Сражението е за нашите души

autor-stoicho-kerev-fin

Интервю на Христина Христова със Стойчо Керев за Мемория

– „Не разкъсвай цветния воал, който живите наричат Живот“ („Lift not the painted veil which those who live call Life“). Това е посланието, което ни е оставил Пърси Биш Шели в един от своите поетични шедьоври. Вие, г-н Керев, често се изкушавате да надниквате отвъд цветния воал на нашия видим живот. Какво видяхте там? Опасно ли е то, или е шанс за друг поглед към живота? Дава ли друг смисъл?

– “Големите  пророци  са поети,  големите  поети  са пророци. Те не само усещат – всеки може да усеща, но и предусещат и едва при тях сетивата проговарят на истинския си език. ” – това пише Цветан Стоянов в предговора към поезията на Шели. Моето продължение е свързано с обширността на магичното прозрение да създаваш реалност в бъдещето. Това е особена черта на избраните да променят нашето съвремие. Нито един от адептите не осъжда, не настоява, не заповядва. При тях поезията, думите, словото са река от снопове енергия, пътуваща през безвремието на Вселената. За мнозина тя е сбъдване на предсказание, за други е поглед в огледалото и внезапно осъзнаване. Но има и такива, които просто остават на място и завъртат фотоните около себе си.

Нашият видим живот се движи от невидим свят. Този невидим свят е по-силният. В него са кодирани мислите ни, емоциите, приемането и отхвърлянето. Докосването до незримия портал е способност, която все повече хора успяват да възпитат. Различни гуру експерти воюват помежду си с една цел. Да овладеят нашите души. Сега е лесно да си експерт, още по-лесно е да си гуру в свят на прераждащи се животински духове. Опасното е да имаш възможност да видиш отвъд. Летенето с мисъл няма резервен изход, има само възможности за овладяване на пространството. Искаш ли да имаш друг поглед върху живота, си задай въпроса – каква е причината да го търсиш точно днес? Някой пречупил ли е крилата на мисълта ти или просто си застинал на ръба и се страхуваш да полетиш? Идеалът е невъзможен, заличен от спомена. Той е като последният самороден къс злато на планетата, за което воюват извънземни владетели. Знанието се съхранява в огряна от неземна светлинна зала. Рицарите, охраняващи залата, си отиват един след друг, поразени смъртоносно. Човеко, готов ли си да заемеш тяхното място? И кое тук придава друг смисъл, когато си погледнал отвъд?

– Къде е границата? Спомням си една мъдрост – когато се движиш по ръба на острието, от едната страна е Лудостта, а от другата e Смъртта. Възможно ли е дълго да се пази равновесие по това тънко острие между видимо и невидимо? Къде е мярата? Накъде води този път и каква е неговата цена?

– Да прогониш Лудостта е толкова трудно в наши дни, колкото и да избегнеш Смъртта. Очакването за еквилибристика между двете води до труден избор. От едната страна е животът на луд човек. От другата – великото неизвестно. Отлагането на неизвестното е най-предвидимият изход от разходката по тази тънка линия, начертана от Провидението. Но ако си позволим да флиртуваме с Лудостта, може да се окаже, че имаме предизвикателството да надникнем в неизвестното, без да се налага да пазим равновесие. Когато изчезнем от радара на видимото и навлезем в обиталището на невидимото, въоръжени с Ескалибур, откриваме една дума. Вечност. Никой смъртен не е нормален. Но и никой луд не е безсмъртен. Защо тогава не тръгнем всички заедно към великото неизвестно, като съкратим дните на пребиваването си в този откачен свят? Вероятният отговор е – ние просто обичаме да сме определяни като луди пред пътуването към неизбежната Смърт.

Мнозина се смятат за безсмъртни. Те са така силно влюбени във видимото, че няма да усетят как са отишли в невидимото …и са забравили да натоварят своите дворци от сребро в празните си души. Грешка. Душите не са товарен влак за отвъдното. Точно тогава, в тази сакрална наносекунда, горката душа приема участта си. Обръща поглед назад, готова да замени всички богатства на света, за да има още един миг живот. Покаянието е присъщо на смелите живи. Богатството, обгърнало туловището на човек, го държи властен във видимото и вечен несретник в невидимото. Можем да избираме своето бъдеще днес. Ето защо е наложително да се научим на вървим уверено по ръба на тънкото острие, наточено до краен предел от Ковача на светове приживе. Цената на това усилие е Вечността.

– Г-н Керев, животът на съвременния човек се комерсиализира и материализира твърде бързо, и сякаш почти необратимо. Човекът на 21 век е все по-малко одухотворен. Анахронизъм ли е вече homo religiosus, или става въпрос за криза, която може да бъде преодоляна от съвременната западна цивилизация?

– Да прогониш Христос е модерно. Да убиеш в името на Мохамед е бизнес. Да наложиш Буда като модел е стилно. Да откриеш Кабала е средство. Да признаеш великия Архитект е мечтано. Боговете са търговски марки. Те са брандовете на новото време. Тяхната пазарна стойност се измерва в купени души и скоро ще се появи на фондовата борса в цял свят. Технологиите започнаха да превземат умовете по-бързо, отколкото предполагаха техните създатели. Насърчавани от други светове, творците на технологичен наркотик заличават световната памет с часове. Отказът от четене на книги, играта на двора, карането на колело е планирано извън планетата. Иначе няма как да си обясним повсеместното оглупяване. Достойните малко останали хора намират себеподобни все по-трудно. Децата са завладени от раждането си, мнозина родители, все още незасегнати от необратимите процеси на бездуховност, полагат вселенски усилия да опазят умовете на кристалните чисти. Западната цивилизация е далеч от мечтата за един благоденстващ свят. Тя се провали на входа на XXI–ви век. Там бяха оставени най-ценните качества на човешката идентичност. Измамната проза на 9/11 разпали невиждани досега в последната оцеляла земна цивилизация войни и прекъсна завинаги връзката с истинските богове. Те, от своя страна, са на път да отвърнат лицето си от нас завинаги.

Има една искра, тя бе запалена неотдавна от ангелите на просвещението. Дори тук съпротивата расте като дълго подготвяно въстание от народни Апостоли. То е толкова еретично, че върху него се изсипва цунами от злоба и ненавист. Думите на противниците са като бронебойни куршуми, поразяващи мигновено. И само свободният, неконтролиран ум, е диамантената защита на духа. Няма западна цивилизация, която да се е справила с бездуховност в каквито и да е размери. Историята на Европа е зловещ учебник за търговия с религия. Светът е огромен трап, в който са заровени над 100 милиона човешки същества само от две войни. Къде тук има духовност? В името на Бог убиват всички изпратени на земята да разрушат възхода на Истинските в реалност, която се случва на всеки сто години. Като непреодолимо ниво в космическа игра хората затъват, измамно обгърнати от пелената на сладострастни думи за толерантност, ненасилие и либерални принципи. Западната цивилизация има нова религия и тя е факт. Нима не виждаме, че Христос е предаден.

– Защо в световен мащаб се презентира този нов вид човечество – лишено от своята цивилизационна, културна, дори полова същност? Защо изконните и унаследени човешки представи и ценности звучат все по-демоде? Естествен ли е този процес, или е насочван?

– Голямата битка е за планетата. Държавите са без значение. Сражението е за нашите души. Те са стока за неземни изгладнели същности. При това най-скъпата възможна в Галактиката. След като търговията с божествените брандове излезе на фондовата борса, започва акцията по купуването и продаването на души. Процесът на подбор е започнал преди много години, дори невъобразимо много години. Сега идва времето на жетвата. Бих искал да си спомня кога не е водена нито една война на земята.

Преселението на народите е омесването на човеците в една обща биологична маса. Представете си бяло, черно, жълто, червено месо, изсипано в световната месомелачка. И какво според вас излиза от тръбата? Нашите създатели са бели, създателите на червените са червени, тези на черните черни и на жълтите жълти. Красотата е в многообразието. Расизъм, робство, унижение на половете са средството за постигане на целта. Унищожението на красотата е в еднообразието. Сбърканата система не е сбъркана. Тя е създадена, за да изкорени ценностите. Зловредни същества обхождат света с лозунги за нов световен ред. Хората са най-желаните биологични единици във Вселената само когато са с отровени умове. Нека бързат за работа, нека бързат да живеят, нека бързат да забогатеят, нека да станат по-известни, по-желани, по-секси.

Тялото и материята управляват днес. Очевидно фракцията на искащите безсмъртие чрез телесното взима връх над висшата ценност за вечност на духа. Финансирането на проучвания за намирането на лек против смъртта е факт. Финансирането на търсенията на духа са чисто и просто небивалици.

– Вашата статия „Адът има едно име. Ноември“ доби голяма популярност в мрежата, и в частност сред читателите на Мемория. Ноември мина и една Ваша геополитическа прогноза се сбъдна. Каква е съдбата, която днес си кове Европа?

– Живеем в една безумна, сляпа Европа с умиращи институции. Бюрократи, превзели властта, за да се къпят в заразната кал на фалшивия либерализъм, която изтича пак от калта на невежи и безродни управници. Този двуостър меч се вряза в плътта на едва отдъхналата си богиня Европа. Херодот я счита за дъщеря на финикийски цар, която е отвлечена от критски търговци. Днес тези търговци са назовани с име на божествен пратеник, а в действителност служат на сили извън разхлабения си ум. По-зла участ нямаше как да сполети любимата на всички преродени низши същности, напъплили люлката на отиващата си последна цивилизация. До няколко години нахранените с нашите трудно изработени пари ще започнат да изнасилват нравите ни и да налагат страховити правила на раболепния разлигавен европеец. Някой извратен е дал името на континента умишлено такова, каквото е. Историята на Европа открито е свързвана с източния зооморфизъм. Животинските страсти са обречени на успех тук. Страданията по нашите земи никога не са свършвали. Лъжата, че живеем седемдесет години в мир, е тиражирана успешно от злоумишлени слуги на тъмните колоси.

Адът се стовари много преди ноември върху ръждясалите плещи на всички управляващи. Срамната истина е, че неприкосновените граници на десетки държави рухнаха под напора на тълпи, които са всичко друго, но не и бежанци. Съдбата на Европа е изкована навсякъде другаде, не в Брюксел, Берлин, Париж или Лондон. С какви очи гледат на нас, европейците, всички останали? Що за завист има в раниците на тълпите, късащи със зъби бодливата тел и що за страх е сковал белите ризи на подпухналите от алкохол и наркотици скъпо платени бюрократи. Смелите днес са наричани диктатори, жалките – предвидими партньори. Думите за единство са отрова, поръсена с шоколадови пръчици върху сметана и разхвърляни в огромни тиражи. Ден след ден, месец след месец, година след година Европа спря да ражда безстрашни войници. Дори не разбра как армия от тренирани млади мъже марширува по “Шанз- Елизе” и убива безмилостно. Европа не кове съдба, Европа моли за милост.

– А какво е бъдещето, което си залага днес България? Има ли потенциал нашата страна да излъчи национално отговорни личности, които поне да се опитат да работят в посока на нашето оцеляване като нация и държава? Имаме ли шанс, г-н Керев, в този мощен геополитически вихър, който повлече целия свят?

– Започнахте този разговор с поезията на Пърси Биш Шели. Ето моят отговор в две части със стиховете на гения.

Днес…

frases-de-percy-bysshe-shelley“До вас не стигат радости и обич,
за вас почивка няма — вий сте роби!
Защо прегърбва ви животът жалък
и плащате със болка всеки залък?”

Утре…

“Отново ще настъпи златен век,
завръщат се годините щастливи:
като змия пред пролетния ек
земята хвърля дрехите си сиви.”

 

– Според Вас каква е мисията и отговорността на всеки един от нас, а и на обществото ни като цяло, в тези трудни за България времена? Какво е Вашето послание към българите в навечерието на Коледа – празникът, който все още успява, макар за кратко, да ни припомни, че сме били една общност?

– Мисията е лична. Тя е избор, направен още преди да се родим. Някой се готвят за нея цял живот и я изразяват в единствен миг. Други изпълняват мисията си всекидневно, без да роптаят. Трети са щастливци на почивка с мисия. Няма човек без мисия, тя е второто ни Аз. Или поне така е кодирано в тази времева линия. Терзанията са присъщи на търсещите, не бива да се тревожим от тях. Те пораждат въпросите и отговорите.

Как да определим дали сме успешно общество? Къде отиде славната ни мисия на избрани или това е безумна претенция? Толкова усилия се хвърлят да изчезнат ценностите, съхранили буквите, езика, вярата. Провалът на българина е небивал успех за враговете му. Българинът няма приятели извън себе си. Той е конник с меч, лък и стрели. Войната е възпитала характера на българина. Робството е вложило смирение. Вярата дава издръжливост. Буквите ни отделиха от останалите народи. Българинът воюва с всички и побеждава всички само тогава, когато младенците с мисия, облечена в саможертва, надделяват.

Бъдещето на българина? Мнозина се опитват да го изпеят като будистка мантра. Други да го изкашлят всяка сутрин с дъх на тютюн. Стотици са готови да убият за богатство. Няколко гладници за власт оглозгват до кокал кльощавите от недохранване нашенци. Загърбете ги, не им обръщайте внимание. Не им отдавайте силата си. Защото има и българи, хиляди храбреци, сражаващи се за нас. Те са хората на честта, буквите, словото, вярата. Това са хората с мисия да бъдат Архангелите на промяната. Това са вестителите на новата България. Ето посланието ми.

– Благодаря Ви за това интервю.

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
Ако нашият проект е полезен за вас и желаете да участвате като дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Стойчо Керев

Стойчо Керев

Стойчо Керев е член на СБЖ, автор на анализи, статии и есета в печатни и електронни издания. Завършил е икономика във ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий”. Автор и водещ на телевизионния проект за мистика, наука и конспирации “Въпрос на гледна точка”, продуцент и водещ на “Пряка демакрация”. Водещ на програма “Всяка неделя”. Специализира оперативен телевизионен мениджмънт в BBC при Ан Аскю и в “Sky News” при Джон Райли. Главен продуцент на ТВ2 и ProBG, изпълнителен директор на „Ретро Радио”. Консултант по комуникационни стратегии и тактики на поведение. Управител е на Агенция за развитие и комуникации – България.

 1. Христо Енев каза:

  Моето дълбоко и най-искрено уважение към към г-н Керев. Един от малцината Бг журналисти, който с такова проникновение, интелект и дълбочина на мисълта умело успява да достигне до същината на неща, недостъпни за промититите мозъци на масовото „съзнание“. Гледам и чета с интерес всяка негова изява.

 2. Михаил Вълков каза:

  Дали това интервю е полезно, е въпрос на гледна точка. Моята гледна точка е примитивна колкото да разбера въпросите и отговорите в листовка за лекарство. Въпросите и отговорите на Стойчо Керев не са полезни за мен. Аз разбирам повече интервюто на Ахмед Доган, с което той уж иска да свали от лидерския пост Лютви Местан. Защо му трябваше на Лютви ефенди да се изказва пред НС по въпрос, който никой не му е задавал? Аз наричам тасова нещо ПИШМАН ИНТЕРВЮ.
  Трябва да задаваме на всички интервюирани въпроса: „Какво да се прави?“. Ама нека отговорят с малко думи, за да мога дори аз да разбера отговора. Аз разбрах какво отговори Ахмед Доган по въпроса за Русия – тъкмо обратното на това, което отговори президента Росен Плевнелиев на някакъв западен журналист. Уважаеми интервюирани, казвайте ни КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ.

 3. Д-р Георги Карев, д.м.н. каза:

  Ужас ! Та той бил автор и водещ на телевизионен проект за мистика, наука и конспирации ! Поставянето на мистиката и конспирациите в заглавието на един проект заедно с науката си е чист оксиморон – също като десетките интервюта с „професор“ Филипов. Налудничевите бълнувания за космически конспирации и за решаването на нашите проблеми от тях целят единствено да дадат преднина на хората и на разбиранията, които не са достатъчно умни, за да вярват в науката и не са достатъчно вярващи, за да вярват в Бога. Целта е по-наивните хора да повярват, че техните възгледи и земни дела, включително и гласуването им на изборите и гражданските им позиции нямат никакво значение, защото всичко е предварително решено от зелените човечета и се осъществява чрез еврейско-масонската мафия и американските империалисти. Толкоз !

  • Данка каза:

   Жалко за титлите Ви. Разсъждавате изключително елементарно.

   • Иванка Калинкова каза:

    д.м.н.!!! Какво искате от ограничения, гледащ не по-далече от дебелия си нос човечец???!!!…

    • Константин Димитров каза:

     Извинявам се – помислих, че горният коментар се отнася до г-н Керев.

   • Константин Димитров каза:

    Елементарно, защото е преднамерено-високосложно. За всеки що-годе подреден интелектуално човек такъв текст е обида.

  • Александър каза:

   Хм, изключително плоска и примитивна мисъл. Искате да кажете, че някой тепърва се опитва да ни накара да мислим, че нищо не зависи от нас, само и само този някой да вземе властта в свои ръце? Интересно… Дали според вас през последните около 2000 години решенията са се взимали от народа (говоря в глобален мащаб), и видиш ли, сега тепърва някой се опитвал да ни вземе властта на нас – народа…

  • неделина каза:

   Напротив, досега е било така, но като пробудим съзнанието си, ще променим и ситуацията.
   Техниката “проблем солвинг“ изисква най-напред признаване на съществуващия проблем и последващото му разрешаване.

 4. Мария Тодорова каза:

  „Ум умува, ум робува, ум патки пасе“ . Това, че нещо, не го виждам, не го чувам, не мога да пипна, не значи, че не съществува. “ Съзнанието, определя битието“ или “ Битието, определя съзнанието“?!

  • ценка цачева каза:

   Правилната поговорка според мен е:“Характер царува, характер робува, характер и патки пасе.“

 5. Константин Димитров каза:

  Сложно. Прелитературно, пре-красиво и объркващо. Прилича на някакъв залитащ танц на един палец… Но e хубаво, все пак, че има хора, които владеят езика тъй добре – българският език има нужда от такива носители. Истината обаче – кристалната, приятно-хладката истина…

 6. Желю ЖелезовЖелю каза:

  Интервюто ми хареса. То е красиво и добро, доколкото може да се приеме като гимнастика за интелигибилността на читателя. Ако обаче в него потърсим отговори на съдбовни за всеки от нас и за човешкия род въпроси – такива няма да открием. Научните истина за нашето време, проблемите, които човечеството трябва да реши, ако иска да оцелее духовно и физически, са достижими и решими само с помощта на Марксовата теория и методология.
  В отговор на Мария Тодорова отбелязвам: И двата варианта на отношението „битие – съзнание“ са неистинни, защото са не марксистки. Марксовата теза гласи: „Начинът на производството на материалния живот обуславя процеса на социалния, политическия и духовния живот изобщо. Не съзнанието на хората определя тяхното битие, а, обратно тяхното ОБЩЕСТВЕНО БИТИЕ определя съзнанието им.“
  Според Маркс, съдържание на понятието „обществено битие“ е системата на всичките обществени отношения, които са същност както на отделния индивид, така и на конкретната обществена форма. Основа на обществените отношения са икономическите отношения, юридически израз на които е формата на собственост върху средствата за производство.
  „Съзнанието на хората определя тяхното обществено битие“ е ненаучно твърдение, е мистика, доколкото въпросът кой, ако не общественото битие на хората, в края на краищата определя съзнанието им, остава принципно не решим.

 7. Kali каза:

  Многопластов, завладяващ анализ с брутално жестока истинност. Това предопределя и очакванията за посланието, което за мен беше леко разочароващо. Загърбете реалността защото има хора с мисия да се борят за промяната и?

  Увлечен в красотата и оригиналността на изказа, оставяте да се изплъзне същността. Какво имам предвид- да погледнем историята.

  Конницата от войни е първа, но ЦЕЛИЯ народ я следва- жените, децата и старците в прехода към нова земя.

  Възраждането започва от един монах и една малка книжка, след това будителите създават не само училища, но и читалища за да се обхване целия народ.

  Апостолът обикаля цяла България да създава комитети, войводите събират чети, за да се стигне до всенародно въстание.

  Вие сте един от първите будители, един от хората с мисия на Арахангелите на промяната. Искаше ми се и посланието да е такова, че да ни провокира към действие основано на многовековния опит и мъдрост на народа ни, която сме съхранили и пренесли през вековете.

  За да пребъдем.

 8. Тан каза:

  Един от много малкото духовно просветени журналисти. Поклон! Жалко, че така наречените интелектуалци, материално ориентираните д.м.н- та, професоря, докторя, доценки и подобни няма до края на живота си да прозрат какви духовни сили движат процесите на повърхността, които те така многословно анализират. Но има кой да разбере, и за щастие разбиращите и проглеждащите са все повече.

 9. Валентина каза:

  Заставам 100% зад тези думи!
  “Един от много малкото духовно просветени журналисти. Поклон! Жалко, че така наречените интелектуалци, материално ориентираните д.м.н- та, професоря, докторя, доценки и подобни няма до края на живота си да прозрат какви духовни сили движат процесите на повърхността, които те така многословно анализират. Но има кой да разбере, и за щастие разбиращите и проглеждащите са все повече.”
  Г-н Керев, продължавайте! Вие си знаете, че няма как да бъдете разбран и съответно оценен от тези, които възприемат живота от реалност на друга вибрация! Ако не изберат вашата честота, на вашата станция, няма как “да ви чуят”!… Благословени да са! Те са искрени пред своята истина…, слушат си понятната за тях станция и имат право и това е нормалното – ние знаем защо е така и ЗАТОВА не съдим никого!…
  Но има много като вас/нас, които гледаме отвъд видимото и чувстваме с интуицията си истината на просветлението! Ние сме готови да чуем вашето “радио”, честотата ни е понятна! Отворени сме да чуваме много противоречиви “истини”…, докато в движение узрява и нашата, във всеки следващ момент, към все по-висока осъзнатост на това кои сме, защо сме тук, коя е най-висшата гледна точка за следващото ни решение или оценка!
  Огромно благодаря, че ви има!
  Дерзайте!. Поклон!!! България има нужда от много като вас!…
  Влакът на еволюцията винаги се е дърпал от малцина смелчаци с отворено съзнание и винаги -неразбрани от останалото множество, което си пие бирата в задните вагони и критикува неразбиращо машинистите! Но всички стигаме на едно и също място… някой ден!…
  Бъдете себе си! Прекланям се пред смелостта ви и умението ви, да навигирате сред остри скали и бури, лодката на напредъка! Не сте сам!.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни