Турция заяви на официален форум териториалните си претенции към България

hr-hristova

„Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина.“

Думи на Семир Ялчън – един от лидерите на турската ултрадясна националистическа Партия на националното действие – произнесени официално в НДК на учредяването на партията на Лютви Местан – ДОСТ. Само да припомним, че тази турска партия се свързва с терористичната групировка Сивите вълци, чийто член Алпаслан Челик се похвали преди няколко месеца на живо пред камерите на медиите, от мястото на събитието, че е застрелял руския пилот след свалянето на самолетa на турската граница.

При това безцеремонно откровение на лидера на парламентарно представената турска партия, българските служби, отговарящи за националната сигурност, трябваше вече да са се задействали. Още повече, че тези думи, съдържащи недвусмислени териториални претенции към България, бяха произнесени в присъствието на турския посланик у нас  Сюлейман Гьокче, на зам.-председателката на управляващата турска Партия на справедливостта и развитиетоФатма Бетюн Сеянкайъ, която предаде поздрави от експерта по стратегически дълбочини Ахмет Давутоглу на присъстващите в залата и дори приветства всички българи. Тя заяви: „ДОСТ ще е един от най-здравите мостове за развитието на отношенията между България и Турция.“ Същата забулена персона, дефилираща по подиума и грейнала на трибуната със зелен хиджаб, похвали горещо Местан, че защитава малцинствата в България и го подкрепи за декларацията, която на времето стана причина той да бъде свален от лидерския си пост в ДПС и да бъде изключен от партията. Местан пък заяви колко е горд с декларцията, с която е защитил Турция, и че бил изпълнил своя политически дълг.

768x432

Реакция от спецслужбите или от българското правителство – йок. Протестна нота от Външно – забравете. Всичко се е изпокрило по дупките си и не смее да гъкне.

Да, нищо ново. Както добре знаем, българската политическа каста е съставена предимно от лабораторни мишки, национални предатели и страхливци. Но липсата на реакция след днешния дипломатически скандал премина всички граници на раболепието пред южната ни съседка и показа на остатъците от българското общество, че Турция вече си вее байрака в България както си иска, когато си иска, и никой не може, нито пък иска да я спре.

И да, Турция не просто ще пази нашето небе от агресията на Русия, с любезното съдействие на българските парламентарни плъхове. Днес стана ясно, че Турция има намерение да пази и земята ни от самите нас, защото тя, земята ни, е тяхна родина.

2016-04-10_193027

Каракачанов се осмели да проговори като официален воевода и да посочи Босненския сценарий, който се подклажда пред очите на всички. ВМРО призова съда да не регистрира партията на Местан. „ДОСТ на Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка.“ Това заявиха воеводите.

Е?!…

Вярвате ли си, уважаеми воеводи, че съдът ще ги спре?! Всъщност,  такова нещо като съд в България има ли? А нещо да кажете на премиера, с когото здраво сте се прегърнали? Нещо да кажете на управляващите държавата, на властта, от която сте част, за антибългарската й политика и предаването на нашата родина изцяло в ръцете на чужди евроатлантически и османистки интереси?

Добре че е Ангел (Джамбазки), да ви измива понякога срама от очите.

Но една птичка пролет не прави.

А българското народонаселение цял ден щрака по клавишите, възмущавайки се в поредната Фейсбук-революция и се подготвя да чества с възрожденски песни и театрални възстановки годишнината от Априлското въстание –

превръщайки се в безпомощно племе, пазещо с цената на всичко миналото си, но неспособно да се погрижи за настоящето си, камо ли за бъдещото си.

Новите воеводи ги няма, и всеки се ослушва дали пък няма да изскочат от някой ъгъл и да вземат положението в свои ръце. Но никой не се запитва – всъщност има ли кого да поведат те, за да изринат цялата политическа пасмина, която в последния четвърт век продаде България на турските и евроатлантичските интереси.

Започнаха новините по бТВ. Първа новина – дискотеката с наркотиците на чалга-певеца Константин, следва поредният екшън на някакъв пиян шофьор, и трета водеща новина – развоят на случая с вчерашния пореден побой на пътя.

Приятно гледане, скъпи мои сънародници.

И както се казва, да живее България.

655-402-liutvi-mestan-dost

2016-04-10_233514

 

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

  1. Любомир Колев каза:

    Имаше достатъчно мотивиран повод за изгонването на турския посланик, но…евроатлантическите ни държавници мънкаха…. Днес видяхме следващия ход на Турция в лицето на нейни и „наши“ политици .
    Страхувам се да мисля за следващия ход !

  2. Мария каза:

    Ако сега не бъде обявен г-н Гьокче за ПЕРСОНА НОН ГРАТА, значи наистина се управляваме от плъхове. Къде са МЪЖЕТЕ на България? Има ли изобщо такива?!?

  3. Боко Акбар каза:

    „Ако не се държим заедно, ще увиснем поотделно“
    Такава е формулата за оцеляване на политическото статукво /МАФИЯ/ вече 26 г..
    ОСТАВКА и СЪД за гнусната коалиция БОСТАН !!

  4. борислав радомирски каза:

    Да не се разреши партия на етническа основа.хайде една подписка,за начало.

  5. юлия иванова каза:

    Нищо ново!
    Още през 85-та-89 г. правителствената политика „засади“ корените на турския сепаратизъм и провокира капсулирането на турско говорещите и мюсюлманите в Югоизточна България да се затворят в своите собствени райони.Ако трябва да сме честни тази част на страната ни отдавна вече прилича повече на Турция отколкото на българска област.Въпрос на време и политическа безотговорност от страна на някое наше правителство е да се провокира „отцепването“ на някой от тези региони и присъединяването им към Турция.
    Тъжно,но факт! Можем единствено да си помогнем като не провокираме с излишни противопоставяния и патриотарски изцепки живеещите по тези места,защото много голяма част от турско говорещите български граждани в същност си харесват България и не искат да се превърнат в евтина турска рая.По добре е да подпомагаме това население да работи съвместно с българите по места с което ще постигнем по добри резултати и ще избегнем разгаряне на реален между етнически конфликт.

    • Веселин Йорданов каза:

      Юлия Иванова, подкрепям ви. Примитивните патриотарски изцепки са нещо изключително вредно за България. Турците ни са разумни хора с достойнство. Не знам как е било преди 200 г., но сега съжителството с тях е взаимоизгодно и полезно за страната.

  6. Тодор Спасов каза:

    Да оставим емоциите. На този етап като първа стъпка след тази изцепка би следвало г-н Гьокче да бъде изпратен да развива дипломатическата си кариера някъде другаде примерно в Близкият Изток. Предполагам че вече дори и поста му е уреден просто чака нота от външно.
    И каквито и да са нашите политици компетентни или не ще се наложи да реагират колкото и да е неприятно имайки предвид натиска от американците да сме приятели с Турция.
    Има прости правила в международните отношения които или ги спазваш или кариерата ти отива по дяволите. Ако Даниел Митов си трае, най вероятно и той има друг пост, надявам се също някъде в близкия изток :)

  7. Желю Железов (JELEZOV.blog.bg) каза:

    Ще перифразирам мисълта на Йосиф Висарионович Сталин: „Хитлеровците (Гитлеры) идват и и си отиват. Немският народ остава“.
    Ердогановците – заедно с американските си кукловоди – идват и си отиват. Турският народ остава. С него ни предстои векове комшулък, ако разбира се поумнеем и съумеем да се съхраним като етнос.
    Коментираното събитие е поредна стъпка в една геополитическа игра, продължаваща векове. Появата ни отново върху политическата карта на Европа е един от резултатите от нея. Това не трябва да се забравя! Но, за съжаление, отново, за кой ли път, го забравихме и си избрахме погрешните съюзници и/или закрилници.

  8. Георги каза:

    Колкото и да е страшно, предстоят сблъсъци. Надявам се словестни, но и физически не изключвам. Защото отново няма кой да ни защити и в България. За пореден път разбирам, че ДЪРЖАВАТА е абдикирала. Пак ние месното население ще се оправяме сами. Егати СИТУАЦИЯТА

  9. DerSiter каза:

    Има си по тези поводи отдавна казани неща и от Севрюкова и от Ванга. Бях жив за да чуя някои от тях (не лично, но все пак същата година на предаване по телевизията), така че знам какво от клипчетата сега е истина и какво не … и каквото са казали в тази насока до тук е все истина. От оставащото е че ще дадем на Турция безкръвно територия, едва след това вятъра ще отвее престъпниците от България. Според мен колкото по-рано толкова по-добре. Искам да съм все още в силите си, когато такива неща се случват.

  10. JosephBek каза:

    ForumProgon1

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни