Натискът от Турция се засили – влизат само млади мъже, представящи се за бежанци

нелегални-имигранти

90% от заловените нарушители не казвали истината за страната, от която идват. При съмнения за връзка с радикални ислямски организации били разпитвани от ДАНС

Натискът по южната ни граница откъм Турция се засили. През изминалата нощ е спрян тежкотоварен камион с 31 нелегални имигранти.

В същото време прокуратурата в Елхово отчита тенденцията, че в последните дни границата нелегално пресичат само млади мъже, на възраст между 20 и 40 години. ДАНС се занимава с тези, за които има съмнения, че може да са от терористични групировки.

Турски шофьор прекарва 31 нелегални

За поредния задържан камион с нелегални съобщи заместник-директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ Елхово Деян Моллов.

„На Малко Търново е задържан един тежкотоварен камион, ТИР, с румънска регистрация с турски водач и 31 нелегални мигранти”, обясни той.

Опасна тенденция – влизат само млади мъже, които лъжат за произхода си

От няколко дни границата минават само мъже, и то на възраст от 20-40 години, твърди Районният прокурор на Елхов Стойко Иванов.

„В последната седмица има лица, които се представят за афганистанци, но после се установява, че са иракчани, пакистанци – но това се установява с преводач”, обясни той пред бТВ.

„За мен критична зона е цялата граница с Турция, Малко Търново, Царево, Елхово, Болярово – може да се приеме, че това е критичната зона“, допълни прокурорът.

ДАНС разпитва поне по 100 нелегални на ден заради съмнения, че са джихадисти

90% от заловените нарушители не казвали истината за страната, от която идват. При съмнения за връзка с радикални ислямски организации били разпитвани от ДАНС, какъвто е случаят с групата от 53-ма, представящи се афганистанци, изправили се срещу тримата граничари край Средец.

„С ръководителя на ДАНС -Ямбол сме в постоянна връзка и той ми е споделял, че на ден доста лица, около 100, минават през интервюта и те вече преценяват вътрешно дали има такива лица, с така наречените джихадистки виждания“.

 

Източник: Форумнюз

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни