Отворено писмо към американската и европейската политическа класа

liusi-final

Неуважаеми дами и господа,

Да ви кажа честно, гади ми се от лицемерието, с което изказвате съболезнования за жертвите от терористичните атаки в Париж тази нощ! Гади ми се от ужасяващия цинизъм, с който се обръщате към нас, обикновените хора във Франция, Европа и Америка! Гади ми се от извиращата от очите и устата ви пошлост, лъжейки отново и отново, че сте загрижени за живота и сигурността на вашите народи! Гади ми се, защото ужасно се страхувате да отговорите на реалните въпроси за действителните проблеми на света, чиито следствия търпим всички ние!

Кой, драги, унищожи Алжир, Либия, Тунис, Египет, Йемен, Ливан, Палестина, Сирия, Афганистан, Ирак? Кой създаде Ал Кайда, Ислямска държава и множеството джихадистки групировки, чийто сатанизъм не признава нито християни, нито мюсюлмани? Кой и защо въоръжава тези средновековни сатрапи, които нямат нищо общо с представата за човешка нормалност? Кой и защо търгува с тях, купува техния петрол и по този начин осигурява тяхното финансиране? Кой? И защо?

Струва ми се, че е крайно време всички обикновени хора в Европа и Америка да осъзнаят простата истина, че именно вие, т.нар. „политическа класа“, сътворихте всичко това! Вие и вашият греховен брак с банковия капитал създадохте едни уродливи партийно-финансови олигархични кръгове, за които най-важното е само и единствено трупането на печалби! За тези печалби вие минавате през трупове, независимо дали тези жертви ще са в Европа, Америка, Африка или Близкия изток – за вас обикновеният човешки живот няма никакво значение, важни са печалбите!

За каква демокрация говорим тук, драги – за вас говоренето за демокрация и ценности е само фасада, която скрива истинското лице на варварския капитализъм и трупането на печалби като действителната ценност на партийно-олигархичните „елити“ на гърба на милионите хора по света! Създадохте един ужасяващ ред, по-ужасен дори от този през Средновековието, защото днес лицемерието е издигнато в култ! Защото днес са впрегнати всички обществени системи, за да зомбират хората, те да не могат да осъзнаят истинските причини за собственото си състояние! За какви ценности ми говорите, драги – няма по-висша ценност от човешкия живот! Както казваше Далай Лама – всяко същество желае да живее и не иска да умре, всяко същество иска да бъде щастливо и не желае да страда!

За вас, драги, човешките страдания не значат нищо, човешкият живот не значи нищо! Живеете така, сякаш си мислите, че вашите богатства ви правят безсмъртни, че колкото повече трупате печалби, толкова повече ще отдалечите срещата със собствената си смърт?!… За такива като вас големият френски екзистенциалист Албер Камю казваше: „Живеят така, сякаш не знаят…“! Сякаш не знаете, че Смъртта е отредена и за вас!

Накрая искам да се обърна към всички като мен, към обикновените хора в Европа – скъпи братя и сестри, в този тягостен за всички нас момент се опитайте да осъзнаете реалните причини за това, което ни се случва! Опитайте се по всякакви начини да се противопоставите на ламтежите за печалби на партийно-финансовите олигархични „елити“! Опитайте се да направите така, че европейското пространство да се разпростира от Ла Манша до Владивосток! Опитайте се да изринете цялата тази политическа пасмина от Европа, за която службата на интересите на американските олигарси е много по-важна от нашата собствена съдба!

Днес повече от всякога е необходимо обединение на целия християнски свят – православни, католици и протестанти в борбата и унищожението на Злото в лицето на „Ислямска държава“!

Всичко друго е от Лукавия.

 

Още от автора: Людмил Георгиев

Людмил Георгиев

Проф. Людмил Георгиев завършва в СУ „Св. Климент Охридски“ специалностите психология и философия; доктор по социология и доктор на психологическите науки. На 40-годишна възраст се хабилитира като професор по социална, етническа и политическа психология. Освен по тези дисциплини, чете лекции в СУ по екзистенциална психология и по психология на религиите. В научните си трудове формулира теоретичните рамки на Критическата психология, основаваща се на Кантовата критическа философия и като реплика на традиционната западна психология. Сред известните му книги е трилогията „Критика на етнонационалния рационализъм“, „Критика на политическия рационализъм“ и „Критика на историческия рационализъм“. Други негови значими научни трудове са „Балканите и новият световен ред“, както и последната му книга – „Критическата психология на политиката и историята“ (2014).

 1. Мирослав каза:

  Значи, човек, който се обръща към „политическата класа“ гарантирано доказва, че не разбира нищо от политика. Прощавай, Юли но това е факт. Толкова разнородни лобита и интереси се борят, че на един професионален политолог му е трудно да им хване нишката – особено, ако няма достъп до секретна информация!!! Камо ли, някой си да говори за „политическата класа“. Самият израз, че наричаш толкова различните хора, участващи в Западната политика – не казвам Руската или китайската, защото е ясно, че там “ политиците“ се редят на военен принцип – кой би оспорил това?!! Но да наричаш огромното многообразие – особено в Западна Европа – от най-различни по мотивация, характер, образование, цели и социално положение – „КЛАСА“ – ще се повторя, е гаранция за пълна профанщина относно политиката в Истинските демокрации, като Франция, например. Дотук за профанщината на господина. А той не се ли замисля, че като официално лице на държава, която следва определена политика, си длъжен да изкажеш съболезнования, макар да не ти пука??? Анонимус :))) Агенция профанос?

  Относно засегнатите теми, отговорите се крият в добрата и автентична ИНФОРМИРАНОСТ. Господинът повтаря руската пропаганда – 1 към 1 – и очевидно себвъзприема за някой, който изказва мнение! Господин Анонимус Профабос – това не е мнение – попитайте хората, за да видите, че ще повторят вашите думи 1 към 1 – без да са ви чели „отвореното писмо“!!! От 3 милиона българи (или колкото им е бройката на наричащите се българи) 2,950,000 ще повторят думите ви 1 към 1.

  Защо мислите, че е така? Защото това не е мнение, нито очевидна истина – както бихте ме парирали – защото процесите са толкова сложни, че няма как 2,950,000 българи да ги разбират победин и същ начин!

  Отговорът е пеост: Повтаряте добре набитата ви в тиквите руска припаганда – лесба приказка наивна за малки деца. Приказка за малки деца, която ви набиват в детските глави от повече от 26 години. И повтаряте 2,950,000 като папагали, а остабалите 50 хиляди, хич не ги интересува. Така че, ИНФОРМИРАНИТЕ са не повече от 5000 човека. Това можете да го пиемете като обективен факт, само ако збаех Невро-Лингвистичната школа на руснаците по програмиране на детски мозъци, как действа, щях да ви го набия и аз като руснаците в главата – ИНФОРМИРАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЕДВА ЛИБСА НАД 2000, А ВИЕ СТЕ ЕДНО ДЕТЕ, КОЕТО ПОВТАРЯ НАУЧЕНОТО ОТ РУСКАТА ДЕЗИБФОРМАЦИОННА НЛП ПРОПАГАНДА.

  • Веско каза:

   Чудесна критика! Но все пак у мен възникват няколко уточняващи въпроса. Ако 2,950,000 (не коментирам, глупави, необразовани или манипулирани) са убедени в нещо, а останалите 50 хиляди, хич не ги интерева, не е ли демократично да се съобразяваме с тяхното мнение и желание. Или както казвате са тотално заблудени, може ли да ни кажете поне 20 имена от 2000-те информирани, за да се вслушаме в гласа на разума и истината.

  • Астро.: каза:

   „Лесно е да се усъмниш в нещо и да го отхвърлиш. Мъчно е, когато изпитваш и проверяваш нещата. Тук се изискват усилие, постоянство и труд.“
   Беинса Дуно

  • Анго каза:

   Мирослав, чудесен анализ. Хайде сега, моля, отговорете на Веско, за да се вслушаме в гласа на разума и истината. В противен случай анализът Ви ще заприлича на следната история: Американците обвиниха Русия, че бомбардира в Сирия не ИД , а умерената опозиция. На молбата от страна на Русия, американците да предоставят информация коя е умерен опозиция и къде се намира, за да не я бомбардират, американците отказаха подобна. Така руснаците не можаха да разберат коя е умерена и им се наложи сами да търсят такава.
   Така, че ,моля, споменете поне 10 имена, устояли на руската пропаганда, носещи морала и истината. Да знаем.

  • Българин каза:

   Много приказки, но нищо конкретно! Ами вземете и оборете автора, Мирославе! По един, два, три пункта.
   Коментарът (статията) е чудесен. Това дали повтаря руската позиция е въпрос на гледна точка. И ако е така, може би трябва да се замислим още по-добре над написаното.
   С коментарът си Вие признавате най-малко две неща:
   1. Че ценностите на системата са различни от ценностите в останалия свят.
   2. Вярващите в евроатлантическите ценности не търпят друго мнение. Както преди 1989 година. „Всяка крива линия успоредна на Априлската е права!“
   Апропо, ако всички вие, евро незнам какви си, защо не сложихте знамето на Русия на профилите си, защо не поднесохте цветя в руското посолство, след атентата свалил руския самолет? Май в отговорът на този въпрос се крив ВСИЧКО!

  • georgi каза:

   Mного написано но нищо съществено ,в случая много от нещата са казани в прав текст и точно ,а вие се изказвате като един платен соросоид кое не е вярно Мирославе на г-н Георгиев –да изринете цялата тази политическа пасмина от Европа, за която службата на интересите на американските олигарси е много по-важна от нашата собствена съдба!

   Днес повече от всякога е необходимо обединение на целия християнски свят – православни, католици и протестанти в борбата и унищожението на Злото в лицето на „Ислямска държава“!

   Всичко друго е от Лукавия. –кажете Мирославе кое е в това намирате за руска пропаганда

  • Спас Гечев каза:

   https://youtu.be/7wakePa705I не че Русия управлявана от Пътин е цвете но кое от казаните неща не е вярно

  • лео каза:

   мирослав, вие сте нещастник с промит от пропаганда и клишета мозък, тези внушения и злостни присъди слушаме вече четвърт век, а животът непрекъснато ви опровергава и човечеството стремглаво се носи към ръба на пропастта.

  • Евгени каза:

   Мирослав,

   Вие сигурно се причислявате към умните и красивите (може би дори сте сред 2000-ти пиляди посветени), а пишете като второразряден трол. От възбуда сте допуснали толкова правописни грешки, като че ли ръцете са ви треперели в резонанс с мозъка. Спокойно! Русия (все-още) е далеч. (Дали авторът разбира от политика може да се спори, но многобройните ви правописни грешки са факт, който всеки може да види).
   С какво очаквате да убедите някого в тезите си? С какво изразът „А ВИЕ СТЕ ЕДНО ДЕТЕ, КОЕТО ПОВТАРЯ НАУЧЕНОТО ОТ РУСКАТА ДЕЗИБФОРМАЦИОННА НЛП ПРОПАГАНДА“ е по-верен/неверен от „А ВИЕ СТЕ ЕДНО ДЕТЕ, КОЕТО ПОВТАРЯ НАУЧЕНОТО ОТ американската ДЕЗИнФОРМАЦИОННА НПо ПРОПАГАНДА“? Толкова ли си можете, умните? Ако да – тежко ви! Руснаците имали школа за промиване на мозъци. Видимо и ислямистите имат. А вие какво имате, освен величественото чувство за превъзходство над плебеите? Вашият чист и неопетнен мозък можа само ка каже, че авторът не е прав. Вероятно и майка му… Добре де, а нещо по-конструктивно от това?

   Мъка…

 2. Тончо каза:

  Крайно време е икономичееската и политическа система (надстройка на първата) да бъдат ликвидирани. И това е КАПИТАЛИЗМЪТ, вече изроден в ОЛИГАРХО-МАФИОТИЗЪМ. Няма как иначе да стане по-добре. И да сменим тоя-оня, все тая. Системата е такава, че с времето се възкачват на шията на народа все по откровени циници, психопати и откровени престпници не само у нс, но и навсякъде, където има „демокрация“ и „избори“ от американски и европейски тип.
  http://www.bgl-biz.com/new-civilization/capitalism

 3. Светла Гърлянска каза:

  Няма нищо по жестоко от това да живееш в този свят изтъкан от лъжа ,пошлост,лицемерие и стрмеж за доминиране в една СИСТЕМА която неможе да бъде спряна никога .Па макар и проливайки кръвта на невинни хора в устрема за управление тази върхушка жадна за власт ще ни противопоставя един срещу друг за постигане на демоничните си цели.
  Изпитала съм тези унижения на собствения ми гръб,защото съм принудена да оцелявам далеч от род и Родина на по- ниско ниво разбирасе, но друго определение няма.
  Те трябва да бъдат спряни!

 4. Светла Гърлянска каза:

  Системата им трябва да бъде спряна.

 5. Павел каза:

  Современная Россия „мало чем“ отличается от террористической группировки „Исламское государство“, не признающей ценность человеческой жизни. Об этом экс-глава „ЮКОСа“ Михаил Ходорковский написал на сайте своего движения „Открытая Россия“, комментируя теракты в Париже 13 ноября, в результате которых погибли 129 человек.

  Ходорковский поделился с читателями мыслью, что доверять России в совместной борьбе с терроризмом невозможно.

  «Страна, где хозяевами себя ощущают «кадыровы», сама немногим отличается от ИГ. Общая борьба с цивилизацией, не признающей ценность человеческой жизни, должна начаться с признания высшей ценностью человека, его прав и свобод, а не ложного «величия государства», – написал Ходорковский.

  Он посоветовал лидерам западных стран ответить самим себе на несколько вопросов, прежде чем садиться за стол переговоров с Москвой, выразив опасение, что этот шаг обернется против Европы.

  «Готова ли Западная Европа уступить свое место за этим столом путинскому режиму? Не станет ли такой шаг прологом к очередному разделу самой Европы на сферы влияния? Насколько в сегодняшнем противостоянии допустим такой союзник, как путинский режим, для США, и союзник ли он на самом деле?», – поинтересовался Ходорковский.

  Коме того, основатель «Открытой России» поделился своим видением решения проблемы международного терроризма. Для этого он предлагает западным лидерам „перекроить границы“ Ближнего Востока.

  «Если действительно пытаться решить проблему, то без пересмотра существующего постколониального порядка на Ближнем Востоке не обойтись. А это неизбежно означает перекройку границ и образование новых государств», – утверждает Ходорковский.

  Ранее глава Чечни Рамзан Кадыров назвал Ходорковского „врагом всех мусульман“ после того, как экс-олигарх призвал публиковать карикатуры на пророка Мухаммеда из-за нападения на редакцию Charlie Hebdo.

 6. Емине Местан каза:

  Когато човек разсъждава по въпросите за сигурността и военните конфликти в Близкия Изток, в него се пораждат някои въпроси на които никой досега не дава свестен отговор. А именно:
  – Кой създаде Ал Кайда?
  – Кой обучи талибаните в Афганистан?
  – Защо Саддам Хюсеин и Моамар Кадафи не бяха осъдени публично? Защо лидерът на Ал Кайда Бин Ладен беше застрелян, а не арестуван и разпитан пред света?
  – Защо досега не видяхме лицата на атентаторите от 11 Септември и от „Шарли Ебдо“, защо набързо са ликвидирани без убедителни за световната общественост доводи? Какво се крие зад тези атентати? Кои са истинските организатори на атентатите и конфликтите?
  – От къде се пръкна „Ислямска държава“, кой я снабдява с оръжия? Кой им шие черните униформи, от къде имат пари и модерни оръжия и как така са дори по-силни от една редовна армия? Защо мирни и работливи довчера граждани на арабските страни изведнъж се разбунтуваха и хванаха оръжие? Кой ги разбуни и им показа пътя към Европа? Все въпроси на които никой не дава що годе удовлетворителен отговор. А докато това е така, човек неволно започва да си мисли, че сценарият за тези събития е написан много отпреди те да се появят и те следват неумолимо хода на написания сценарий.

  • georgi каза:

   Възхищавам се Емине не зная на каква възраст сте но ако има повече като вас в новата генерация значи светът няма да загине

  • П. Рангелов каза:

   Напротив, отговори на всички тези въпроси има.

 7. Калина каза:

  Отново много въпроси и никакви отговори. По точно отговорите са ясни, но недоказани. Пионки сме в една игра и ние нямаме никакво значение. Тъжно.

 8. Антон Цветанов каза:

  Браво!Емине,вие явно сте интелигентен човек,за да зададете тези въпроси и съответно да търсите отговори.Аз,от своя страна ще попитам следното:1.Къде бяха всичките скъпо платени служби за сигурност на 11.09.01/2.Къде са гореспоменатите служби спрямо днешно число.И,ако въпросните служби: ЦРУ;МОСАД;ГРУ;МИ6 и отредените им подразделения за контратероризъм са „искали“ и „получили“ одобрение да си свършат работата,защо не са я свършили.МНЕНИЕТО МИ Е,ЧЕ „НЯКОЛКО“ЖЕРТВИ ВЪВ ВОЙНАТА СА ПРИЕМЛИВО ЧИСЛО В КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ! ЗА КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОПИТАМЕ „БЕЛИЯТ ДОМ“.

 9. васко каза:

  Кога ще се отговори на въпроса с прости думи,защо след приключване на военните действия в Чечня и Афганистан те пак започнаха с пълна сила и бяха намесени още повече държави?
  Когато има отговори за историята, тогава ще има отговори за настоящето и за бъдещето.

 10. irina каза:

  Мирслав, наверно всички, които споделят мнението на Юли,(а те никак не са малко) могат да бъдат определени като анонимни профани, но това няма да промени събитията, нито отношението на хората към фактите, изложени в писмото. Единственото гадно нещо е, че макар и формулиран като открито писмо, мстериалът няма да стигне до правилния адрес. А дори и да стигне – нищо няма да промени. Хм, за КЛАСАТА си прав. Точната дума е М А Ф И Я!

 11. Тото каза:

  Статията е супер, стига човек да може да извади от нея необходимите заключения. Моето е, че в България очевидно професор може да стане всеки, а това като на такъв явно му дава основание да напише един куп глупости….чак пък и в отворено писмо!

 12. Райна Ст.Томова каза:

  Емине,нека вашите въпроси се преведат на английски и се изпратят на Обама.Вярвам в неговата коректност и че той ще може да отговори на една част от тези въпроси ,в най лошия случай.Останалите ,на които не е отговорил,ще ги преведем на руски и ще ги дадем на Путин,би трябвало,той да отговори на тях!Мислите ли,че всяка световна информация,от САЩ или Русия пристига при нас и в какъв вид?Мислите ли,че навсякъде хората по света ,не им е ясно какво им говорят и че знаят толкова колкото нас!Виждала съм дори неграмотни хора,които знаят за политиката в България,това което ние не знаем За разлика от Турция,ние сме далеч от Америка и не знаем нито какво върши Американското правителство,нито защо го върши.Вековната омраза към Турция ни пречи да се доближим до Америка,а разрастващото ново русофилство ни пречи да знаем каква е истинската ситуация в Русия и каква е нейната политика!За да ни се изяснят нещата,трябва да се запознаем с историята и географията на Сирия и Аф ганистан,това ни засяга,защото от там идват и при нас емигранти!Другото според мен е ,да си избием от главите любимото ни Турско робство,но да не забравяме,че с Турския народ сме имали до скоро и дълго време общ живот и бабите ни са пазарували от Турция и Гърция и тъй като сме интелигентна нация са си говорели на турски и гръцки с комшиите.Трето,което ще Ви посъветвам е да четете статиите на Алекс Алексиев,който с това се занимава и знае най-добре как се е пръкнала тази държава,която наричат Ислямска!Има и четвърто,но за него ,ми пишете на имейла,той не е фалшиф!

 13. Танжу Фикрет каза:

  С най-голямо уважение към жертвите и близките им, но наистина зомбирането на населението на подсъзнателни ниво е реално ! Не може съобщавайки за атентата по новините да повтарят на заден фон над 20 пъти „Ислямска държава“ докато показват кървави кадри../ това си е атака към подсъзнанието/ и същата вечер да атакуват много важна база на Ислямска държава сякаш само това са чакали. Да не забравяме , че Франция по времето на Франсоа Митеран не участва във войната в Ирак където така и не намериха оръжия за масово унищожение, което сега беше избегнато чрез атентата и имаме война на Франция със Сирия. Човек винаги трябва да внимава какво се съобщава и случва, защото това са 2 различни неща !

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни