Възмездие за A-321 ще има

russ-prezident

Изтокът и Западът са леко напрегнати от сдържаността на руския президент по повод катастрофата на руския самолет над Синай. Така се случва, че враговете на Русия често се изнервят не от изявленията на Путин, а от неговото мълчание, след което може да последва неочаквана и твърда крачка.

При цялата си антируска, провокативна насоченост и притворство, западните медии са проучили достатъчно добре руския лидер и затова напълно очаквано следят за отговора на Русия, ако версията за терористично нападение на борда на А-321 се потвърди.

Въпреки че официални заключения за причините за катастрофата все още няма, западните медии са на 99.9% сигурни, че причината за унищожаването на самолета във въздуха е експлозия на бомба, внесена на борда от член на летищния персонал, вербуван от Ислямска държава. Медиите на Запад сравняват гибелта на руския пътнически самолет с ръкавица, хвърлена в лицето на руския президент като покана за дуел. Западняците вече са седнали на първия ред, запасили са се с най-голямата партида пуканки, предвкусващи жестоката схватка между главните действащи лица в сирийската партия.

Анализаторите на «The Washington Times» очакват, по тяхната терминология, „епичния отговор“ на Путин, който не позволява руснаците да бъдат обиждани. Британското разузнаване, в нетипичен за него стил, съвсем неочаквано сподели с руските си колеги проучванията си за „вероятността от терористичен акт на A-321“. В предадените данни няма големи тайни – британският премиер и британските медии отдавна ”разтръбиха“ из целия свят не само за врива на борда, но и за хората, съпричастни на към извършването му. Абу Осама ал-Марси, лидер на синайската групировка „Провинция Синай“, според официален Лондон трябва да понесе отговорността за експлозията на борда на руския самолет.

Британската и американската преса обаче усилено премълчават факта, че синайската терористична група на практика зависи от финансирането на Катар и без координация със спецслужбите на тази малка, но много богата държава, не може да направи и крачка. Западните лидери също премълчават този факт, защото зад малката пустинна държава прозира голямата фигура на САЩ, покриваща катарския пясък със свои военни бази.

Катастрофата на A-321 – това е отмъщението на Катар за изгубените милиарди в Сирия, за сриващите се амбициозни и скъпи проекти за пренос на газ към Европа – това днес е една от най-популярните версии за случващото се.

В пресата присъстват и версии за Саудитска Арабия и Турция, които са естествените опоненти на Русия по сирийския въпрос, но анализатори и уважавани експерти от Близкия Изток ги отхвърлят. Поради обективни причини, връзки и взаимозависимости, поради противоречията между същия този Катар и саудитците, както и отношенията с Египет, в този списък остава само Катар.

Ето какъв „епичен отговор” от Путин очакват нашите западни „партньори”.

Превод – Цеца Христова / Memoria de futuro

Източник: КОНТ

Още от автора: Николай Чиж

Николай Чиж е популярен блогър в платформата за социална журналистика КОНТ.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни