Путин пусна руските туристи в Турция и обяви рестарт на руско-турските отношения

13563623_10209975802820078_1833426945_n

Руският президент Владимир Путин възложи на правителството да премахне ограничителните мерки за пътуването в Турция на руски туристи. Той е съобщил това в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

Както съобщава пресслужбата на Кремъл, Путин е отбелязал, че полученото от президента на Турция послание е създало предпоставки да се обърне кризисната страница в двустранните отношения и да започне процес на възобновяване на сътрудничеството по международни и регионални въпроси, както и по развитието на целия комплекс руско-турски отношения.

„Руският лидер е възложил на правителството да влеза в преговори със съответните турските власти, за да се възстанови взаимноизгодното сътрудничество в търговията, икономиката и в други области. Отбелязва се също така, че се има предвид и отстраняването на ограничителните мерки по отношение на посещението в Турция от руски туристи. Желателно е турското правителство да предприеме допълнителни стъпки, за да гарантира сигурността на руските граждани в Турция „, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Двамата президенти са договорили среща на външните министри на двете страни на 1 юли в Сочи, по време на среща на министрите на външните работи на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. На тази среща ще бъде обсъдено положението в региона с акцент върху сирийското регулиране, както и актуални въпроси на по-нататъшното развитие на руско-турските отношения.

Путин и Ердоган са се договорили да се срещнат лично в близко време. / Memoria de futuro

Още от автора: Memoria de futuro

Memoria de futuro

  1. mich каза:

    Любов между диктатори, раздели и събирания.

Оставяне на коментар

Всички обозначени полета (*) са задължителни