Има ли народ зад Президента?

За да не бъде отново освиркана (или не дай боже нещо повече), властта се опита да отмени честванията на Националния празник 3 март на връх Шипка, уповавайки се на сезонния грип и коронавируса. Твърде малоумно действие и съшито с бели конци, като се има предвид, че не е обявена грипна епидемия. Тоест да пътуваме с градски транспорт, учениците да ходят на училище (министърът на образованието изрично заяви по БНТ, че няма да бъдат отменени никакви училищни чествания), да се събираме на всякакви събития на закрито, да празнуваме в София с министър Каракачанов  – това не е опасно. Но видиш ли, честването под открито небе на ветровития връх Шипка е опасно, за да не хване властта коронавирус. Защото е явно, че от вируса (дали от него?) се страхува само властта, тъй като „достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен и въведените временни промени на движението в района остават в сила“.

Да се смееш ли, да плачеш ли.

Отвсякъде е видно, че никой не мисли за народонаселението, което е свободно да ходи на Шипка и да се заразява на воля с коронавирус.

И че ги е страх не от вируса, а от повторението на 19 февруари пред паметника на Апостола, когато властта беше освиркана, а президентът – аплодиран. Караячнева сама си го призна пред медиите.

Няколко минути след безумната отмяна на официалната ритуална част от честванията на връх Шипка, от пресцентъра на президента Радев съобщиха, че въпреки препоръката на т.нар. кризисен щаб, държавният глава ще присъства там и ще произнесе приветствие. Всъщност му направиха услуга. Излагацията на властта е пълна, а действията й – невменяеми и неадекватни.

И те самите ще го разберат, но по трудния начин и при едно условие –

ако има народ зад президента.

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Ралчева каза:

  Подкрепям и поздравявам!

 2. димитър каза:

  не, има болшевишка-антихристиянска партия, наречена БСП, това има!

 3. инж Цв. Владова каза:

  Има ПРЕЗИДЕНТ, който стой достойно пред народа си. Във фейсбук е пълно с групи, които го подкрепят. Не моме да се отрече подкрепата и на Министър предсседателя, които не умее да понася никаква криитика. Да наречеш президента злобна свекърва е грозно, смешно о неприемливо. Така се показа МЪЖ пред мисирките, които нарекоха речта на президента скандал. А смирението е уважение и към себе си, а мълчанието- злато.

 4. Дич0 Чумов каза:

  Какъвто Народът-такъв и Президентът! Заглавието би могло да е „Има ли пред народа Президент?“ Народни говорители колкото искаш!

 5. ъаъа каза:

  „Чумов, какъв е Премиера Боко-Тъпото? Отговори ако можеш ?

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни