Имигранти опустошиха хотел в Загреб, един загинал на границата между Сърбия и Хърватия

55771-560x315-trim(109,0,616,380)

Около 500 мигранти, които тази сутрин бяха настанени в хотел „Порин“ в един от кварталите на хърватската столица Загреб, започнаха да го унищожават, предаде БГНЕС.

Мигрантите пристигнаха от съседна Сърбия и с влакове бяха транспортирани до хотела днес преди обяд. Час след това те излязоха на терасите на хотела и започнаха да изхвърлят мебелировката от стаите и баните.

През терасите хвърчаха легла, шкафове и различни метални конструкции. Мигрантите замерваха хората около хотела с тоалетна хартия и скандираха „Свобода, Свобода“. Те твърдят, че не искат да останат в Хърватия и искат да продължат към Германия.

Част от тях скандират и името на германския канцлер Ангела Меркел. Кадри от вандалщината в хотела вече се излъчват и по хърватските телевизии.

Един беженец е получил травми и е починал след сблъсък с полицията на границата между Сърбия и Хърватия, съобщиха междувременно унгарски медии, цитирани от РИА Новости.

Голяма група бежанци се намирала в района на град Шид на границата между Сърбия и Хърватия, предаде унгарският телевизионен канал 24.hu. Хърватските полицаи се опитвали да въведат ред и да ги настанят в специален транспорт, но, след като се оказало, че местата не стигат, мигрантите пробили полицейския кордон и се втурнали навътре в Хърватия.

По данни телевизионния канал няколко бежанци са получили травми по време да разпрата, един от тях е бил хоспитализиран и починал от раните си.

Само през вчерашния ден от Сърбия в Хърватия пристигнаха близо 6000 души. Днес техният брой вече надхвърля 8000. Всички те идват организирано с автобуси до граничния пункт Товарник, където местните медии описват ситуацията като „хаотична и извън контрол“. Днес там бяха изпратени военни части и спецчасти на полицията.

 

Източник: Гласове

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни