Меркел е опасна за цяла Европа. Елитът е деградирал

Kaloyan-Metodiev-July-2015

Калоян Методиев

Убийства, атентати, военни патрули по улиците, стотици групови изнасилвания… Това не са заглавия от квази-държавите от Африка и Близкия изток, а животът в днешните големи градове в Западна Европа.

Последната вълна от групови изнасилвания и издевателства, които са се случили в новогодишната нощ в Кьолн (а по последни данни и в други градове на Стария континент) вече е тема №1 в европейските медии. Съществена подробност е, че публиката научи за това седмица по-късно.

Страхът и автоцензурата в западноевропейското публично пространство отдавна взеха чудовищни размери. Политически коректното говорене днес доказано уби свободата на словото. Медийната среда на Запад има тежки морални извращения. Големи немски медии се извиниха за мълчанието си и това, че четири дни са крили новината… от страх.

От години се знае, че престъпността в Западна Европа има предимно етнически характер. Гостите на Меркел просто преляха чашата. Новогодишната нощ на 2016-а изкара на повърхността неща, които се крият от години. Няма интеграция. Дори напротив – дезинтеграцията се задълбочава. Гетоизацията на много от европейските градове вече е факт. Културните различия са непреодолими. За съжаление те ще се задълбочават. Старият континент трайно навлезе в епоха на нестабилност и вътрешни конфликти. В създалата се ситуация политическият елит в Западна Европа не е просто неадекватен и деградирал, той е опасен.

Първенец в списъка, разбира се, е Меркел. Много се изписа за нея. Оцеляващата канцлерка вече е проблем за цяла Европа. Разбира се, всеки политик донякъде е функция и на големи обществени групи. Зад Меркел се виждат сенките на част от големия бизнес. Германия днес затъва и от алчност. Шефовете на големите корпорации призоваха ръководството на страната да приема нелегалните имигранти, защото с тяхна помощ ще се осигурят липсващите работници за немската индустрия. Алчността наистина се оказа сляпа. Ние, от нашия ъгъл, в Европа го видяхме и предсказахме, а умните, богатите и можещите затънаха в мечтите за собственото си „благоденствие“.

Либералният фанатизъм, пропагандиран основно от поколението на 68 и Хелзинския процес, доведе днешна Западна Европа до това нелицеприятно състояние.

Подредената, чиста, спокойна мечта сякаш се разля по страниците на Хобс. Сред изнасилените има и момчета. На фона на последните разкрития, които са само началото на истината за мащабите на случващото се, реакциите на европейските политици могат да се определят като безумни. Кметицата на Кьолн обвини немските жени в… непристойно облекло! Едва ли не ги попита: „Как смеете да се оплаквате, че сте насилвани?“. Либерални адепти призоваха към толерантност и зачитане на културните различия, които трябва да разбираме и приемаме в тяхното многообразие и сложност. Други започнаха да потулват нещата с призиви: „Чакайте, докато институциите си свършат работата!“

Не случайно Източна Европа се погнуси от западната част на континента. 2015-а беше годината на отрезвяването. Бежанската криза разсече Европейския съюз на две. Източноевропейците не можаха да преглътнат Кончита Вурст като нова ценност. Всъщност жената-мъж беше първото послание, което изпрати Европа към света. Това беше визитната картичка, която видяха по мобилните си телефони хората из пустини, джунгли и заснежени планини. Снимка сякаш правена на късната Римска империя – декаденс, слабост, разгул. Меркел свърши останалото – покани ги и те дойдоха.

Къде е България в този все по-усложняващ се геополитически контекст?

Обстановката е сложна и тепърва ще се усложнява. Десетки хиляди нелегални имигранти вече са у нас. Имат собствени райони в Столицата. Всяка седмица има убийства, побоища, издевателства. Образува се трафикантска мафия. Корупцията расте.

Политическият ни елит също не отговаря на новите реалности. Трябва да се напомня, че президентът Плевнелиев защитаваше нахлуващите през границата и питаше сърдито дали бягащите от война са заплаха за националната сигурност. Спряганата за генерален секретар на ООН, еврокомисарка Кристалина Георгиева искаше да ни оправя демографията и икономиката с тях. Професор призова да се вкарват с пушки помпи в класните стаи при българчетата. Има още десетки примери за публични лица, които в сутрешни блокове и студия пропагандираха заселването като панацея. Хора с научни степени наричаха българите ксенофоби, расисти, тесногръди, предмодерни. Е, българите се оказаха по-здравомислещи от западноевропейците. Елитите на унгарци, словаци, чехи, поляци показаха каквото е common sense (здрав разум). Днешните и вчерашни новини доказват правотата им. Най-вероятно и утрешните.
На този фон българските полицаи са жестоко притискани с инструмента „защита на човешки права“. МВР в момента се доразбива и обезкървява. Либералната инквизиция у нас повтаря едни очевидно рухващи пред очите ни западноевропейски реформаторски модели. Те не са работещи, не са приложими в европейските условия, не бива да се харчи повече и стотинка за тях.

Идва време ние да изградим свой модел, който да отговаря на нашите потребности, желания и проблеми. Западна Европа вече сама на себе си не може да помогне, така че сами ще трябва да се оправяме.

Източник: Епицентър.бг

Още от автора: Калоян Методиев

Калоян Методиев

д-р Калоян Методиев е завършил Политология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира външна политика и национална сигурност. Доктор по политически науки. Университетски преподавател.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни