Ген. Майкъл Флин: Сърцето и душата на Америка са заложени на карта

Ген. Майкъл Флин / Photo: Brendan Smialowski/Agence France-Presse – Getty Images

 

Майкъл Флин е генерал-лейтенант от армията на Съединените щати и бивш съветник по националната сигурност за първите 22 дни от управлението на Доналд Тръмп – до принудителната му оставка на 14 февруари 2017. Преди това, на 24 януари същата година, ген. Флин е разпитан от ФБР в рамките на разследването за евентуална руска намеса в президентските избори и започва дело срещу него. На 8 май 2020 г. Министерството на правосъдието оттегли обвиненията си срещу генерала и призова съдията да прекрати делото поради липса на легитимни аргументи. Президентът Тръмп приветства оттеглянето на обвиненията и заяви, че делото срещу Флин е част от опитите да се подкопае управлението му. „Той беше голям воин и сега за мен е още по-голям воин“, заяви американският президент.

Веднъж ми казаха, че ако не внимаваме, 2% от хората (страстните и енергичните) ще контролират останалите 98% (безразличните и безучастните) през 100% от времето.

Колкото повече мисля за тази фраза, толкова повече вярвам в нея. Сега има малка група страстни, енергични хора, които действат усилено, за да унищожат нашия американски начин на живот. Измяната и предателството се разрастват, а върховенството на закона и служителите на реда, които поддържат законите, са подложени на огромен натиск, както никога досега в историята на нашата страна. Тези енергични 2% от хората изглежда печелят.

Въпреки че има безброй добри хора, които се опитват да се справят с достатъчно други проблеми, нашето мълчаливо мнозинство (безразличните) вече не може да мълчи.

Ако Съединените щати искат да оцелеят под натиска на социализма и ако искаме да продължим да се ползваме от самоуправлението и от нашите трудно извоювани права и свободи, трябва да разберем, че има две противоположни сили: Едната са „децата на светлината“ а другата са „децата на мрака“.

Както неотдавна писах, изкуството и упражняването на самоуправление изискват активно участие на всеки един американец. И не се шегувах! Гласуването е само част от това активно участие. Също така, от време на време, мълчаливото мнозинство е завладяно от „дързостта и решителността“ на малки, добре организирани, енергични групи. Сега е време ние, мълчаливото мнозинство (безразличните), да демонстрираме и двете.

Изпитанията на нашето съвремие, както е и във военно време, са огромни, а последиците са тежки и изглеждат непреодолими.

Както ми каза една жена, която е полицай във Вирджиния, „Хората не се чувстват в безопасност по домовете си, а полицията е толкова деморализирана, че не можем да функционираме както е необходимо. По време на моите 23 години в полицейското управление, никога не съм виждала морала на толкова ниско ниво.“

Семейна двойка от Сейнт Луис, Мисури, защитава къщата си с огнестрелно оръжие, след като шествие от 300 протестиращи навлиза в територията на имота им на път към дома на кмета Лида Крюсън / 28 юни 2020 г. / Photo: Reuters/Lawrence Bryant TPX IMAGES OF THE DAY

 

Друга жена от Мисисипи ми сподели, че се нуждаем нашите лидери „да действат с твърда ръка. Хората губят търпение. Просто всичко това трябва да бъде спряно! Законите ТРЯБВА да се прилагат… никой не е над закона.“

Но не се предавайте. Чрез умни, категорични действия от страна на уверени граждани-патриоти, можем да вземем надмощие. Никога не забравяйте, че нашият враг (тъмните сили) неизменно имат своите трудности, за които ние не сме осведомени.

За повечето американци тези сили изглеждат твърде мощни. Но аз чувствам, че те са отчаяни. Също така усещам, че само един лек тласък от наша страна е достатъчен за поражението на тези сили. Как трябва да се породи този тласък?

Молитвите помагат и са от значение, но действията също са средство за защита. Нашите професионалисти от сферата на правоприлагането, от диспечера до следователя и от ченгето до комисаря, са на първата линия в защитата срещу корумпираните и престъпниците. Така оставаме (засега) в състояние на сравнително спокойно съществуване.

Трябва да ги подкрепяме с цялото си сърце. Те не са врагът; те внасят светлина в тъмната нощ чрез своята храброст и решителност да вършат работата си без фанфари и с огромна саможертва.

Полицаи в екипировка за безредици охраняват State House в Бостън, 27 юни 2020 / Photo: Joseph Prezioso / AFP via Getty Images

 

Мълчаливото мнозинство (безразличните) са склонни да вървят по пътя, който им сочат онези, които ги предвождат. Но ние не сме просто изпълнители на нечии мисли и на предварително начертани посоки; ние сме хора, пълни с всички надежди и страхове, които са наследили телата ни. Не трябва да се изгубим в тази битка. Трябва упорито да следваме нашия здрав разум, даден ни от Бога.

Търсете истината, борете се за нея във всичко, което се появява пред вас. Не вярвайте на фалшивите новини и на лъжливите пророци; доверете се на собствените си инстинкти и здравия си разум. Онези, които имат съвест, знаят много добре разликата между правилно и грешно, а тези, притежаващи смелост, винаги ще избират трудната справедливост пред лесната неправда.

Вярвам, че атаките, на които сме подложени днес, са част от добре организирана и финансирана кампания, която използва расизма като оръжие за объркване на нашето позициониране на бойното поле. Това оръжие се използва за улесняване и легитимиране на насилието и престъпността, а не за търсене или служене на истината.

Оръжията на тъмните сили, разположени срещу нас, служат на една цел: да насърчават радикалните социални промени чрез упражняване на власт и контрол. Социализмът и създаването на социалистическо общество са тяхната крайна цел.

Те имат намерението да прогонят и Бога от нашите семейства, от нашите училища и съдилища. Дори се опитват да отстранят Бога от църквите ни, и като цяло се надяват въобще да премахнат Бога от ежедневието ни.

Не забравяйте, че ние ще останем единни само като „един народ пред лицето на Бога“.

И да, има противодействие от силите на тъмнината. Ние обаче трябва да окажем съпротива на тези атаки и да се опитаме да погледнем оптимистично на нашата ситуация. Както е по време на война, оптимизмът може да бъде завладяващ и да помогне за подчиняването на всяко нарастващо чувство на страх.

Трябва обаче да бъдем с ясно съзнание в този оптимизъм. В противен случай може да се изгубим, обезсърчени и отчаяни от всички неуспехи, които преживяваме. Трябва да бъдем упорити до крайната цел, която искаме да постигнем. Тази цел е да продължи да съществува непоколебимо конституционната република, основана на християнските ценности и принципи. Не трябва да се страхуваме от тях и да прегръщаме всички останали.

Нашият път изисква корекция на курса. За да продължим опита си с демокрацията и занапред, трябва да се борим, да отхвърлим изтърканите и неуспешни политически пътища и вместо това да следваме по-правилен път, осветен с ярката светлина на свободата; път, по който имаме все по-голям контрол върху препитанието си, а не сме контролирани от все по-малко на брой и твърде дълго властващи политици. Те ни изхвърлиха като ненужен боклук.

Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите в 111-ия конгрес на САЩ и лидер на демократите в Камарата, позира пред обективите, след като току що е скъсала демонстративно доклада на президентта Доналд Тръмп по време на годишната му реч пред Конгреса на САЩ, 5 февруари 2020 / Photo: Caroline Brehman/CQ Roll Call

 

Нашата воля, индивидуалните ни права и свободи остават голямо достижение, но трябва да бъдат разбирани и прилагани разумно. В това отношение не трябва да сме крайно упорити. Следвайки Конституцията като наш водач и приспособявайки се към промените, както се е случвало неведнъж в историята, научаваме повече за това какви свободи желаят хората.

На моменти обаче трябва да отстъпваме пред това, което ни е довело дотук. Не можем да си позволим да изгубим човешките си права и силния вътрешен стремеж да бъдем свободни в избора си и да дишаме чистия въздух на свободата. Трябва да се изправим и да говорим, да предизвикаме така наречените „лидери“ от правителството. Ние ги поставяме да управляват; ние можем и да ги отстраним.

На основание на нашите права и свободи, които притежаваме като американски граждани, можем да предизвикваме политическата класа и да използваме изборния процес, така че ние, хората, да бъдем в състояние да решаваме кой ще ни управлява.

Не трябва да допускаме малкият процент на силните на деня да завладее позициите ни на бойното поле в Америка. Ние, като свободно мислещи и действащи личности, трябва да имаме контрол над живота си и да не позволяваме на малцината от другите (енергичните) да променят начина ни на живот.

Към мълчаливото и понастоящем равнодушно мнозинство: Събудете се. Америка е изложена на риск да бъде изгубена в кошчето на историята с налагането на социализма. Самото сърце и душа на Америка са заложени на карта.

Във войната, както и в живота, повечето провали идват от бездействие. Ние сме изправени пред ключов момент, който може да промени хода на историята на нашата нация.

Ние, хората, трябва да предизвикаме всеки политик на всяко ниво.

Трябва да стоим изправени и да подкрепяме служителите на реда: те са острието на копието, което ни защитава от анархия.

Сега е моментът за действие.

Превод: Христина Христова / Memoria de futuro

Източник: The Western Journal

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено на доброволен принцип и чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да поддържаме активна дейност, можете да ни подкрепите чрез формата по-долу или да се свържете с нас на moc.g1713483414bairo1713483414mem@t1713483414catno1713483414c1713483414.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

 

Още от автора: Майкъл Флин

Майкъл Флин

Майкъл Флин е генерал-лейтенант от армията на САЩ и бивш съветник по националната сигурност за първите 22 дни от управлението на Доналд Тръмп – до принудителната му оставка на 14 февруари 2017. Флин е привлечен като обвиняем в рамките на разследването за руска намеса в президентските избори. На 8 май 2020 г. Министерството на правосъдието оттегля обвиненията си срещу генерала и призовава съдията да прекрати делото поради липса на легитимни аргументи.

  1. Христо Николов каза:

    Цитати от „великия“ генерал:
    „Но не се предавайте. Чрез умни, категорични действия от страна на уверени граждани-патриоти, можем да вземем надмощие. Никога не забравяйте, че нашият враг (тъмните сили)..
    „Оръжията на тъмните сили, разположени срещу нас, служат на една цел: да насърчават радикалните социални промени чрез упражняване на власт и контрол. Социализмът и създаването на социалистическо общество са тяхната крайна цел.“
    Този генерал се е фиксирал срещу Бърни Сандърс. Хората от Европа които му ръкопляскат дали са на ясно със съдържанието на понятието „социализъм по американски“ или правят други неадекватни асоциации. Дали са на ясно че този генерал и последователите му се ужасяват от „опасността“ от въвеждането на здравна и социална система в Америка по-подобие на германската например?! – май не са! Дали биха се запознали с разликите в в здравното и социалното осигуряване в САЩ и Европа.
    Ужас..не може да спи спокойно този генерал – вируса на западно европейския „социализъм“ има опасност да зарази Америка! И призовава всички на оръжие срещу него.
    Пляскайте му колкото си искате но на мен той и такива като него(има ги и от другия лагер) са ми противни защото с високопарните си слова и преувеличения само увеличават пропастта на разделението в Америка

  2. Владимир Павлов каза:

    И съвсем основателно „се е фиксирал“ срещу Бърни Сандърс.Сандърс е луд за връзване. Неговият утопичен социализъм, клонящ към анархо-комунизъм, е музика за ушите на чернокожите търтеи и лумпените, които искат всичко срещу нищо. Тези идеи бяха проверени и на практика в страните от тъй-нареченият „социалистически блок“. Известно е как завършиха. Но в Америка се появиха „лидери“ на тези масик които издигат лозунга „Ако тази държава не ни даде всичко което искаме ще а изгорим!“. А коментара на г-н Христо Николов, който явно чете изказването на генерал Флин както дяволът чете евангелието, само доказва колко заразен е вирусът „САНДЪРС“.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни