Пламен Орешарски: КОЙ?!

oresharski

Който нарушава стабилността, да си спомни за кабинета Орешарски… – за пореден път управляващите се упражниха словесно със своята характерна риторика и дори споменаха някаква голяма сума, която държавата била загубила, но само в техните объркани финансови представи. Изникват поне няколко въпроса:

1. ‪#‎Кой‬ кабинет изхарчи голямата част от фискалния резерв и резерва на Здравната каса и започна да натрупва нови правителствени дългове, с обща сметка, надхвърляща 8 млрд.лева за периода 2010-2013?!


2. #Кой кабинет взе решение от Парламента за 16 млрд. лева нови дългове за периода 2015-2017, а тази година за още 5,3 млрд.лева, за да може сумата да прехвърли 20 млрд. лева!


3. #Кой кабинет наскоро продаде държавни облигации под пазарните цени в услуга на необявен пазарен играч и в загуба на държавата – така, че да станем за смях и подигравки на външните пазари.


4. #Кой кабинет е виновен за безсилието на настоящия да предприеме каквото и да е смислено действие, нежели ли реформа…


Наистина, за управляващите сега,  е опасен дори споменът за кабинета Орешарски – макар и за кратко време, този кабинет показа, че управлението може да има и по-нормални измерения…

 

Източник: Официална страница на Пламен Орешарски във Фейсбук

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. Ангелов каза:

    Голяма носталгия по кабинета Орешарски ! Защо не отбележите , че за неговото „царуване “ абсолютно нищо не помръдна в тази държава ?! Не разбирам , как може да „тъгувате “ за нещо ., което сте искали , но то не е било осъществено от кабинета му ! Напротив ! Именно той причини въпроса # Кой # да е актуален още ! Критикувате сегашното правителство за всичко , за което се захване ! Защо не критикувате Орешарски за това , че всичко беше в застой по време на „царуването “ му ?! Дори стана съучастник в най голямата банкова афера и още остава пасивен за разкритие и прилагане на наказание за виновниците ! Или така е по лесно ! Иманно лесния начин за някои беше лансиран от него !

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни