Ще се насочи ли следващата революция към медиите и журналистите като част от покварата?

il_tumulto_dei_ciompi

Въстанието на чомпите (Флоренция, 1378), худ. Джузепе-Лоренцо Гатери (1829-1884)

 

Бях на опашка в магазин за телефони и две жени пред мен говореха за медиите и за това колко безчестни са станали журналистите. Интересното беше, че едната жена не харесваше Тръмп, но беше започнала да го харесва именно заради това, че медиите са станали толкова негативни. Другата жена беше поддръжник на Тръмп и просто слушайки ги, се замислих колко откровено отблъскваща е станала днес журналистиката.

Скорошно проучване на Харвард, публикувано на 18 май 2017 г., разкрива, че много американци започват да говорят открито колко корумпирана е станала пресата. Отразяването на Тръмп от медиите постигна нов исторически рекорд по негативност. Проучването на Харвард отбелязва, че първите дни след встъпване в длъжност на президента Тръмп са подложени на почти повсеместно негативно отразяване в новините, което потвърждава онова, от което самият той се оплаква. Докладът отчита, че президентстването на Тръмп „поставя нов стандарт за неблагоприятно медийно отразяване на президента“. Аз лично доста съм изследвал политико-икономическата история, четейки коментари назад във времето, за да се опитам да проумея мисловния процес и неговото развитие. Никъде не съм срещал подобна поквара в медиите на мейнстрийма в цялата история на Съединените щати. Това граничи с изопачената комунистическа пропаганда от времето на Студената война – новата Американска „Правда“. (вестник „Правда“ е издаван от Комунистическата партия на Съветския Съюз – бел.прев.)

harvard-study-on-press

Крайните анти-Тръмп пристрастия, обхванали медиите на мейнстрийма, са на рекордни нива. Човек би си помислил, че хората в медиите ще се засрамят от себе си. Не, те не се срамуват. Те се носят като пуяци, а рейтингът им вече пада под 30%. Защо са толкова корумпирани? Какво извличат от това?

Американските официални медии са просто извън контрол. Харвардското проучване установи, че CNN, CBS и NBC са произвели над 90% негативно отразяване по време на първите 100 дни на Тръмп, следвани от The New York Times – 87% и The Washington Post – 83%. Само Fox News предлага почти балансирано отразяване с 52% негативно отношение, а Fox принципно се очакваше да бъде про-Тръмп, като с това увеличи зрителската си аудитория.

Основният казус, с който те взривяваха водещите си заглавия, беше този, че президентът Тръмп споделя разузнавателна информация с руски официални лица, които посещават Белия дом. Съобщено бе, че разкритията включват информация, според която Ислямска държава е разработила начин да маскира бомби вътре в лаптопите, които могат да преминат неоткрити през скрининга на летищата. Като се връщах от Хонг Конг, те извадиха преносимите ми компютри от багажа и ги изпратиха на вторичен скрининг, където ги тестваха за експлозивни вещества. Открито ми заявиха, че вече трябва да проверяват всеки лаптоп. Това беше толкова раздута история, внушаваща, че Тръмп разкрива национални тайни – при положение, че службите на летището ми казаха „съжаляваме, но вече трябва да проверяваме всеки лаптоп“. Момичетата от офиса ми се върнаха в Щатите, минавайки през Близкия изток. Техните лаптопи също бяха проверени.

washpost-trump-share-info-1001x1024

The Washington Post смело и открито публикува тази строго „секретна“ информация, която беше изтекла към тях от онези, които в момента извършват явна Измяна от вътрешността на разузнавателната общност. Това, в което те обвиняват Тръмп, на практика го обявяват на целия свят – докато той бил предал информация на руснаците, които всъщност са на наша страна в тази война срещу Ислямска държава. И така, кой е ПРЕДАТЕЛЯТ? Тръмп или доносниците и журналистите от The Washington Post, които не могат да намерят достатъчно негативни истории за Тръмп, за да ги залепват на първа страница всеки ден?

Ами в добрите стари времена, както се казва, когато хората се надигаха в революция, те преследваха тези в правителството или банкерите. Във Флоренция през 14-ти век хората нахлуват в дворците на банкерите и ги изгарят до основи. Шекспир пише за една революция през 15 век, за която разказва в “Хенри VI”, Част 2, Действие 4, Сцена 2: „Първото нещо, което правим, е да убием всички [кралски] адвокати [съдебни изпълнители]“. Този път те могат да включат и журналистите, които изглежда са част от заговора срещу хората по същия начин, ако не и още повече.

Превод: Христина Христова / Memoria de futuro

Източник: Armstrong Economics

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако тази статия и нашият проект са полезни за вас и желаете да бъдете дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Мартин Армстронг

Мартин Армстронг

Мартин Армстронг е един от най-добрите икономически анализатори в света, наричан „Американският Нострадамус“. Бивш председател на Принстън Економикс Интернешънъл. Известен е със своите финансови и икономически прогнози, които в голяма степен се сбъдват и са базирани на развития от него Модел на икономическото доверие (Economic Confidence Model), както и на разработения от него т. нар. „Pi-Code“, който много експерти считат за „световна формула“. Тя показва как се развива световната икономика и разкрива нейните вечни приливи и отливи.

 1. Джеймс Comey е отровна змия от най-висш ранг обитател на дълбоките води във Блатото каза:

  Джеймс Comey е отровна змия на най-висшо ниво … дълбоките води Блато обитател на който е високо платен умишлено да осигури покритие за корупция на високо ниво от Клинтън и Обама. Той е бил в центъра на опитите да унищожи Тръмп кампанията. Той е толкова мръсен, тъй като той идват в DC имаше най-високо ниво на покритие (ФБР) и е дълбоко в опитите да се елиминира Тръмп трябваше да се движи трудно, гъвкаво, бързо и точно в подходящото време, без да ухапан от змията или довършен от други блатни обитатели.

  Comey е“прикритие“ за Клинтън в тяхната невероятна сила и богатство след напускане на длъжността чрез помилване на милиардер перач на пари, търговец на оръжие и престъпник. Comey е ключов елемент в това как Клинтън е нараснали тяхната корупциона игра и са спечелили невероятно богатство чрез фондация им след напускане на Белия дом. А огромна част от схемата е давал на Marc Rich безплатен пропуск, (когато той е трябвало да прекара живота в затвора), и това е, което Comey покри за Клинтън създаде Comey да бъде част от машината корупцията, което го прави мощен и богат.

  Забележете как президентът уволнен Comey който беше на 3000 мили от кабинета си, Comey не е имал представа, той е бил поразен , че всичките му файлове, компютри, и всичко в кабинета си бяха заловени от шефа си от Министерството на правосъдието.

  http://beforeitsnews.com/politics/2017/05/comey-busted-how-trump-cut-off-the-snakes-head-2911810.html

 2. Drain the Deep State Swamp каза:

  Сноудън каза ,че Deep State е реален, и в това няма никакво съмнение. Дори и Маккейн се оплака от президент Тръмп ,че е заплаха за техния нов световен ред. Това не е обект на конспирация-това е реално и това е заплаха за нашата република. Тръмп може да е последният ни шанс шанс за източване на
  Drain the Deep State Swamp

  http://grrrgraphics.com/cartoonblog/drain-the-deep-state-swamp

 3. Без име :-) каза:

  Самия Мартин Армстрон е изпитал на собствения си гръб „джустицията“ на сащиянската федерална корпорация. Спомням си как приятелите и поддръжниците му публикуваха прогнозите му за кризата през 2007-8а от МСЦ НюЙорк. Там той лежи 11 години, част от които със „смъртници“. Така, че Мартин знае де зимуват раците, гледайте филма му Оракула ;-).

  https://www.youtube.com/watch?v=ARBduyoXsP4

  Разбира се бих ви препоръчал книгата му за бум-бъст цикъла, подобно на Мъри Ротбард, за Великата Депресия но според мен Ротбард ще ви е достатъчен :-).

  СЛЕДВАЙ ПАРИТЕ.

  П.П. За бившия вече шеф на ФБР – гледайте сериала Милиарди :-))). Още повече той е работил за Логхийд-Мартин на мнооого висока позиция ;-))))))))).

 4. Без име :-) каза:

  „Ами в добрите стари времена, както се казва, когато хората се надигаха в революция, те преследваха тези в правителството или банкерите. Във Флоренция през 14-ти век хората нахлуват в дворците на банкерите и ги изгарят до основи. Шекспир пише за една революция през 15 век, за която разказва в “Хенри VI”, Част 2, Действие 4, Сцена 2: „Първото нещо, което правим, е да убием всички [кралски] адвокати [съдебни изпълнители]“. Този път те могат да включат и журналистите, които изглежда са част от заговора срещу хората по същия начин, ако не и още повече.“ – горе долу това са трите огнища на разпостранение на социалния „рак“ – метастазите ще стават все повече аке не се вземат мерки навреме. Финансовия Рак идва от най-голямото огнище – Европейската Централна Банка, оглавена от ученик на „вампирския“ финансов взвод на Голдман Сакс – Марио Драги :-))).

  Но вижте например поведението на „журналистите“ сега по повод „атентатите“ в Лондон и се запитайте, кой печели от такива „атентати“ и защо пресата не разследва това.

  Много удобен атентат – седмица преди изборите :-))) !!!

  Как се „зомбират“ атентатори е далеч по-интригуваща тема ;-))). Чип в интервюто, което ви дадох, с Тед Гъндерсон разказва за „вуду“ дрогата :-), използвана от ЦРУ масово при операциите им в Латинска Америка :-))). Верочтно продукт на МКУлтра ;-). За производството и е нужен материал от маковите полета :-))). Вие дори не знаете колко много не знаете :-).

  https://www.youtube.com/watch?v=wuEKPfdktCE&index=7&list=PL1PP_OaYvIQUyjJmUx794F2-TwgGaMDmq

  • От Лондон каза:

   Здравейте, по повод атентатите в Лондон искам да кажа, че този на Лондон Бридж си беше жива постановка на службите. Пиша като очевидец. Имам чувството, че бяха разиграли някаква сцена от екшън филм с участието на актьори. Минахме точно от там с такси, и всичко беше отцепено още преди атентата. Заобиколихме и след около 10 мин заявиха сирените уж отиват сега на инцидента. А след 3мин по фейсбук ни дойде съобщение, че на Лондон Бридж има атентат и да отбележим, че сме оцеляли да се успокоят роднините и приятелите ни. Увиснаха ни ченетата. Та преди няколко минути минахме от там и въпреки, че беше вече блокирано се виждаше, че няма никакъв инцидент нито атентат. И другото озадачаващо нещо беше съобщението във фейсбук. Направо го бяха пуснали едновременно със сирените на полицията и линейните. Пълна порнография беше този т. нар. терористичен акт. Поздрави и хубава вечер!

 5. Бившият учител от Ванкувър - Джъстин Трюдо каза:

  Предстоящо приемане на нов закон ( М-103 ) който ще направи критиката на исляма престъпление в Канада.

  ( M-103 ) се посочва, че правителството трябва да „осъди ислямофобията и всички форми на расизъм и системна дискриминация на религиозна основа.“ Ще налагат наказателни присъди за онези, които критикуват исляма.

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/06/03/5000-canadians-march-in-support-of-trump-against-liberal-trudeau-administration/

 6. Неолиберализмът - идеологията в основата на всичките ни проблеми каза:

  КЪРТИ – БЕТОНА – за хора умеещи да разбират ИСТИНАТА !?

  https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-ideology-problem-george-monbiot?CMP=share_btn_fb

 7. Л.Андонова каза:

  Напълно подкрепям становището.
  Дори смятам, че манипулациите в пресата и избирателното представяне на новини е обхванало всички свери. Клишетата и елементарните коментари са приоритет на почти всички водещи в телевизионни предавания, където се набляга само на външния вид.

 8. Виктор Папазов каза:

  В съвременния глобализиран свят истинският контрол не се осъществява със сила, а с финансова принуда, която се реализира с помощта на декретните пари. За тези, които се чудят що е това „декретни пари“ – това са шарените хартийки в джобовете ви, които ви внушават и вие си въобразявате, че са пари.
  Да не мислите, че е случайна изненадващата промяна на европейските комисари да поканят всички страни от ЕС, които не ползват еврото, да се включат в еврозоната? Просто комисарите са ужасно изплашени за властта си и бързат да вкарат всички във финансовия концлагер, наречен евро, от който измъкване няма.

  Погледнете съседната нам Гърция. Знам, че мнозина злорадстват на това, което им се случва на гърците. Но да погледнем техния негативен пример. Отпуснаха им стотици милиарди кредити, срещу които те закупиха германски подводници и друго въоръжение. Похарчиха огромни пари за инфраструктура. Сигурно голяма част от парите са попаднали в джобовете на политиците.
  Сега е дошло време за плащане и започна големият грабеж. Принуждават ги да си продадат пристанища, летища, банки и какво ли още не. Ще кажете, че парите трябва да се връщат. Така е, но нали видяхме как банките създават пари от нищото. Ето така големите държави грабят малките с помощта на финансовата система.
  Дават ви фиктивни пари на кредит, които после, ако не върнете, ви взимат всичко ценно. Това е технологията на узаконения банков грабеж. Не си мислете, че ни канят за добро в еврозоната.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни