Откаченият феминизъм срещу Женската красота

ФИФА днес шокиращо нареди на международните телевизионни канали да не насочват камерите си към красиви жени по време на футболни мачове и да не показват в близък план привлекателни представителки на нежния пол, защото това било сексизъм.

Пардон, говорех за бившия „нежен“ пол, който извратените крайни джендър-откачалки от няколко десетилетия се опитват да трансформират в нещо трето, нещо по-мъжествено и максимално еманципирано. А от днес това трето нещо, което се превръща в абсолютен идеал и норма на Западния свят, трябва да е не само по-малко женствено, но и колкото се може по-грозно. В това трето нещо попадат и представителите на бившия силен пол, който омеква пред очите ни не само преносно, но и съвсем буквално.

Не се възмущавайте от директния език на текста, защото цялата тази простотия мина всички граници. Световните правителства и задкулисните им социални инженери посегнаха отдавна на женствеността и на мъжеството на западния човек, но това не им беше достатъчно, затова посягат и на красотата – на тази почти мистична естетическа категория, която от памтивека вдъхновява и тласка мъжете и жените в изконния им копнеж един към друг. Превърнаха красивата страст и любовта между мъжа и жената в долнопробно порно, в някакъв абсурден миш-маш от получовешки същества; порно, в което патологията и извратеността тържествуват като обществена норма.

Не трябвало да се показват красиви жени! Ами да, ако може, моля ви се, мъжете да забравят своя хилядолетен цивилизационен идеал, за да бъдат все по-малко мъжествени в своя умиращ патриархален свят и да сдадат тотално властта на безполовите получовеци и получовечки, в които крайният и болен феминизъм превръща Хомо Сапиенс.

Много, много скоро, повярвайте ми, ще пренапишат и Омир, не само Астрид Линдгрен и нейната книга „Пипи дългото чорапче“ – това беше само началото. Та тази Троянска война, описана в „Илиада“ –  това е абсолютен сексизъм! Цяла война избухва заради красотата на една жена! Възмутително, нали?! Бъдете сигурни, че хубавата Елена много скоро ще бъде обявена за недопустим сексистки модел, който трябва да бъде изхвърлен от цивилизационната ни памет, за да забрави човечеството що е красота.

Какво ви става, мъже?!

Вземете се най-после в ръце.

Пълни с тестостерон мургави екземпляри нахлуват в полудялата и неадекватна Европа, следвайки плана за етническа и цивилизационна подмяна на населението на Стария континент. Те не разбират от сексизъм. Те разбират само това, че вие сте твърде омекнали, че сте се дали без бой на един болен, краен, преминал всякакви нормални граници феминизъм, който руши и самоубива нашата цивилизация. Целият останал свят ни се смее! И ще се възползва от нашата лудост, защото просто така става в историята.

Какво ви става, жени?!

Откровено считам, че по-голямата част от вината е ваша. Забравихте своята красива и дълбока женска природа, превръщайки се в объркани и преуморени от амбиция същества, неспособни да съхранят в себе си свещените и вечни категории като майчинство, нежност, красота, страст, вдъхновение.

Забравихте, че Жената не е Мечът, а Ножницата, в която умира и възкръсва Логосът на Мъжа.

Забравихте, че това, което ни прави жени, е износването на Живота в утробата ни. Всичко друго води до това или е след това. Всичко.

Имам чувството, че и мъжете, и жените забравиха всичко.

Ето ви една картинка, докато не е забранена. Не е селфи, преглътнете го. Там не сте вие и не можете да бъдете, защото това се нарича Идеал и скоро официално ще бъде забранен.

Вместо него ще ви налагат и налагат едни нови получовеци, докато забравите кои сте.

А онези с тестостерона идват, за да заемат местата ви.

Бъдете сигурни.

Повече от мен по темата – без емоции и с аргументи – вижте тук.

 

Приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да бъдете дарители, можете да ни подкрепите ТУК по БАНКОВ ПЪТ или чрез PayPal.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Христина Христова

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични и публицистични текстове. Работила е като учител по литература, ръководител на младежко театрално студио, държавен експерт и началник отдел в Министерството на образованието и науката, началник отдел „Култура“ в общинска администрация. Интересите й са в областта на антропологията, геополитиката, религията. Понастоящем ръководи агенция за специални събития и е Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

 1. Dey каза:

  Привет,

  случайно попаднах на материалът ви и проявих любопитство поради наложените от ФИФА рестрикции. Не успях да открия детайлни подробности около решението на въпросната организация, но пък попаднах на един куп емоциоанални откровения, които може би изразяват личната ви позиция по теми, които бих искал да дискутирам. Разбира се във формата на един цивилизован дебат.

  До колкото разбирам във въпросното решение вие виждате едно провокиране на мъжкия пол да избягва женския такъв. На мнение сте, че върлува „план“, който цели мъже от дадено общество/общества да бъдат подменени от други такива, като първите бъдат стимулирани да не харесват жени. Като всичко това по някакъв начин води до контрол над масите. Това е впечатлението, с което останах след прочитане на материала, така че моля да бъда поправен и съответно да се разясни ако не е така.
  Освен че отваряте темата за „меките китки“, разглеждате и понятието красота, в частност женската красота и говорите за хубавата Елена.
  Конкретно за нашето общество, оставам с впечатление, че защитавате позиция, която твърди че има външно влияние, целящо да засили броят на „меките китки“ у нас.

  Меки китки е имало винаги. И по време на режима. Вероятно и по царско време. Вероятно и по време на робството. Вероятно и по време на Златния Век. Има такива хора просто. Да се преструваме, че ги няма и да не говорим за това е все едно да знаете, че съпругът ви ви изневерява два пъти седмично и да се преструвате, че това не се случва. Еми случва се. Има ги. И ако това е някакъв проблем за обществото, то като всеки друг проблем трябва да се повдигне. Да се дискутира цивилизовано и да се стигне до консенсус.
  Също така не съм много сигурен дали е правилно така лековато да се подхвърля думичката „джендър“ пред родната ни публика. Лично аз съм на мнение, че абсурдното понятие „трети пол“ и думичката „джендър“ се вклиниха толкова здраво в съзнанието на средно статистическия българин благодарение на бездарни журналисти и псевдо експерти с трибуна.
  Всъщност ние сме едно незряло общество, което не си е извървяло пътя. Нямаме дума за понятието gender.. просто нямаме. Никога не сме говорили на темата „меки китки“ и за това никога не се е налагало да имаме. Ако не искаме да говорим, спокойно можем да си продължим без да си измислим такава думичка. Но това означава, че вие знаете че мъжът ви изневерява по два пъти на седмица и продължавате да си живеете все едно това не се случва. Предполагам не искате това. Искате да говорите. Ами говорете. И ще ни трябва такава думичка. И ще е хубаво, експертни хора с висока трибуна да го обяснят добре. Цивилизовано. Да си намерим думичка. Знаете ли, ако искам да се обърна към вас с госпожа, а вие не сте госпожа, вероятно бихте ми се обидила. Ако се обърна към вас с госпожица, а вие сте госпожа, вероятно пак ще реагирате негативно. В някои общества си имат официално обръщение, с което обединяват двете обръщения, така че да няма обидени. Ние нямаме. Ето ви още един пример, в който ние като общество трябва да си измислим думичка. И в това няма нищо лошо. Ако не говорим, просто ще се преструваме. Аз не обичам да го правя, предполагам и вие. А и то не е в това смисъла, до колкото си мисля поне.

  Относно женската красота, останах с впечатление, че я разгледахте само от страната и на чиста красота. Като понятие (красота) което е най-висшия идеал на мъжа от как свят светува. Т.е. пропускате да разгледате красотата в качеството й на съблазън. Съблазън която има преди всичко деструктивна дейност. Примерът с хубавата Елена, до някъде защитава предположението за деструкция.. Лично аз виждам любовта като най-висш идеал. Женската красота погледната като съблазън е по-скоро негатив за дадено общество, от колкото да е висш идеал. Лично мнение.
  Не съм особено съгласен с твърдението ви че едва ли не нацията ни става „мека“ и не се цени женската красота. Всъщност тук съвсем не съм съгласен. Дори напротив. Женската красота се цени. Цени се в такива измерения, че чак се продава. Огледайте се! Крайно занижени ценностни системи у дамите. Цел номер едно е да са красиви. Тук отварям една скоба. Понятието красота се трансформира в различни разбирания. Най-често разбирането за красота се налага. Мода, тренд. Мисля си че към днешна дата разбиранията ни за женска красота са доста по-различни да речем в сравнение с разбиранията ни за женска красота само че преди сто години. Да се върнем пак на днешната жена – такава каквато аз поне я виждам. Висшия идеал който преследва жената е красота. Не преследва висок морал и ценностна система. Преследва преди всичко красота. Защото знае че красотата продава. И като казвам продава имам предвид всички аспекти – от това да си намери партньор (което е прекрасно), до това да придобива все повече блага и ползи (под различни форми разбира се). Ще ви дам един пример. Ако преди 25 години думата „изкушение“ можеше да се опише в снимка с кутия швейцарски шоколадови бонбони и изпотена бутилка шампанско до тях, то днес ще ви е нужна поне една дама на снимката. С хубави форми, кожа, коса, пропорции. Красива жена. Женската красота има способността да съблазнява. Всъщност, точно защото понятието съществува в реалността имаме и такава дума. Не съм много сигурен дали е редно да бягаме и от тази тема като общество. Защото точно в този момент на много жени мъжете им изневеряват именно поради този висш идеал който преследват – женската красота. Искаме ли като общество да се борим с това. Искаме ли като общество да си определим друг най-висш идеал – например семейството. Ако агресивното афиширане на женска красота леко се намали.. да речем спрем да даваме трибуна на красиви жени които по никакъв начин не допринасят за повишаване на благосъстоянието на висшия ни идеал, който определихме че е – семейството, дали няма да е по-добре? Давам ви пример: защо в родния информационен обмен постоянно има заглавия за манекенка с футболист. Кой с коя спал. От коя имал дете. Пък с кой бил съотборник. И тези теми навлизат в публицистични предавания. В новини. Защо? Защото красотата продава! Не е заради скандалът! Ако беше заради скандалът, защо не говорят за скандал между нетолкова добре изглеждащи хора. Нужно е да е красива жената. По какъв начин влияе това на отделни сегменти от обществото? По какъв начин влияе на семейството? Аз твърдя – по деструктивен, като говоря в общия случай. И ако продължа примера си – няма ли да е по-добре за обществото ни като цяло, ако не се дава трибуна на тези глупости. Мисля си че е редно да започнем да обръщаме внимание и на по-стойностни неща. По-стойностни неща да владеят информационния обмен. В противен случай, доста занижаваме нивото като общество. Отново лично мнение.
  Та, следвайки този пример, може да разгледаме и решението на ФИФА по този начин. Просто да гледаме футбол. Ако някой е зажаднял толкова много да гледа красиви жени на екрана – има предавания, канали.. нека не търсим под вола теле. Дори и наистина това решение да звучи някак странно. Не е нужно да си подкрепяме конспиративните теории с него.

  Световната купа е на кантар. Да й се насладим и да продължаваме напред със съществените неща.

  • Георги каза:

   Здравейте, уважаеми Dey. Напълно съм съгласен с тезата Ви, че преследването на красотата на всяка цена е пагубно за семейството, а от там и за обществото.
   Но ми е много трудно да си представя ФИФА като организация, деистваща с цел да подобри общественото здраве. Особено в България.
   По-скоро съм склонен да я мисля като организация, целяща популяризацията на футбола на всяка цена. Може би ще се съгласите, че футболът, резнообразен с гледки на красиви жени, е много по-привлекателен от футбола без тях :)
   Горното ме навежда на мисълта, че някой могъщ е ПОДСКАЗАЛ на ФИФА едно подобно решение.
   А аз не знам някой от тях, който се е загрижил за добруването на семейството или обществото. Всъщност от десетилетия на Запад с всички сили се работи в диаметрално противоположната посока… Уви!

 2. ЕЛЕНА каза:

  Проблемът въобще не е в женската красота или мъжката сила, а в постепенното превземане на планетата от вносни безполови агресори.

  • Dey каза:

   Здравейте Елена,

   Извинете за любопитството ми, но много държа да разбера какво имате предвид под понятието „вносни безполови агресори“
   Благодаря предварително

   • Елена каза:

    Съзнавам, че това, което ще напиша ще предизвика вой и агресивност към мен и мислещите като мен, но е крайно време да се обсъди публично възможността добре организираният пренос от Африка към Европа на лица без документи за произход и гражданство и без ясна национална или поне племенна идентичност да е прикритие за нелегално проникване на индивиди от неземен произход с неясен биологичен или биотехнологичен полов статус. Ако тази теза, която се споделя от все повече специалисти се окаже вярна, то начинът по-който тези персони се промъкват под прикритие на бежанци и имигранти, говори за наличие на завоевателни намерения.

    • Dey каза:

     Аз лично по никакъв начин не споделям тази теза. Не мога да се съглася, че има наличие на организиран поток от хора от чужди континенти към Европа с цел завладяване. Бих изслушал вашите аргументи в подкрепа на тази теза, защото след като вярвате в нея би трябвало да имате аргументи които да я подкрепят. Също казвате че има все повече специалисти които я подкрепят.. ако може да споделите едно две имена би било чудесно.

     • Иван каза:

      А на какво ти прилича друго, уважаеми, това брутално и масово преселение на всякакви арабско-африкански отрепки, които щом стигнат до заветната Европа, стават още по-брутални и жестоки към европейците-християни ? Ти не си ли чувал за масовите изнасилвания, газене с камиони, взривове…Избиха сума ти европейци, деца. Но явно за теб това не е проблем. Скоро проблемът лично ще дойде до соросоидната ти глава, и тогава вече ще видиш реалността, в която живеят европейците. Да не мислиш, че ще се спасиш или близките ти ще се спасят от тези престъпници. Не бил съгласен, че имало организиран поток на маймуни и примати към Европа…Просто нямаш връзка с кораба-майка. Неграмотните Ахмет и Исмаил сами са се сетили да тръгнат насам, с бая пари и скъпи телефони, а са си забравили документите за самоличност…Ти, като тръгваш да пътуваш само телефона си ли взимаш, а паспорта си го забравяш. Но заради такова толерастко „мислене“, скоро ще се дупим по 100 пъти на ден из джамиите, ажените ще бъдат третирани като неодушевени предмети. Само се чудя такива „слепци“ и глуповати оптимисти, къде ще идете да живеете и да си харчите парите. Що пари се излапаха от толерасти-соросоиди, чудя им се на алчните задници…Да не мислиш за децата си, какъв живот, какъв свят им оставаш…

 3. Стенли каза:

  Хубава статия…..и не по малко добър коментар (на Dey). Поздравления. Мисля че, статията не изключва убежденията в коментара. Просто не стига до там в изложението на съжденията си, а засяга само част от него. Още веднъж – Браво!

 4. Лакотавакан каза:

  А бе, браво на всички…особено на тези с вносните имена. Но едно е сигурно – хич, ама хич не сте разбрали за какво пише Христова. Чакай пак да напиша за бавно…хм…четящите – хич, ама хич не сте разбрали за какво пише Христова. Дали да не потретя…. май няма смисъл.
  Разбра ли ме някой изобщо?!!!

  • Dey каза:

   Здравей,

   Днес съм в настроение да отговарям. Та директно на въпроса ти – не, лично аз не те разбирам какво имаш предвид. Може би ако обясниш по-добре ще разбера.

  • Иван каза:

   Соросоидните празни кратуни нямат толкоз акъл да разберат тази високо интелигентна жена, която буквално крещи за случващото се пред очите ни, в Европа…За някои явно всичко е само пари. Авторката е човек със здрава ценностна система, затова и всички като нея я разбираме прекрасно !!!

 5. k каза:

  da, syvsem razbrah za kakvo pishe avtorkata..a na dey mnogo mu zdrave za povyrhnostnija komentar..i da zaminava tam kydeto mu epatrona.

 6. k каза:

  aaa zabravih- ot edna krasiva zena otgledala 2 detsa..

  • Dey каза:

   Като ви чета коментарите (два сте пуснала, за да наблегнете че сте красива), дълбоко се съмнявам че изобщо сте разбрала нещо.. нито от публикацията на Христова, нито от моя коментар, който се явява критика към въпросния материал. Лично аз съм доста разочарован, че авторката не пожела да влезе в дискусия под коментара ми. Благодаря за пожеланията ви за здраве и имайте хубав ден.

   • Иван каза:

    Да се „дискутира“ с човек, с подобно изкривено „мислене“, си е чиста загуба на време. Авторката е нива над такива като теб. Имам предвид, и интелектуално, и като манталитет и възпитание…Може ли да се занимава с всеки, да не е селска махленка…

    • Dey каза:

     В нито един от коментарите си не се аргументирате. В нито един! Давате оценка на мисленето ми, но на база на какво я давате тази оценка? След като мисленето ми е изкривено, обосновете се кое е „неизкривеното“ мислене което човек трябва да следва. „Авторката е нива над такива като теб. Имам предвид, и интелектуално, и като манталитет и възпитание“ – това тук наистина ме разсмя. Не мога да не попитам, как определихте възпитанието ми и успяхте да го съпоставите с възпитанието на друг?

     • Бай Гоцо каза:

      Много лесно се разбира възпитанието ви и образованието ви. Да видимо се изразявате добре и учтиво, но ценностната ви система е очевидно сбъркана. Това говори за ниско възпитание и образование. Толерастията не е върхът на възпитанието и образованието. Тя е върхът на маниполацията и зомбирането. Вие сте вреден за обществото си. Ако въобще се смятате за част от общество. Или вероятно действате в тила на врага :) а сте от обществото на маниполаторите.

 7. Христо каза:

  Докато се борим със следствията, а не потърсим причините , няма да можем да си решим проблемите. Намирам за чудно и невероятно, че толкова умни мъже и жени , пишещи, издаващи книги публицисти и т.н. не виждат основата и фундамента на нашите проблеми, на тези жизнено важни за оцеляването на културната и национална идентичност. Оговорете си на въпросите, те не са толкова сложни, някой само искат да изглеждат такива. Защо например се появява феминизацията и се развива, в този си вид. Да , човешките права на жените, правото на гласуване и въобще всякакви права равни на тези на мъжете – кой съвременен човек би бил против. Стигаме и до „но“, кой има сметка, в крайна сметка от тази феминизация. Когато на пазара на труда се появят нови феминизирани предлагащи своята работна сила, какво се случва с цената на работната сила, Да отговорихте си и на въпроса , кой, коя група от обществото има сметка от това.
  Да вземем въпроса с нахлуването на нашествениците, пълни с тестостерон. Когато през миналите векове са били нужни нови пазари, нови суровинни източници, други по евтини работници / слуги и т.н. са се водели войни, извършвани са инвазии на нови територии, които са били превръщани в / всички са учили това/ колонии. Но днес, при относително разпределения териториален свят, при сдържащата сила на атома, войни е трудно да се водят. Тогава е нужно да се намери друго решение, което да реши проблема. Другото решение е неолиберализма. Вместо да водиш скъпи войни , за да намериш по евтини суровини и по евтини работници, е нужно да приемаш всякакви хора, които да кажат утре – да ще работя за по малко. Да разширяваш непрекъснато съюза в който членуваш, за да могат твоите стоки да отидат без мита в нещастната държавица, обезкръвила се от младите си хора емигрирали за да се спасят.
  Да – основата на разсъжденията ми е идеологическа и какво от това, ако обяснява правилно нещата и може да реши проблема, стига да искаш.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни