Вирусът Зика: глобална заплаха за световното здраве и раждаемостта

Zika_01

Вирусът Зика, който се пренася от комари, не е бил заболяване, характерно за Западното полукълбо. Смята се, че той е пренесен в Южна Америка по време на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г. от Африка или Океания. Набира популярност и конспиративната версия за изкуственото създаване на вируса. Нейните поддръжници го свързват с плановете на глобалния елит за намаляване на населението на Земята.

Zika_5

Глобалиското малтусианство

За първи път идеята за необходимостта от съкращаване на населението на Земята, чийто неконтролиран растеж може да доведе до недостиг на ресурси, предлага английският учен и свещеник от края на XVIII век Томас Малтус. Теорията на Малтус се възражда отново през XX век. От идеите му се вдъхновява феминистката Маргарет Сангър, основателка наМеждународната асоциация за семейно планиране. Идеите си за спиране на ръста на населението са издигали и различни глобалистки структури, и по-специално Римският клуб.

Комарите-мутанти на Бил Гейтс

Вирусът Зика се предава чрез комарите Aedes aegypti. През лятото на 2015 г. беше съобщено, че генетично модифицирани комари от този вид са били използвани за борба с вируса. Те са  били разпръснати в района на град Жуазейро, намиращ се в близост до Атлантическото крайбрежие на Бразилия и трябвало да унищожат и ларвите на естествените си събратя, които разпространяват смъроносната тропическа треска Денга. Въпреки това, или като резултат, в страните от Латинска Америка избухват епидемии на заболяването. Някои европейски медици допускат, че именно Aedes aegypti са виновни за това.

Тези комари са забележителни с факта, че са продукт на генното инженерство на британската биотехнологична компания, наречена Окситек (British biotech company Oxitec). Оксфордският център за технология на насекомите (Oxford Insect Technologies) и Британската биотехнологична компания (British biotech company) са разработили генетично модифицираните комари, финансирани от фонда на Бил Гейтс. Фондацията “Бил и Мелинда Гейтс” инвестира в генетичните стратегии 38 млн. долара през 2008 г. Първите публични изпитания на трансгенните комари от вида Aedes aegypti бяха проведени в Карибския басейн, на о-в Гранд Кайман, през есента на 2009 година. Учените предупреждаваха, че са проведени твърде малко изследвания, преди комарите да бъдат пуснати в дивата природа.

bill-gates-mosquitoes-zika-virus-700x350

Бил Гейтс презентира генно модифицираните комари за борба с маларията, треската Денга и вируса Зика

 

Контрол върху раждането на деца

Zika_3В страните, засегнати от епидемията, на жените вече се препоръчва да избягват бременност. Стигна се дори до инициативата за въвеждане на двугодишен мораториум върху бременността и раждането на деца. С такива призиви излезе правителството на Салвадор. За временно спиране на раждането на деца призоваха властите на Колумбия, Еквадор и Ямайка. В Бразилия започва дискусия за преразглеждане на строгото законодателство, касаещо абортите. Сега аборт в тази държава се разрешава само в изключителни случаи, например, ако бременността е резултат от изнасилване.

Заслужава да се отбележи, че районите, поразени от епидемията, заемат трето място в света по ниво на раждаемост и ако забраната за раждане бъде въведена със закон, подобни действия могат да бъдат назовани и като целенасочена депопулация на определени райони.

Прогнозите

Разпространението на вируса Зика ще стане още един повод за насърчаване на глобалисткия дневен ред по въпроса за намаляването на населението в света. Много е вероятно този въпрос да бъде използван и за промяна в позицията на католическата църква по отношение на контрацепцията и абортите в региона, където тя има най-голям авторитет – Латинска Америка, а по-късно и в целия свят./ Memoria de futuro

Обобщение по материали от чуждата преса

 

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни