни ми, Петков, какво е тапир. Очаквам да ми благодариш, да ми се извиниш и да пооправиш малко граматиката и стила си на изразяване. Независимо по етнос и самоопределение какъв си, бъди жив и здрав!

  4. Ot edin TURCHİN каза:

    Snejana, nikoy ne si smena samosaznanieto. Kakvo znachi slaboobrazovano naselenie? Srednoto obrazovanie ne e li zadaljitelno? Sledovatelno,kade ima slaboobrazovani? Manipuliraha godini nared s istinata komunisti-rasisti. Vseki sam ima pravo da se identifitsira. Vie ste po-zle ot Vazroditelite- prochetete neshto novo.

  5. ГИБОНА каза:

    ДО ЕДИН ТУРЧИН – ЩО ЩЕШ В БЪЛГАРИЯ, КАТО НЕ ТИ „уйдисва“ /турцизъм/

  6. От учител каза:

    ах бе Руменчо! Сериозно ли че няма турци в България !!! Съветвам те , да научиш какво е значението на думата „българин“ ? ! От какво племе, и т.н. Чедо

    • Дани каза:

      И какво? От турците ли сме произлезли? И ти ли смяташ, че сме се пръкнали от памир и хиндокуш? :D Хахахаха! Жалко за дето си учител…

  7. Желю Железов (JELEZOV.blog.bg) каза:

    Солидарен съм напълно с мислите, които ни предлага г-жа Тюркен Дюран. Смятам, че това е истинското й име, и че е напълно искрена.
    Не споделям идеите, които ни предлага г-н Румен Стоянов. Някога за автор на текст като коментара му хората казваха, че е начетен. И това беше сериозна похвала. Сага обаче, в епохата на интернет, когато възможностите за компилиране са неограничени, да се представиш за начетен е съвсем лесно. Коментара на господина е елементарна компилация, в която има отделни истини, но те губят ценността си в рамките на общия контекст. Особено когато са смесени с глупост като тази: „А В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТУРЦИ…!!! – За щастие в България няма турци, а само БЪЛГАРИ-туркофили, затова про-турските партии ДПС и ДОСТ трябва да бъдат забранени…!!!”
    Неистината в тези съждения се основава върху не разбиране на РАЗЛИЧИЕТО между понятията ЕТНОС (народ) и НАЦИЯ. Например г-жа Дюран е индивид от турския етнос, но е българка според осъзнатата си национална принадлежност. „Аз съм туркиня и обичам България като своя родина прекалено много, за да стоя безучастна.”

  8. sanie sütlü каза:

    Есил ДУРАН / ДУРАН е протеже на Доган, когато и каже седни.. тя сяда когато и каже стани.. тя става кога легни тя лягааааа ..превърнал я в амеба сестра.. ти демек, а ти бе душко чие отроче си ?.. и не ми излизай с това, че си туркиня не мърсувай, ок днес си с българи, утре с немци, вдругиден с цигани, спри се с хубавата си профилна снимка може да манипулираш другите но не и мен що се касае до турското не се докосвай няма те там ..търси си друго място

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни