Матрицата разширява обхвата си

autor-Paul-Craig-Roberts

1. Матрицата разширява обхвата си.

Останките от американското ляво отново подкрепят страховитата официална версия за атентатите в Париж, защото тя служи на нуждата на лявото да разобличава. Виждам, че руснаците също се придържат към основната версия, тъй като тя служи и на тяхната позиция, че всички трябва да се обединим срещу тероризма. Удивително. Вашингтон може да разчита на тоталната слепота на останалия свят.

В рамките на един час след атентатите в Париж и при липсата на всякакви доказателства беше официално потвърдено, че извършителят е Ислямска държава. Това е начинът, по който работи пропагандата.

Западът винаги успява да го постигне, защото светът е свикнал да следва посоката, зададена от него. С удивление видях, например, как руските новини се включиха в разпространението на официалната история за атентатите в Париж, макар че самата Русия толкова често е страдала от  внедрените фалшиви истории.

Забравиха ли руските медии за малоазийския самолет от полет MH-17? В минутата, в която беше отразено, че сепаратистите са ударили самолета над Източна Украйна с руска ракета, вината беше приписана на Русия. И въпреки липсата на доказателства, официално вината все още е тяхна.

Забравиха ли руските медии и „Руската инвазия в Украйна“? Тази абсурдна история се приема за чиста монета из целия Запад.

Забравиха ли руските медии за книгата на един немски журналист, който написа, че всеки негов значим европейски колега е част от ЦРУ?

Човек би си помислил, че опитът би научил руските медии да бъдат внимателни с обясненията, които изтичат от Запад.

Възможно е в момента да ставаме свидетели на друга изфабрикувана история. Точно както няколко мъже от Саудитска Арабия съумяха да надхитрят цялата национална сигурност на САЩ с макетни ножчета, Ислямска държава успя да се сдобие с оръжия, до които няма достъп, и да надхитри френското разузнаване, организирайки редица атентати в Париж.

Защо Ислямска държава направи това? Отмъщение за малката роля на Франция в насилието на Вашингтон в Близкия Изток? Защо вместо това не го направи в САЩ?

Или целта на Ислямска държава бе да блокира притока на бежанци в Европа чрез затварянето на границите? Наистина ли Ислямска държава иска да задържи всички свои противници в Сирия и Ирак, когато вместо това може да ги изтласка към Европа? Защо да им се налага да убиват или контролират милиони хора, като им попречат да си тръгнат?

Не очаквайте някакви обяснения или въпроси от медиите към тази утвърдена версия.

Заплахата за европейската политическа система не идва от Ислямска държава. Заплахата идва от надигащите се партии, които се обявяват против имиграцията и Европейския съюз: ПЕГИДА в Германия, Британската партия на независимостта и Националният фронт във Франция. Последните проучвания показват, че лидерът на Националния фронт Марин Льо Пен има най-големи шансове да стане следващият френски президент.

Трябваше да се направи нещо по въпроса с ордите бежанци от войните на Вашингтон, тъй като в противен случай политическите партии на статуквото щяха да бъдат победени от партиите, които не толерират раболепието на Европа пред Вашингтон.

Затварянето на границите беше станало почти невъзможно заради политиката на Европейския съюз по отношение на бежанците и имигрантите и приемането на милион бежанци от Германия, както и заради тежката критика към тези източноевропейски правителства, които искаха да издигнат огради, за да задържат бежанците.

Чрез атентатите в Париж това, което беше невъзможно, стана възможно и президентът на Франция незабавно обяви затварянето на държавните граници. Затварянето на границите ще продължи и в другите европески държави. Най-големият аргумент на надигащите се опозиционни политически партии ще бъде неутрализиран. Европейският съюз ще бъде в безопасност, в безопасност ще бъде и суверенитетът на Вашингтон над Европа.

Независимо дали атентатите в Париж са или не са инсценирана операция за постигането на тези резултати, това са техните последици. Тези резултати обслужват интересите на Вашингтон и управляващите европейските партии.

Толкова ли е наивна Ислямска държава, за да не осъзнае това? Ако случаят е такъв, как тя успя да измами толкова лесно френското разузнаване? Всъщност, може ли френското разузнаване да бъде разумно?

Могат ли Западните народи да бъдат разумни и да не приемат версия, която е потвърдена преди наличието на доказателства? В Запада фактите биват създавани от изявленията на правителствата. Разследването не е част от този процес. Когато 90% от американските медии са собственост на шест мегакорпорации, не може да бъде другояче.

Въпреки че твърденията на Матрицата стават все по-абсурдни, тя все пак успява да стане все по-неуязвима.

 

2. „Париж променя всичко“, казват немските политически съюзници на Меркел

В последните си статии обясних многото цели, които изфабрикуваните атентати в Париж обслужват. Също така предрекох, че и други държави ще последват примера на Франция в затварянето на границите си, едновременно лишавайки опозиционните политически партии от техните основни цели и запазвайки политическата власт и контрола на статуквото. Сега Германия също се движи по посока отблъскване на бежанците: https://www.rt.com/news/322208-paris-attacks-german-policy/

Обсъждайки ситуацията с приятел, днес ми хрумна още една полза от осъществяването на атентатите в Париж. Импулсът на Доналд Тръмп и Бърни Сандърс, които са на ръба да отнемат от статуквото президентските номинации, беше неутрализиран. Докато атентатите в Париж и това, което ще дойде след тях, изчерпат дневния ред – нови военни мерки срещу Ислямска държава, Западна интервенция без одобрението на сирийското правителство, Патриотични актове за европейските държави (и вероятно нов и по-драконовски Патриотичен акт за САЩ), по-широко обединение срещу тероризма на Ислямска държава – Тръмп и Сандърс вече няма да привличат общественото внимание. Избутани настрана, те няма да се върнат в светлината на прожекторите.

Както при терористичните атентати от 11-ти септември, Шарли Ебдо и Бостън, медиите имаха предварително подготвена версия и бяха готови да я излъчат едва минута, след като инцидентът беше отразен. Няма разследване на случилото се, никой не задава въпроси; чуваме единствено медиите, които се придържат към подготвената официална версия. Отново извършителите удобно оставят паспортите си. Независимо колко очевидни са инсценировката и нейните цели, разпаленият патриотизъм заслепява хората за реалността.

Превод: Момчил Вачев / Memoria de futuro

Източник: Официален сайт на Пол Робъртс

Още от автора: Пол Крейг Робъртс

Пол Крейг Робъртс

Д-р Пол Крейг Робъртс е бивш зам.-министър на финансите в администрацията на американския президент Роналд Рейгън. Заемал е академични постове в редица престижни американски университети, старши научен сътрудник в института Хувър. Редактор и колумнист в The Wall Street Journal и колумнист за Business Week и Scripps Howard News Service. През 1993 г. сп. Форбс го поставя сред седемте най-добри и изявени журналисти в Съединените щати. Работил е и като консултант на американското Министерство на отбраната и на Министерството на търговията на САЩ.

 1. Филов каза:

  Страхотна ерудиция, а може би и познания за нещо недостъпно за обикновения човек.
  Истина или не, струва си да си поразмърдаме закърнелите мозъци над написаното!

 2. Кали каза:

  Уважавам Пол Крейг Робъртс и разсъжденията му са верни (според мен). НО зад тези манипулации има друга цел на „матрицата“ – нужно е Европа да остане без национални идентичности, да остане кавато е … за известно време, докато се подготви и реализира следващия ход на задкулисните играчи. А този резултат се базира на участието на разположените вече джихадисти на територията на европейските страни и ще бъде изпепеляващ. Самите те дори не предполагат, че ще бъдат толерирани докато си свършат „мръсната работа“… а после ще се окажат излишни.

 3. един българин каза:

  Ясен, точен и логичен коментар.
  Преди години точно така пишеше и нашият Волен Сидеров, когото всички днес така дружно плюят. А на 14.11.2015 неговият коментар беше почти същият като горния.
  Мислещите хора виждат по начин, неясен за стадото.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни