Камионите с нефт за Турция от иракските кюрди – класическа черна дезинформация и 100% лъжа

chukov

В глобалните медии, а вече и в България, се разпространява новината, че иракските кюрди са разпознали своите камиони, които се бомбардират от руската авиация.

Спестява се съществена подробност. Кюрдите по принцип не са единни. Сирийските кюрди са за Асад. Иракските кюрди са групирани в два клана. Талабани и Барзани. Кланът Талабани ненавижда клана Барзани. А кланът Барзани е един от най-добрите приятели на…Ердоган.

И в допълнение към информацията, дадена от иракските кюрди, че руснаците бомбардират техни камиони, които карат нефт за Турция. Погледнете картата! Излиза, че иракските кюрди карат нефт през сирийска територия, на която се водят бойни действия и чак тогава камионите влизат в Турция. Камионите не желаят да пътуват през зона, в която няма бойни действия. Искат да пътуват там, където се водят ожесточени сражения?! По този начин излиза, че камионите пътуват очевидно по по-дълъг път до сирийско-турската граница. А защо не ползват иракско-турската граница? Хем по-кратък път, хем по-безопасно?! (На картата са показани находищата на нефт в Сирия и Ирак.)

map-irak-neft

Правителството в Багдад си мълчи, а кюрдите на Барзани вдигат шум. Няма никаква логика. Освен ако не е нескопосан опит да се извади Ердоган от блатото с лъжи, в което той затъва всеки изминат ден.

Така новината от Иракски Кюрдистан пристигна днес и в България. Естествено, без никакви подробности за двата клана Талабани и Барзани: „Иракски Кюрдистан обяви, че доставя в Турция собствен петрол“! (mediapool)

Ура! Няма и карта, та да се види колко безумна е тази информация. Забавлявайте се днес и утре, когато дежурните български „експерти“ започнат да тиражират по националните медии поредната „новина“ тип „опорна точка“. Класическа черна дезинформация. 100% лъжа.

 

Още от автора: Боян Чуков

Боян Чуков

Боян Чуков е съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар на съвета по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години. Бивш кадрови офицер от българското разузнаване.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни