Статуквото победи, защото нямаше реална несистемна алтернатива

3839292

boyan-chukov-3Всички партии обясняват с най-различни историко-математически еквилибристики, че са спечелили тези избори. Трогателни са тези, които възкликват при очевидна загуба, че техните резултати са „чиста победа“. Цифрите показват категорично, че ГЕРБ е победител. Но на изборите загубиха всички партии. Победата на ГЕРБ е Пирова победа. Както написа тази сутрин френският вестник „Монд“: „Ако има нещо, което може да прави добре г-н Борисов, е да печели избори. В електоралната надпревара той плува в свои води, за разлика от умението му да управлява“. Кратко и ясно.

ГЕРБ забави временно своя негативен електорален тренд. БСП в последните две-три седмици „успя“ да превърне своя възходящ електорален тренд в негативен. Статуквото победи, защото нямаше реална несистемна алтернатива. Новото е, че в изборната вечер либералното глобалистко статукво контраатакува със своята дългогодишно отгледана и добре охранена „информационно-аналитична“ логистика в медиите. Все по-открито нарича своите противници „фашисти“, „нацисти“, „националсоциалисти“ и други подобни. В една редица бяха поставени и заклеймени Доналд Тръмп, Владимир Путин, Виктор Орбан, Ярослав Качински и т.н. По медиите ярко се открояваха соросоидната и германската „оптика“ за изследване и анализ на последните български парламентарни избори.

На тези избори има само един победител. Българската държава. Мнозинството български мюсюлмани още веднъж доказаха, че са лоялни граждани на България. Поклон. ДОСТ не получи парламентарно представителство, въпреки мощната подкрепа от Анкара и множащите се политически и медиини Кириак Стефчовци. Това е голям успех. Засега. А иначе… „No Money, No Funny!“

Скъпи приятели и читатели на Мемория,
дейността ни се осъществява единствено чрез вашата подкрепа. Ако нашият проект е полезен за вас и желаете да участвате като дарители, можете да ни подкрепите чрез PayPal или по БАНКОВ ПЪТ.

Станете наши приятели във ФЕЙСБУК

Още от автора: Боян Чуков

Боян Чуков

Боян Чуков е съветник по външна политика в кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски, както и външнополитически съветник и секретар на съвета по сигурността в кабинета на министър-председателя Сергей Станишев. Дипломат в Париж и Мадрид през 80-те и 90-те години. Бивш кадрови офицер от българското разузнаване.

 1. Хитреци каза:

  Защото сте русофили за НАТО. Русофили за ДПС. Перес-тройкаджии. Хем с Русия хем глобалистите от европа… хем марксисти, хем консерватори. БСП има една идеология -властта.

 2. Хитреци каза:

  Антихриста…симулация на спасителя!

 3. The Deep State каза:

  Половината ми живот мина при Тодор Живков,
  другата половина е на път да мине при бодигарда му.

  В последните дни преди изборите сайтът „Биволъ” пусна кратко разследване, което показа, че депутат от ГЕРБ и бивш министър Делян Добрев е бил съдружник с хора и свои роднини, които са получили по обществени поръчки 100 МИЛИОНА лева. Не един и не два, а 100 милиона. Това е само върхът на айсберга на управлението на ГЕРБ. Но избирателят НЕ се вълнува от такива разкрития, търпимостта към корупция у нас е безкрайна, всякакви факти за погазване на закона от Борисов и негови действия са подминати без внимание от медиите и обществото. Постъпките му са опростени и делегирани правата да продължииии………………

 4. Веселин Тенев каза:

  Просто управляващият световен елит имаше време да се окопити … Няма да се допуснат изненади в Европа. Ще видите, че както в Холандия, така и в България статуквото ще се съхранява на всяка цена! И Le Pen ще загуби, Меркел ще спечели ( въпреки че там и Шулц да спечели ще е същото като Макрон или Фийон във Франция). Това е. За жалост…

 5. Мълчанието на агнетата каза:

  Никой от посерковците не коментира, че над 50% от избирателите не са гласували! При това положение не само че няма никакви „победители“, но и всички драпащи към парламента (прескочили 4%- та бариера) са тотално нелегитимни! В някаква степен разбирам разочарованието и отвращението на негласувалите „гъбари“ от политиците, но благодарение на тях сега ще гледаме пак мазни и престъпни физиономии във власта! На всичкото отгоре говедата ще имат и наглостта да ви казват, като Сакскобургготски на времето, че „щом не сте гласували нямате право да критикувате властта“ и ще продължат нагло да ограбват народа и да съсипват държавата! Повече от отвратително!……..

 6. ор. подполк. Желю Железов каза:

  Напоследък все по-често се употребяват термините „статукво”, вместо състояние на обществото в момент от „социалното” време и „системни” – „несистемни” за партии. Те са и основните, и главните в статията на г-н Чуков. Бидейки съгласен с нейния смисъл все пак ще отбележа, че е абсолютно необходимо да се конкретизира тяхното съдържание, за да се превърнат в понятия.
  Според мен понятието „статукво”, употребено в смисъла на статията, трябва да съдържа основните и главните признаци на състоянието на българското общество, както и времевия интервал, за тяхното съществуване. За автора такъв признак на статуквото е господството на неолибералната икономика идеология и политика. Алтернатива на така определеното статукво могат да бъдат: или социалдемокрацията, реализирана като „държава на всеобщото благоденствие”, или нацистка (фашистка) идеология, икономика и политика, представящи се като, патриотизъм и национализъм или като десен консерватизъм. Вторият вариант, за щастие, не се реализира, но остава като реална заплаха. Социалдемокрацията не можа да победи статуквото и никога вече няма да може да го побеждава, защото на дневен ред е не замяната на неолибералния глобализиран капитализъм с някакъв друг вид, съответстващ на идеала, а революционно преодоляване на капитализма, замяната му с действителен социализъм. За такава трансформация на статуквото в България и Европа, субект, способен да я реализира, за съжаление, все още липсва.
  Господстващите в света неолиберални социални отношения „произвеждат” два вида капитализъм: първо, такъв какъвто е, с цялото си разнообразие, в страните от т. нар. Център и второ, капитализъм, господстващ в останалия свят, с изключение на КНР, КНДР, Виетнам и Куба, определян чрез понятието „Периферия”.
  Капитализмът в периферията, както някога в колониите, полуколониите и зависимите страни, е КОМПРАДОРСКИ и друг не би могъл да бъде. В България той най-пълно съответства на определението си, което обяснява и изоставането й в целокупното развитие.
  Резултатите от току що преминалите извънредни палламентаи избори са УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА на българската КОМПРАДОРСКАТА буржоазия. За изпълнител на тази мисия световният истеблишмънт отново си избра ПП Герб, во главе с Бойко Борисов, защото просто нямаше други по подходящи.

 7. Владислав Апостолов каза:

  Патогенът на политическата коректност броди из Западната цивилизация и заплашва да зарази смъртоносно целия сложен организъм с болестите на цензурата, розовия фашизъм и мекия расизъм на ниските очаквания. От САЩ и Канада през Великобритания и Австралия до Белгия, Франция, а вече и България – свободният свят е застрашен от идеологията на несвободата, маскирана като загриженост за малцинства и чувства.

  Съвременният либерализъм представлява някаква брутална мутация на класическия либерализъм и няма нищо общо с ценностите, които превърнаха Запада в най-великата свободна и просперираща цивилизация в човешката история. Огромна част от днешните либерали приличат на политически коректни зомбита, които желаят да цензурират и да контролират езика, да използват репресивната сила на държавата, за да мачкат свободното слово. Тези понякога многоцветни и татуирани млади неомарксисти са новите болшевики, мулти-култи хунвейбини, решени да демонтират основите на Западния свят, да пратят в небитието индивидуализма и личната отговорност и да ги заменят с нов отблъскващ колективизъм, доминиран от политиките на идентичността.

  За тях не е важно какво е съдържанието на характера ти, те не се интересуват от идеите и действията ти, в тяхната чудовищна идеология единственото важно е цветът на кожата, религията, полът, сексуалната ориентация. Те разделят света на жертви и насилници. Насилниците са хетеросексуалните бели мъже християни – вечните злодеи, които олицетворяват лошия Запад. Жертвите са всички останали – жени, чернокожи, гейове, лесбийки, мюсюлмани… Всеки, който може да бъде определен като представител на малцинство, веднага попада в колективния блок на репресираните.

  Цялата анти-Тръмп, анти-Брекзит, про-ислямска, про-мигрантска истерия, сковала Западния свят, се корени в патологичното желание на новите леволиберални политкоректни мазохисти да накажат белите мъже и да подчинят свободните народи на своята дистопична визия за свят без граници и традиции, в който постмодерните брътвежи за липсата на обективна истина и морални императиви са закон.

  Една кошмарна версия на света, в която публичната екзекуция с камъни на изнасилени жени в ислямския свят е точно толкова лошо нещо, колкото са секси рекламите с разголени красавици в Париж или Лондон. Свят, в който полът е само социална конструкция без биологична основа и всеки може да се идентифицира като мъж, жена или каквото си иска по всяко време. Болните им цели включват още тотална цензура и насилие срещу хора, които мислят по различен начин от тях.

  Техните отровни идеи си пробиват път в реалния свят. Тези политкоректни мутанти на либерализма гъмжат и злосторстват из политическите, академични, медийни и културни елити на Западния свят. Преди дни в Канада одобриха абсурден закон срещу “ислямофобията”, който може да прати на съд дори най-умерения и рационален критик на исляма. Пак в Канада друг закон наказва работодатели и университетски преподаватели, които отказват да използват измислените от местните културни марксисти обръщения за служители и студенти, които не се идентифицират нито като мъже, нито като жени.

  В САЩ холивудски звезди и журналисти открито призовават за убийството на президента Тръмп. Масовите протести, блокади и насилие срещу неговите привърженици са всекидневие. Опозицията се самонарече “съпротива”. Проведе се масов “Марш на жените”, съорганизиран от ислямистката Линда Сарсур, която има силни антисемитски възгледи и публично призовава Западът да се подчини на ислямския закон шариат. Това е все едно ККК да правят антирасистка демонстрация.

  Ултралеви анти-Тръмп протестиращи редовно нападат и блокират лекции на автори и публични личности, които не харесват. Те подпалиха университета в Бъркли и спряха реч на Майло Янополус, после атакуваха с огън и камъни колежа в Мидълбъри заради лекция на уважавания интелектуалец Чарлз Мъри, биха невинни хора и вкараха негова колежка в болница.

  В Лондон поредният терористичен атентат на радикализиран мюсюлманин отпреди дни е о(т)писван от медиите или като “престъпление без мотив”, или като “продукт на британския расизъм”.

  В Германия всеки ислямски атентат с камион е отразяван, все едно че камионът е извършителят, а джихадистът зад волана по случайност е бил там. Прикриват се масови сексуални нападения, извършени от мигранти, кове се наратив, че най-голямата заплаха за Европа всъщност е националпопулизмът, който е нищо повече от реакция срещу тероризма и парализиращата политическа коректност и симптом за болестта на Запада.

  В България либерални организации и техни представители пишат жалби до комисията за защита от дискриминация и искат глоби и наказания за карикатури и “реч на омразата”. А какво е “реч на омразата”? Всяко слово, което не им харесва на тях. Те дебнат кой какво пише в социалните мрежи и са готови да докладват, да забраняват, да смазват свободата. И всичко това с камуфлажа на загрижеността за малцинствата. Тоталитарни вълци с мултикултурни овчи кожи и знаменца в цветовете на дъгата. Пазете се от тези, които искат и мислят, че знаят как да направят света по-добър, красив и толерантен. И знаят по-добре от вас какво може и какво не може да говорите.

  Що е то SJW?

  Новите болшевики са познати още и като “сошъл джъстис уориъри” – воини за социална справедливост. Накратко – SJW. Те не искат просто равен старт, а равен резултат. И ако няма равен резултат, то това задължително е продукт на патриархалния потиснически ред. Tе не желаят да участват в спор с другата страна. Те искат да забранят другата страна. Затова са толкова опасни. “Толерантни” активисти, които прегръщат тиранията и могат да я наложат на всички нас, ако не внимаваме и не браним най-ценното – свободата на словото. А тя включва и свободата да нараниш нечии емоции. Защото фактите са по-важни от чувствата.

 8. Безименен :-) каза:

  „Майстора“ на развитието с кредит, кейнсиянските програми отново е на власт :-))). Защо ли никак не съм изненадан. Дали на делян са му дали от дийпстейта 100 милки е ирелевантно, защото това е КРЕДИТ. Не, че Нинова щеше да прави друго, имайки в предвид кои са „икономическите“ и съветници ;-).
  Така, че с г-н Чуков мнението ни за „статуквото“ съвпада, много повече от колкото се различава.

  Ако си спомняте, другари, в МЛФ имаше нещо за базата и надстройката :-). Вие гледате само надстройката, а аз не си губя времето с нея. Тя е важна но не толкова колкото базата, даже боса на бойко Живков го разбираше и затова създаде, направо да не поверваш, златен резерв на България. Де е той „тодей“ ;-)?

  А базата са ПАРИТЕ.

  Спомням си какво учудване будеше у мен определението за СОЦиаЛИстИчЕСКА печалба, навремето. Маркс бе дал много по-коректно дефиницията за печалбата от „социалистическите“ професори, економиксисти, на късния етап на социализма, който тамън трябваше да премине в „комунизъм“. Наричаше се РСО, „развито“ социалистическо общество :-). Това днешното в „западната“ цивилизация е просто копие на РСО :-))).

  Дякон Левски го е заковал в неговата прословута фраза. И както той самия го е дефинирал, Левски, печалбата се реализира винаги от ИНДИВИДА –

  „Ако печеля(демек индивида е способен на печалба), печели цял НАРОД …

  Т.е. Народа, а дали днешното е народ или Тълпа ;-), печели само през ИНДИВИДА !!!

  Тук е и най-големия проблем, добре анализиран от „австрийците“:

  https://www.youtube.com/watch?v=hUzkZaD1xDs

  А бойко е творение дори „пост“ РСО :-))). Т.е. той „верва“, че мож нахрани популацията с кредити :-)))))).
  Народа знае, че това е невъзможно, за това твърдя, че това което избира, както бойко така и другите не е Народ а нещо друго. Ваша воля да го дефинирате ;-), викам му тълпа. Така, че аз действаам съобразно твърдението, че имаме не Народ а Тълпа. Препоръчвам го и на вас ;-)!

  Сантиментите имат значение, особено у „демократичната“ тълпа. Така печели бойко, така печелят и останалите, иначе защо и е на Нинова да язди кон, да речем ;-) !

 9. Безименен :-) каза:

  Това което Херман Хопе обяснява, е според мен добро обяснение защо „западната“ „либерална“ „интелигенция“ не харесва хора като цар Владимир 1-ви(Путин) на Русия и т.н. ;-).

  Времето ще мине и на Живков ще му се отдаде заслуженото под името цар Тодор 1-ви :-))). Аз лично още так си го оках докато беше на власт. Тия сле днего са посредствени слуги на КРЕДИТА ;-).

  https://www.youtube.com/watch?v=caTqHb9HJr0#t=2340

  „- Ние ‘ше ви дадем кредити колкото пожелаете, дайте да се разберем!“
  „- Направи’ме го(Брежнев) три пъти герой на НРБ, ‘щото той даде пари.“ :-)))))))))
  ;-).

 10. Безименен :-) каза:

  Още едно според мен добро, парче „менталност“ по въпроса за собственоста, която при Социализма е неясно на кого, физически имам в предвид.

  https://www.youtube.com/watch?v=6InUaGbtw8k

  Що е е Партията или Държавата, като физически обект ;-)?
  Докато ИНДИВИДА има ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО, погледнете вас самите и собственото ви тяло, има ли го, на пипане как е :-)))?
  Покажете ми тялото на Партията или Държавата, де е то. Да не цитирам Айн Ранд, че доста направо я мразят, което потвърждава по-скоро правотата и, поне логически ;-).

 11. Tsenko каза:

  Istinata e prosta.Lujata e slojna,za se prikrie.Rodili sa se hora na planetata Zemia.Po-krasivi,po-nekrasivi,po-umni,po-neumni,po-pochteni,po-nepochteni,po-otgovorni,po-bezotgovorni i te triabva niakak si da jiveiat zaedno, da se hraniat,oblichat,da imat podslon,da se uchat,lekuvat, zatova si izbirat nai-silnia,nai-zdravia, nai-umnia,nai-pochtenia,nai-otgovornia da stoi nachelo,da razdava spravedlivost,pravosudie I da se griji za tiahnata bezopastnost.Po tova podobie triabva da sme Prezidentska Republika BG.Izbirame nai-nai-podhodiashtia za Prezident,primerno -prof. Ivo Hristov,ili polk.Nikolai Markov,ili prof. Ludmil Georgiev,ili Plamen Paskov,ili Velizar Enchev,Ili Veselina Tomova, I t.n.,vse umni,znaeshti,mojeshti,kritichni,pochteni,otgovorni bulgarski grajdani.Koito I da e ot tiah,vse stava,no ne dosegashnite.Kato bude izbran na izbori,toi shte si naznachi Vitseto,toi shte si naznachi Ministrite I shte nosi toi otgovornost za rezultatite ot tiahnata rabota za blagoto na Bg narod I BG.Niama nujda ot harchene na milioni za chesto izbirane na 240 hrantutnitsi,nenakazuemi lujtsi I izmamnitsi I harchene na miliardi eu za kakvo li ne po tiah,ili za Upravnitsi,koito skluchvat neizgodni ,antikonstitutsionni za BG dogovori ,vkarvat BG v skupi za poddrujka Sauzi,tegliat miliardi eu zarobvashti BG zaemi,vkarvat vunshni investitori s tegleni zaemi ot chujdi banki ,da rukovodiat otrasli,koito triabva da sa durjavni,a ne zarobvashti Bg narod s visokite tseni,s koito dopulnitelno zarobvat Bg narod,za da Im se podsiguriat ogromnite pechalbi po zarobvashti dogovori .Izharchiha,prenasochiha parite ot pensionnia fond,bez da gi vuzstanoviat I napraviha umishlen genotsid nad horata,suzdali BG sus svoia niskozaplaten trud,a sled tova I niski pensii,izchisliavani kriminalno.Vsichki promeni ne uvelichiha tezi niski pensii,zatova triabva vsichki pensii za obrazovanie,zaraboten trudov staj I vuzrast da se izravniat I to = na srednata rabotna zaplata,za da moje tezi hora da ojiveiat.Da se vuvede pochasova rabotna Stavka .Za hora bez sredno obrazovanie 10lv/chas, za hora sus sredno obrazovanie 15lv/chas,za hora sus sredno obrazovanie 20 lv/chas, za hora s bachelor degree,college degree,t.e. nad sredno obrazovanie s chasova Stavka 25lv/chas,za hora s Master Degree,vishe obrazovanie 30 lv/chas,s poveche kvalifikatsii 35lv/chas.Rabotata da bude s pulno rabotno vreme 30- 40 chasa /sedmichno,s nepulno rabotno vreme do 30 chasa/sedmichno.Zaduljitelno bezplatno zdraveopazvane.Ne hristiansko ,a I ne humanno e da se iskat pari ot bolni ,neshtastni hora.Vodata triabva da e bezplatna.el. energiata – sushto.Pari shte ima za vsichko,ako ne se krade I bez razdut durjaven personal.Da ima durjaven business 51% I chasten takuv 49%.Kato nachalo da se vurne okradenoto ,iznesenoto,revizia na vsichki antikonstitutsionni dogovori,chlenstva,zaemi I vsichki budeshti promeni, kasaeshti Bg narod, da se vzemat s referendum.Upravlenieto da e s visok moral, visoka stepen na otgovornost .I vsichko shte si doide na miastoto.Ako se polzva chujd opit,to da bude za narastvane na polojitelnite,a ne na otritsatelnite kachestva na jivot.Do tozi izvod sum stignal.

 12. Tsenko каза:

  p.s. Za hora nad sredno obrazovanie chasova Stavka 20 lv/chas.sorry

 13. Безименен :-) каза:

  Не знаех, че е толкова просто със ставките. Е па, при Социализма го пробвахме тоя модел. Оказа се, че ставките са много повече от горните, т.е. по-справедливи и пак не работеше. Ей там отгоре съм дал самия Живков ;-). Но има напредък, при Маркс класите са само две :-). Тук са повече. В следващия пост ще ви дам критика на класовата теория на Маркс, която е в сърцето на марксовата идеологема ;-).
  Както и дае темата са изборите и Димокрасито ;-). Лично аз като четох, че доста от гласовете са купени се чудя на политичетата нямат ли си читави социолози около тях или е нещо друго в играта.

  Ей го казано в лекция от Айви Лигата, Йелски Университет:

  https://www.youtube.com/watch?v=7emS3ye3cVU#t=2640

 14. Безименен :-) каза:

  Ей ви обещаната критика на Маркс и неговата класова теория от проф. Хопе ;-).

  Предполагам е чел Маркс в оригинал, т.е. при него изкривяването от превода на Капитала не съществува. Все пак той е завършил Гьоте Университет във Франкфурт :-).

  https://www.youtube.com/watch?v=heXb2zSO0Ww

 15. Безименен :-) каза:

  Така, че господин Чуков е прав за едно и не особено за друго. Алтернатива има, поне теоретична. Ей я отгоре. Нещо повече, можем да кажем с известни уточнявания, че Тодор Живков е първия „австриец“ в България. Той създава златен резерв на България още по времето на РСО ! Нещо в което „австрийците“‘ са категорични по отношение на банките, а и не само те.

  Но както др. Владимир Илич, практика на революцията, е обяснил за да има революционна ситуация освен алтернативна теория, както и подготвено ядро за нея е необходимо текущите управляващи да са се изчерпали и най-важното НАРОДА да не иска повече да бъде управляван по същия начин – което днес според мен в България това иде да се случи тепърва :-). Ленин добавя и още нещо – Днес е рано, Утре е късно :-))). Т.е. тайминга, ритъма на момента, е не по-малко важен.

  Ей ви сега един от днешните „австрийци“ с нова прическа ;-).

  http://www.bloombergtv.bg/video/krasimir-petrov-za-balona-v-obrazovanieto

  Образованието е това, което, ако помните бенедиктинския монах, който ви дадох преди, форматира вашата, и на НАРОДА, „перцепция“ за неговото положение в момента. Не ми се мисли какво ще е около дъното на изгърмелия балон. Можете да видите резултати от подобен гръм в Сирия и Украйна :-(.

 16. Безименен :-) каза:

  Ей ви един примерен сценарий, изведен от „австрийския“ модел ;-). Айн Ранд го развива в „Атлас изправи рамене“.

  https://www.youtube.com/watch?v=1v2WyZsXmJI

 17. Лакотавакан каза:

  Някой по-горе намекна, че виж ти, повече от половината българи не са гласували. Да, така е…но дали е така, кой ще ми каже… Чета в нета, (телевизия не гледам) слушам разни коментари от записи и се споменават някакви числа. Тази партия толкова процента, онази толкова и така нататък… Но дали е истина?!!! Аз не съм броил лично резултатите, някой от вас да го е правил?!!! Хм? Може пък да са гласували 75 % от българите и някой чували да са се позагубили. Имаше една партия (алтернативна, г-н Автор) която прави агитации, а на изборите… а бе изчезна бе, сякаш се изпари… Странно!? После изведнъж получава дотации, които подарява… Май беше понастъпила някого… Не знам.
  Но да попитам… нека вземем един богат човек (да опишем явлението с простички думи, стига високопарни изрази, че ме заболя главата)Та този човек, мислите ли, че ще се раздели с активите си, само защото е загубил едни избори, при условие, че може да манипулира резултатите? А сега умножете този човек по 2000, по 3000. Хм, да ви просветва?
  Нека си кажем истината. Вече не чакаме Годо. Чакаме смъртта. Само ТЯ ще промени нещо. Във вид на война, на революции, на бунтове. Или божия намеса. Но тъй като не всеки иска война… ще чакаме. Щом Рокфелер умря… значи всички умират. А тогава… е, за някои ще бъде интересно…

  п.п. Аз съм атеист, но православен. Странно, нали?!

 18. Безименен :-) каза:

  Триковете с гласоброенето и процентоучастието г-н Тавакан са стари като света. Електронните системи само ги качват на друго ниво на манипулация ;-). Разбира се аз не им вярвам, още повече съм правил някой от тия системи, така че … ;-).

  Проблема не е в манипулацията, винаги ще има опити за нея, такава е природата ни ;-), :-(, а защо тя минава на социално ниво ???

  Иначе, ей ви пример как се прави от страната на победилата Демокрация ;-):

  https://www.youtube.com/watch?v=huBHR9IBSsQ

  Или пък ето например в линка с интервюто на Красимир Петров се питам как тия двамата бум-бъстовски юнаци работят за Блумберг(Майкъл), човек на естаблишмента, а се изживяват „австрийци“ ;-)?

  Така, че лицемерието също е част от Играта, колкото и на повечето това да не им се нрави

 19. Безименен :-) каза:

  Ей ви класическо гласуване с бюлетини ;-):

  https://www.youtube.com/watch?v=Ek2rXxFEzWI

  Разбира се най-префинените трикове си остават за „професионалистите“, като всяка една професия ;-).

 20. Безименен :-) каза:

  Ей ви софтуерно манипулиране, използва се така наречения самомодифициращ се код, много високо ниво софтуерна кжалификация, предимно на ниво машинен код/асемблер. Знам колко е трудно от личен опит да го пишеш и да то трейсваш ;-).

  https://www.youtube.com/watch?v=Ek2rXxFEzWI

  Компанията замесена в правенето на машините за гласуване прави и банкоматите, така наречените АТМ терминали ;-). Просто ми прави впечатление, кой е производителя на АТМ-те като тегля кеш от банкомат , стар навик още от България.

 21. Безименен :-) каза:

  Грешка, повторил съм връзката от горния пост , заплес ;-).

  https://www.youtube.com/watch?v=S7R1_ixtlyc

 22. Безименен :-) каза:

  Или дори още по-ниско ниво, микрокода на микропроцесора. Това е тайна известна само на производителя на микропроцесори, например Интел или АМД. Вие няма как да трасирате какво точно изчислява микропроцесора, то става вътре в чипа и зависи от неговата архитектура и скрити регистри. Вие се доверявате на това което ви дава производителя на микропроцесори като команди. А дали това са всички команди е меко казано спорен въпрос, особено отчитайки интересите на ЕнСиЕй за шпиониране ;-). Както виждате още не сме стигнали дори до операционната система на компютъра ;-)?

  https://www.youtube.com/watch?v=I_eONRZ9h6c

  Виждате и тук чувството за сиурност играе важна роля, Е пожелавам ви успех във верването ;-).

 23. Безименен :-) каза:

  Ето например питайте по тоз въпрос математика Константинов, той е бил и в борда на ИО ;-).

 24. Безименен :-) каза:

  Ей ви едно филмче в по личен план ;-).

  https://www.youtube.com/watch?v=hfnDTvbtDUI

 25. Безименен :-) каза:

  Докато четях Инвестора и спора в коментарите около Орбан попаднах на много хубав цитат на български на Борис Стругацки, това обяснява и проф. Хопе. Но ето първо кратичък от него, а после дългия ;-).

  „Това е то политиката. Не е важно дали говориш истината, важното е колкото може повече хора да се съгласят да приемат думите ти за истина. Хората не се интересуват от истината…“

  „Робството не започва от робовладелците.
  Робството започва от робите.
  То не започва когато някой извади оръжието и принуди хората да му работят.
  То започва когато хората се откажат сами да се грижат за себе си и за своите семейства, когато и поискат някой друг да им осигурява необходимите неща – до края на живота им. Робството идва тогава, когато човек изостави отговорността да взема решения за своя живот, и остави тези решения на други хора.
  Истинската същност на робството е в съзнателната замяна на свобода за сигурност. Робството се състои в съзнателно предаване на индивидуалните права и отговорности на други хора или институции.
  Робството е в овчия инстинкт да търсиш овчар да те пасе и стриже.
  На съвременния политически и обществен език можем да кажем, че робството – това са социалните грижи. В здравното осигуряване за хората, които никога не полагат грижи за здравето си. В пенсионното осигуряване за хората, които никога не искат да мислят за бъдещето. В безплатното държавно образование за децата на родителите, които могат да правят деца, но не желаят да се грижат да тях. В регулациите на икономическия и личния живот.
  Всички тези неща са робство. В основата си те имат един и същ мотив:
  Желанието на човека да избяга от отговорността за своя собствен живот и работа. Хората, които държат да ги получават, надават същия вик като онези израилтяни в старо време: „Добре си ни беше с рибата, която ядяхме даром, и с праза, чесъна и лука.” Имаше някой да се грижи за нас. Искаме и сега някой да се грижи за нас. Дори ако това означава да ни бият с камшици и да работим по цял ден под тропическото слънце. Дори ако това означава да ни товарят с 60% данъци, да ни карат да чакаме на опашки пред бездушни мързеливи бюрократи, да ни унижават и да ни отнемат живота, свободата и собствеността. Дайте си ни безплатната коричка хляб всеки ден !
  Народ от роби няма бъдеще. По един или друг начин той умира. Било от външно нашествие, от емиграция на младите активни хора (децата на робите) или от естествена смърт. Никакъв Европейски съюз не може да го спаси. Никакви обещания за още безплатни корички хляб не могат да го спасят – те само ще го убият повече. Робите не носят мироглед за бъдещето и затова не могат да имат бъдеще.
  Само свободният човек има бъдеще. Бъдещето принадлежи на онези, които сами поемат отговорността за него. Останалото е самозаблуда и утопия….“

  П.П. Само си мисля, че преводача е следвало да замени думичката Народ с Популация ;-).

 26. Безименен :-) каза:

  Точно погледнах Джим Фетцер, все пак неговата специализация е Изкуствения Интелект. Т.е. той познава както машинната част така и човешкото поведение. Та темата му от последния пост е много интересна, как Пси Операциите се превърнаха от екзотичен акт в стандартна операция за военно превъзходство. Лично аз се занимавах преди 10-на години с тая тема, така, че малко съм аут, но Джим е постнал много добър материал.
  Темата е противоречива, но ако погледнете лекцията от Йелския Университет по отгоре, ще видите, че това не е толкова „ненаучно“ :-). Професора обяснява как тия въздействия на подсъзнателно ниво формират решенията на индивида ;-).

  „The documents reveal the formation of a psyops bureaucracy under the direction of Walter Raymond Jr., a senior CIA covert operations specialist who was assigned to President Reagan’s National Security Council staff to enhance the importance of propaganda and psyops in undermining U.S. adversaries around the world and ensuring sufficient public support for foreign policies inside the United States.“

  http://jamesfetzer.blogspot.com/2017/03/robert-parry-how-we-us-flooded-world.html

 27. Безименен :-) каза:

  Та ей ви нещичко интересно от материала :-). За което г-н Чуков споменаваше като идея в другата тема(интервюто), т.е. за глобалистките елити както на ГЕРБ, така и на БСП. Това си е пси операция на спец службите. Т.е. инфилтриране на членове, а защо не и на лидери на партии. Има ли хора както в ГЕРБ, така и БСП които да са направо на пейрола на ЦРУ :-)???

  Тогава „изборите“ са просто един фарс, спецоперация :-(. Напук на верванията, че БСП била проруска партия :-))). Но това е трика на всяка пси операция, мениджмънт на „перцепцията“ така да се каже :-).

  „Other documents from Raymond’s NSC file shed light on who other key operatives in the psyops and propaganda programs were. For instance, in undated notes on efforts to influence the Socialist International, including securing support for U.S. foreign policies from Socialist and Social Democratic parties in Europe, Raymond cited the efforts of “Ledeen, Gershman,” a reference to neoconservative operative Michael Ledeen and Carl Gershman, another neocon who has served as president of the U.S.-government-funded National Endowment for Democracy (NED), from 1983 to the present. (Underlining in original.)
  Although NED is technically independent of the U.S. government, it receives the bulk of its funding (now about $100 million a year) from Congress. Documents from the Reagan archives also make clear that NED was organized as a way to replace some of the CIA’s political and propaganda covert operations, which had fallen into disrepute in the 1970s.“

  Както виждате опита е много десетилетия. Че ГЕРБ се появи от „ноуере“ и спечели „изборите“. Аз докато си бях в България тая партия не съществуваше, ГЕРБ.

 28. Безименен :-) каза:

  Ето ви ги професионалистите по пси операции ;-).

  Tavistock Institute originated the mass civilian bombing raids carried out by Roosevelt and Churchill purely as a clinical experiment in mass terror, keeping records of the results as they watched the „guinea pigs“ reacting under „controlled laboratory conditions“. All Tavistock and American foundation techniques have a single goal–to break down the psychological strength of the individual and render him helpless to oppose the dictators of the World Order. Any technique which helps to break down the family unit, and family inculcated principles of religion, honor, patriotism and sexual behavior, is used by the Tavistock scientists as weapons of crowd control.

  The methods of Freudian psychotherapy induce permanent mental illness in those who undergo this treatment by destabilizing their character. The victim is then advised to „establish new rituals of personal interaction“, that is, to indulge in brief sexual encounters which actually set the participants adrift with no stable personal relationships in their lives, destroying their ability to establish or maintain a family. Tavistock Institute has developed such power in the U.S. that no one achieves prominence in any field unless he has been trained in behavioral science at Tavistock or one of its subsidiaries.

  http://educate-yourself.org/nwo/nwotavistockbestkeptsecret.shtml

 29. Безименен :-) каза:

  Ще ви дам още едно примерче вече с България и с това приключвам, че много се отплеснах в тоя форум а работа ме чака :-). Това е така наречения клуб/кръг Монтерей ;-). Там(в града имам в предвид) е установено едно от подразделенията на Тависток ;-).

  http://www.bitelevision.com/viktor-valkov-za-kraga-monterej-i-lyubovniya-period-na-tsvetan-vasilev-i-peevski/

  В природата например тактиката на хищника е да атакува само с точен тайминг(ритъм). За важноста на тоя ритъм говорят древните китайски и японски трактати по бойни изкуства, както и Ленин разбира се :-))). На по-високо ниво хищника си има предназначение, неговата задача не е просто да убива за удоволствие. Но модерния човек се е самозабравил(глобалистите) и разбива равновесието и баланса на интересите в името на химерна печалба, различна от естесвената такава. Резултатите вече са налице, но отиват и на по-зле :-(.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни