Предстоящото Глобално нулиранe


Питър Кьониг е американски икономист и геополитически анализатор. Работи над 30 години като високопоставен служител на Световната банка и Световната здравна организация (СЗО) с мисии по целия свят в областта на околната среда и водите, като натрупва безценен опит за механизмите на действие на тези и други глобални организации. Кьониг е научен сътрудник към Центъра за изследвания на глобализацията (Монреал, Канада). Изнася лекции в университети в САЩ, Европа и Южна Америка. Автор на множество изследвания за околната среда, геополитически анализи и публицистика в различни международни издания.

Представете си, че живеете в свят, за който ви казват, че е демокрация – и дори може да го повярвате – но всъщност животът и съдбата ви са в ръцете на няколко ултрабогати, много могъщи и безчовечни олигарси. Те могат да бъдат наречени Deep State (Дълбоката държава), или просто The Beast (Звярът), или нещо друго, неясно и непроследимо – няма значение. Те са по-малко от 0,0001%.

За липсата на по-добро наименование, нека засега ги наречем „Неясните субекти“.

Тези неясни субекти, които претендират, че управляват нашия свят, никога не са били избирани. Не е нужно да ги назоваваме по име. Ще разберете кои са те, защо някои от тях са известни, а други от тях са напълно невидими. Те са създали структури и обществени организми без никакъв юридически формат и са извън международното законодателство. Те са фасадата на Звяра. Може би има няколко конкуриращи се зверове. Но те имат една и съща цел: Нов или Единен световен ред.

Кадър от Световния иконoмически форум в Давос, януари 2020. Photo: Mattias Nutt

 

Неясните субекти управляват например и ежегодния Световен икономически форум в Давос (World Economic Forum – WEF, представляващ Голямата индустрия, Големите пари и Голямата слава), групата G7, групата G20 (лидерите на икономически „най-силните“ страни). Съществуват и някои по-малки организации, наречени Билдерберг (Bilderberg Society), Съветът за външни отношения (CFR – нестопански мозъчен тръст в САЩ, специализиран във външната политика и международните отношения със седалище в Ню Йорк и Вашингтон – бел. ред.), Чатъм Хаус (Chatham House, известен още като Кралски институт за международни отношения – мозъчен тръст със седалище в Лондон с мисията да анализира и насърчава разрешаването на важни международни въпроси – бел. ред.) и други.

Членовете на всички тези организации се припокриват. Дори този разширен челен състав в комбинация помежду си представлява по-малко от 0,001%. Всички те са се наложили над суверенните национални избраници и конституционните правителства и над международния световен орган ООН.

На практика те погълнаха Организацията на обединените нации, за да изпълнява ООН тяхната воля. Генералните директори на ООН, както и генералните директори на множеството й организации, се избират най-вече от САЩ, с одобрителното кимване на европейските им васали – и с това е съобразен политическият и психологическият профил на съответния кандидат. Ако обаче неговото или нейното ръководство на ООН или на някоя от съответните организации не дава нужните резултати, дните му са преброени. Свързани или създадени от Дълбоката държава са също Европейският съюз, Световната банка, Международният валутен фонд (МВФ), Бретън-Уудските институции, както и Световната търговска организация (СТО) – и – това не е грешка – Международният наказателен съд в Хага (МНС), който на практика няма „зъби“. Просто за да е сигурно, че законът винаги е на страната на беззаконните.

Президентът на Световния икономически форум Клаус Шваб и Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Давос, 22 януари 2020. Photo: Mattias Nutt

 

Като притурка към основните международни финансови институции, Световната банка и МВФ, съществуват и така наречените банки за регионално развитие и други подобни финансови институции, които поддържат контрола над страните от съответните региони.

В крайна сметка тази финансова или дългова икономика контролира всичко. Западният неолиберален бандитизъм създаде система, в която политическото неподчинение може да бъде наказано с икономическо потисничество или с откровен грабеж на националните активи в международното пространство. Общият знаменател на системата е (все още) вездесъщият американски долар.

НЕИЗБИРАНИТЕ СУБЕКТИ

Върховната власт на тези неясни и неизбирани от никого субекти става все по-очевидна. Ние, народите, считаме за „нормално“ те да вземат решенията, а не тези, които ние наричаме – или някога сме били горди да наричаме – наши суверенни нации и суверенно избрани правителства. Последните се превърнаха в стадо послушни овце. Звярът постепенно и тихо ги подчини. Не се усетихме. Това е тактиката на „отрязване от салама“: отрязват се от салама много тънки филийки и когато все пак саламът свърши, осъзнавате, че не ви е останало нищо; че вашата свобода, гражданските и човешките ви права ги няма. Но тогава вече е късно. Пример за това е Патриотичният закон на САЩ (USA Patriot Act). Той беше подготвен преди 9/11. След като 11 септември „се случи“, патриотичното законодателство беше спуснато през Конгреса за нула време – в името на бъдещата защита на хората – а хората го искаха от страх – и – бинго, Патриотичният закон отне около 90% от свободите и гражданските права на американското население. Окончателно.

Ние бяхме поробени от Звяра. Той взима решенията за възхода или срива на нашите икономики, за това кой трябва да бъде обвързан с дълг, кога и къде трябва да избухне пандемия, както и за условията за оцеляване в пандемията, например социалното заключване. И на всичкото отгоре – инструментите, които Дълбоката държава използва много умело, са мъничък невидим враг, наречен вирус, и огромно, но също така невидимо чудовище, наречено СТРАХ. Това ни държи далече от улицата, от събирането с приятелите, от социалните ни забавления, театъра, спорта или пикника в парка.

Photo: Getty Images Xesai

 

Скоро Звярът ще реши кой да живее и кой да умре, буквално – ако го позволим. Това може да не е толкова далече. Още една вълна на пандемията и хората могат да умоляват, да викат и да крещят за ваксината заради камбанния звън на своята смърт, за огромните доходи на Биг Фарма – и за целите на евгенистите, които цинично бродят по света – вижте това. Все още има време да кажем заедно НЕ. Заедно и солидарно.

Вземете най-новия случай на крещяща измама. Удобно, след като първата вълна на Covid-19 премина (поне в Глобалния север, където се вземат основните световни решения), в началото на юни 2020 г. неизбираният президент на Световния икономически форум (WEF) Клаус Шваб обяви Голямото нулиране („The Great Reset“). Възползвайки се от икономическия колапс – кризисният шок, както в „Шоковата доктрина“ – г-н Шваб, един от „фронтмените“ на Дълбоката държава, обяви открито какво ще обсъжда WEF и какво ще реши за идващия нов свят на следващия си форум в Давос през януари 2021 г. За повече подробности вижте това.

 

ЩЕ ПРИЕМЕМ ЛИ НИЕ, ХОРАТА, ДНЕВНИЯ РЕД НА НЕИЗБИРАНИЯ ОТ НАС СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ В ДАВОС?

Форумът ще се фокусира своевременно върху опазване на онова, което е останало от Майката Земя; очевидно в центъра ще бъде създаденото от човека „Глобално затопляне“, базирано на нулеви въглеродни емисии (CO2). Инструментът за тази защита на природата и човечеството ще бъде Програмата на ООН 2030 г. – която е равна на Целите на ООН за устойчиво развитие (ЦУРSustainable Development Goals SDG). Програмата ще се съсредоточи върху това как да възстановим умишлено унищожената глобална икономика, като спазваме („зелените“) принципи на 17-те Цели на ООН за устойчиво развитие.

Имайте предвид, че всичко е свързано. Тук няма случайности. Прословутата Програма 2021 на ООН, която съвпада и ще бъде допълнена от така наречената Програма 2030, през януари 2021 г. ще бъде надлежно въведена в официалната декларация на Световния икономически форум (WEF) за Голямото нулиране. По същия начин изпълнението на програмата за Голямото нулиране започна още през януари 2020 г. с пускането на пандемията от COVID-19 – планирана в продължение на десетилетия, като най-новите видими събития са Докладът на Рокфелер за 2010 г. (2010 Rockefeller Report) с неговия „Сценарий за заключване“ (“Lockstep Scenario”), както и Събитие 201 от 18 октомври 2019 г. в Ню Йорк, което компютърно симулира пандемия с коронавирус, прогнозирайки 65 милиона смъртни случая за 18 месеца и разруха в икономиката – и това беше програмирано само няколко седмици преди старта на действителната пандемия COVID-19. Вижте COVID-19, Сега живеем в сценария „Заключване на стъпките“, това и това.

РАСОВИТЕ БУНТОВЕ

Расовите бунтове, инициирани от движението Black Lives Matter (финансирано от Фондация „Форд“ и Фондация „Отворено общество“ на Сорос) след бруталното убийство на афроамериканеца Джордж Флойд от шайка на полицията в Минеаполис и разпространили се за нула време като пожар в повече от 160 градове – първо в САЩ, а след това и в Европа – не са свързани само с дневния ред на Дълбоката държава. Те бяха удобно отклоняване на вниманието от човешката катастрофа, останала след Covid-19. Вижте и това.

Бунтовете в Минеаполис, 29 май 2020. Photo: AFP

 

Престъпният план на Дълбоката държава за изпълнение на това, което реално стои зад Програмата на ООН 2030, е малко известната Програма ID2020. Вижте „Пандемията COVID-19: Истинската опасност е „Програма ID2020“. Тя е създадена и финансирана от гуруто на ваксините Бил Гейтс, както и от GAVI (Глобален алианс за ваксини и имунизации), асоциацията на Биг Фарма – участваща в създаването на ваксините за коронавируса и финансираща заедно с Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс (BMGF) голяма част от бюджета на Световната здравна организация (СЗО).

Голямото нулиране, както бе обявено от Клаус Шваб от Световния икономически форум, се предполага, че се прилага по Програма ID2020. Тя е повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Програма ID2020 дори е закрепена в Целите на ООН за устойчиво развитие (ЦУР), тъй като ЦУР 16.9 гласи: „до 2030 г. предоставя легална [цифрова] идентичност за всички, включително безплатна регистрация при раждане“. Това напълно се вписва в общата цел на ЦУР 16: Насърчаване на мирни и инклузивни общества за устойчиво развитие, осигуряване на достъп до правосъдие за всички и изграждане на ефективни, отговорни и инклузивни институции на всички нива.“

Следвайки официалния път на Програмата на ООН 2030 за постигане на ЦУР, „изпълняващата“ Програма ID2020 – която в момента се тества върху ученици в Бангладеш – ще предостави цифрови идентификационни номера, вероятно под формата на нано-чипове, имплантирани заедно със задължителни ваксинационни програми; ще ускори цифровизацията на парите и внедряването на 5G – което би било необходимо за качване и наблюдение на личните данни в нано-чиповете и за контрол на популацията. Програма ID2020 най-вероятно ще включва и „подпрограми“ – чрез ваксинация? – за значително намаляване на световното население. Евгениката е важен компонент в контрола на бъдещото световно население в Новия/Единен световен ред – вижте също Монумента-пътеводител* в Джорджия, мистериозно построен през 1980 г.

Каменният монумент в Джорджия, САЩ

 

Управляващият елит използва блокирането на населението като инструмент за осъществяване на тази програма. Изпълнението й естествено ще бъде изправено пред масови протести, организирани и финансирани по същите направления, както бяха и протестите на Black Lives Matter (BLM). Те може да не са мирни – а е възможно и да не се планират като мирни. Защото за да се контролира населението в САЩ и в Европа, където биха се очаквали повече граждански вълнения, е необходимо тотално милитаризиране. И това е в процес на подготовка.

В своето есе “Голямата плантация“ Джон Степлинг съобщава информация от статия в Ню Йорк Таймс

„Минимум 93 763 картечници, 180 718 касети с патрони, стотици заглушители и неизвестен брой гранатомети са предоставени на държавните и местните полицейски управления в САЩ от 2006 г. Това е в допълнение към поне 533 самолети и хеликоптери и 432 броя MRAP – бронирани превозни средства, защитени от мини и устойчиви на засада – с височина 9 фута и с оръжейни кули; и повече от 44 900 бройки оборудване за нощно виждане, редовно използвани в нощни операции в Афганистан и Ирак.“

Авторът добавя, че тази милитаризация е част от по-голяма тенденция. От края на 90-те години около 89% от полицейските управления в Съединените щати, обслужващи население от 50 000 души или повече, са имали PPU (Police Paramilitary Unit – Полицейски военизиран отряд, бел. прев.), почти двойно повече от съществуващите в средата на 80-те години. Степлинг нарича тези милитаризирани полиции Новото Гестапо.

Дори преди COVID-19 около 15% до 20% от населението в САЩ е било на или под границата на бедността. Икономическата разруха след блокирането най-малкото ще удвои този процент – и значително ще увеличи риска от граждански сътресения и сблъсъци с властите, като допълнително ще подсили мотивите за милитаризирани полицейски сили.

КИТАЙСКАТА КРИПТОВАЛУТА RMB

Никой от тези сценарии, разбира се, няма да бъде представен на публиката на Световния икономически форум в Давос през януари 2021 г. Това са решения, взети при затворени врати от ключовите участници на Дълбоката държава. Този грандиозен план за Голямо нулиране обаче не трябва да се случи. Поне половината от световното население и някои от най-мощните в икономическо и военно отношение държави – като Китай и Русия – са против него. „Нулиране“ може би да, но не в тези условия, посочени от Запада. Всъщност в Китай вече се случва известно нулиране, свързано с въвеждането от Народната банка на Китай на нова криптовалута, базирана на блокчейн – криптовалута RMB или юан. Това е не просто твърда валута, основана на солидна икономика, но е обезпечена и със злато.

Докато президентът Тръмп продължава да обвинява Китай за нелоялна търговия, за погрешно управление на пандемията, за кражба на права на собственост и заявява, че Китай зависи от САЩ и че САЩ ще прекъснат търговските си връзки с Китай или напълно ще прекъснат всякакви връзки, Китай приема това говорене на Тръмп като блъф и тихо се преориентира към страните от АСЕАН (Асоциация на страните от Югоизточна Азия) плюс Япония (да, Япония!) и Южна Корея, с които търговията вече е около 15% от цялата търговия на Китай и се очаква да се удвои през следващите пет години.

Доналд Тръмп и Си Дзипин в Пекин, ноември 2017. Photo: Getty Images

 

Въпреки блокирането на икономиката и прекъсването на търговията, общият износ на Китай се възстанови с 3.2% увеличение през април (спрямо април 2019 г.). Това общо постижение в износа на Китай обаче беше придружено от драматичен спад в търговията между САЩ и Китай. Китайският износ за САЩ е намалял със 7,9% през април (спрямо април 2019 г.)   

Ясно е, че по-голямата част от индустрията в САЩ не би могла да оцелее без китайските вериги за доставки. Зависимостта на Запада от китайските доставки на медицински продукти е особено голяма. Да не говорим за китайската зависимост от американските потребители. През 2019 г. общото потребление в САЩ, около 70% от БВП, възлиза на 13,3 трилиона долара, от които голямо количество се внася директно от Китай или зависи от съставки, произведени в Китай.

Босовете от Световния икономически форум са изправени пред истинска дилема. Планът им зависи много от господството на долара, което ще продължи да им осигурява налагането на санкции и конфискуването на активи от онези страни, които се противопоставят на управлението на САЩ; хегемонията на долара прави възможно и налагането на компонентите по схемата на Голямото нулиране, както беше описано по-горе.

В момента доларът представлява фиатни пари, дългови пари, създадени „от въздуха“. Той няма никакво обезпечение. Следователно стойността му като резервна валута все повече намалява, особено по отношение на новата криптовалута от Китай. За да се конкурира с китайския юан, правителството на САЩ ще трябва да преосмисли своята парична схема Понци, като се дистанцира от Закона за федералния резерв от 1913 г. и започне да отпечатва пари на базата на  собствената си американска икономика – и евентуално подплатени със злато пари (криптовалути), а не фиатни FED-пари, както е днес. Това би означавало прекъсване на връзките (които са на повече от 100 години) с Федералния резерв (FED), собственост на клана Rothschild и Co., и създаване на реална централна банка, собственост на хората. Не е невъзможно, но е твърде невероятно. Два Звяра могат да се сблъскат, тъй като световната власт е заложена на карта.

Междувременно Китай, с неговата философия за безкрайно създаване, ще продължи да прогресира неудържимо с плана си за гигантско социално-икономическо развитие през 21-ви век, ще разгръща инициативата си Един пояс, един път, свързваща частите на света с инфраструктура за сухопътен и морски транспорт; ще развива съвместни изследвания и индустриални проекти, културен обмен – и не на последно място, международна търговия на принципа „печалба-печалба“ с равенство за всички партньори – към многополюсен свят, към свят с общо бъдеще за човечеството.

Днес вече повече от 120 страни са свързани с глобалната инициатива за развитие Един пояс, един път (Belt and Road Initiative BRI) – и полето е широко отворено, за да се присъединят и други – и да се противопоставят, демаскират и изключат от Голямото нулиране на Запада.

Превод: Христина Христова / Memoria de futuro

Източник: Global Research

Бележки:

*Монументът-пътеводител е издигнат от анонимна група през 1980 г. в щата Джорджия, САЩ. Той съдържа 10 напътствия към идващите поколения, написани са на осем езици, като напомнят Десетте божи заповеди от Стария завет. Посланието е следното:

 1. Поддържай човечеството под 500 милиона и във вечен баланс с природата.
  2. Ръководи възпроизвеждането мъдро. Подобрявай видовете и разнообразието.
  3. Обедини човечеството с  нов общ език.
  4. Управление на страстите – вяра, традиция и всичко, което е временно.
  5. Защита на хората и нациите чрез справедливи закони и опростени съдилища.
  6. Нека всички нации  да разрешават вътрешните си спорове в един световен съд.
  7. Избягване на  дребни закони и безполезни служители.
  8. Баланс между личните права и социалните задължения.
  9. Награждавай истината, красотата, любовта. Търси хармония с безкрая.
  10. Не бъди  рак за земята. Оставете място за природата.

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено на доброволен принцип и чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да поддържаме активна дейност, можете да ни подкрепите чрез формата по-долу или да се свържете с нас на moc.g1718260144bairo1718260144mem@t1718260144catno1718260144c1718260144.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Питър Кьониг

Питър Кьониг

Питър Кьониг е американски икономист и геополитически анализатор. Работи над 30 години като високопоставен служител на Световната банка и Световната здравна организация (СЗО) с мисии по целия свят в областта на околната среда и водите. Кьониг е научен сътрудник към Центъра за изследвания на глобализацията (Монреал, Канада). Изнася лекции в университети в САЩ, Европа и Южна Америка. Автор на множество геополитически анализи в различни международни издания.

 1. 467 54 каза:

  Това е общо взето, да. С така наречената пандемия. Но никога няма да го чуете „официално“ в любимите ви вечерни новини. Там ще слушате само и единствено за заразени, болни, умрели, новата нормалност, извънредни мерки, маски, ограничения, втора, трета, пета вълна, ваксини и т. н., до припадък. Всъщност до отровната ваксина и паспорта на нейна основа.

 2. Warrezz каза:

  Хахаха. Тия хора дето вярват на тия глупости, явно са на тежка дрога. Препоръчвам да се обърнат към добър психиатър и да си пият хапчетата редовно.

  • Мери каза:

   С ограничен капацитет сте, явно имате дефецит на мозъчен материал, простено ви е….

  • Павел петров каза:

   За съжаление ти имаш нужда от образование и психиатър….това е истината,един ден докато я видиш ще е късно

  • Маноловче каза:

   Ми то и ти си за очен по тая логика….

  • ддд каза:

   Прост си като гъба.
   Най трудно е да покажеш на сляп човек
   и да говориш на глух човек.
   Мислиш че нещата станали преди 20 30 40 години са еи така…
   Всичко се решава без знанието на голяма част от хората.
   този 0.0001% вътрти и парите и съдбите.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни