Словения започна строителството на заграждения по границата с Хърватия

slovenia-migranti

Словения започна строителството на заграждения по границата с Хърватия. Решението за укрепване на границите беше взето на заседание на кабинета във вторник. „Започваме да изграждаме в граничните райони с Хърватия временни технически заграждения, а ако е необходимо, и ограда по протежение на прилежащите площи“, съобщи словенският премиер Миро Церар. В същото време границата ще остане отворена, но под строг контрол. Загражденията са нужни с цел да се вкара ред при приема на бежанци „, каза Церар, цитиран от АП.

В края на октомври словенските власти съобщиха, че в страната са влезли над 56.5 хиляди мигранти. Според министъра на вътрешните работи Бащиян Щефиц, всички погранични бежански лагери в Словения са пренаселени. В отчаянието си мигрантите самоволно напускат приемателните центрове, както стана в Шентил, на границата с Австрия. Там те презизвикаха и умишлен пожар, вследствие на който изгоряха палатки, предназначени за настаняване на бежанци.

Австрийската страна продължава да приема мигрантите, макар и броят им да е ограничен, съобщи още Щефиц. По данни на словенското вътрешно министерство, австрийските граничните органи до този момент са приели общо около 30 000 бежанци. Полицията по границата вече се нуждае от помощ от военните, защото ситуацията все повече се влошава, казаха от вътрешното ведомство./ Memoria de futuro

 

Източник: ТАСС

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни